Ами не подавайте д.1 за гражданските. Подайте когато е необходимо.
Чета и се чудя как може да подавате нещо си там, да посочвате дата 28.02.2015 год. при условие, че днес е 17.02.2015 год.? Толкова е елементарно.
Само за конкретното лице - коригираща д.1 и редовна д.6 само с разликата в сумите.
Някой да си спомня от коя година се зачитат 30 работни дни за една календарна година за стаж?
И аз имам същия проблем. Изтрих записа. Почвам наново, отметките една след друга, ЕГН-то и програмата зарежда автоматично името и грешните отметки, които бях вкарал преди да изтрия грешния запис. Следва съобщение за грешка, че иска да му въведа поне 4 стойности (предполагам година), но няма къде да се въведат. Не дава възможност за редакция - нито напред, нито назад

Не мога точно да разбера какъв Ви е проблема, но защо не опитате да въведете отново - като нов запис.
Не. Прихващаш 100 лева от м.12 и започва нова процедура. От м.декември до февруари -900 лв.
За ново назначените трябва да сложите отметка за ДЗПО-то точно под ЕГН-то.
Няма нужда от толкова остър тон. Все пак ние сме Ваши клиенти!
И е петък 13-ти, следобед:)
След като ще се подава информация за календарната 2014 - образеца за 2014 год.
Има възможност с ел.подпис, но трябва физическото лице да упълномощи собственика на подписа. Подавате документите в НАП.
Не можах да открия тази колона 5.5.
А това физическо лице свързано ли е по някакъв начин с фирма Б?
420.00 : 21 р.дни х 7 р.дни болничен = 140.00 лв. От тази сума ще изчислите здравните осигуровки за болничния - 6.72 лв.
За останалите работни дни - 14 - всички осигуровки изчислени от сумата - 280.00 лв. (при условие, че се осигурявате на 420.00 лв. месечно).
Имам много интересен случай и търся мнения по въпроса. Самоосигуряващо се лице в ООД работи и на трудов договор. През м.12.2014 год. претърпя трудова злополука. Издадоха и 2 броя болнични и на двата екземпляра пише трудова злополука. От работното място по трудов договор са подали необходимите документи за регистриране на трудова злополука. АЗ подадох болничния като СОЛ, но дните ги отразих в кл.16.2 на д.1. Сега имам предписания да коригирам дните и да ги посоча в кл.16.5. Замислих се дали лицето дължи здравни за дните в болнични?  Подадох коригираща д.1, която беше отхвърлена.Първата причина в протокола е недопустима стойност в кл.17. Втората причина е - сборът на дните в полета 16.1 - 16.6 и 16 А трябва да са равни.
в две...

Там ти е грешката. В първото квадратче запиши 31.
Писах и в другия форум, но ще се повторя и тук. Сложи ли отметка в ГДД, част ІІІ, ред 10?
И при мен е имало такива случаи. До сега не са ми създавали проблеми проверяващите. Може би не са засичали точно тези моменти.