Решението ми да подам данъка с код 3 е продиктувано от това, че ЧСИ ще иска справка за задълженията на фирмата от НАП и като е подаден данъка ще се погасят всичките задължения - осигуровки, ДДС, данък и лихви.
За сега, че се декларира с код 5 е ясно. Във фирмата от 01.12.2012 год. няма работници. Те заплатите са плащани, но понеже назад в годините нямаше пари за осигуровки и данък и данъка стои "висящ" - т.е. неподаден. Искам да го подам, защото недвижимия имот, който сега се продаде не е ипотекиран в полза на банката, а има само възбрана и ще се погасят задължения по ред - държава, банка.
Имам един заплетен случай с една фирма (ЕТ) и се чудя какво да правя. Кризата настъпи във фирмата през 2009 година и осигуровките започнаха да се внасят със закъснение. Ежемесечно се подаваше д.1 и д.6 - със код 2 - начислени. Когато се плащаше данъка се плащаха на хартия и заплатите и се подаваше с код 3. Част от невнесените осигуровки се покриха от частен съдебен изпълнител при продажба на апаратаментите на собственика. От една година се не е внасян данък и не са плащани заплатите. Сега продадоха и последния имот на собственика и се чудя дали мога да подам с код 3 данъка по месеци, за да се покрият тези задължения от ЧСИ, защото ако сега не се подаде тази информация след това той няма как да покрие данъка на работниците по ведомост.
Трябва да подадете уведомление за упълномощаване, ако ЕТ-то е регистрирано по ЗДДС, ако имате назначени работници уведомления, декларации се подават през булстата на ЕТ-то.
Неплатен отпуск за една година? Тя има право, съгласно чл.167 а от КТ на 6 месеца и може да ползва до 5 месеца от неплатения отпуск на бащата с негово съгласие. Здравните осигуровки са за сметка на работодателя.
Стажът от регистрациите на борсата не е трудов. Все пак не се полага труд през това време.
Лицето си внася осигуровките в пълен размер като СОЛ.
Аз фактурата си я търся, но ще мога ли да я използвам като разход в 2012 година , тъй като тя не е включена и в дневника по ДДС за съответния месец. Това плащане е в м. 02,2012 г.

Ако я намерите - за разход - да, но за ДДС - вече не.
Не съм опитвала, но предполагам, че няма да стане. Винаги има първи път.
Вие ли сте платили или на Вас плащат?
как се променя тази база?

Какво ще променяш?
Няма. Със срок 30.04 има повече неща.
Няма как да подадете д.1 САМО с обезщетението по чл.224 от КТ.Защо да не можете да удържите ЗОВ за неплатения отпуск, след като той е по желание на лицето и то не е осигурено на друго основание.
Осигуровките са 123.06лв, и отделно ще вземате 50% майчинство
Но ако трябва да назначите Управител, ще трябва да му плащате осигуровки двойно и повече от Вашите, затова по-добре е да се върнете Вие на работа :)

Сигурно и заплата ще иска управителя:)
Дт с/ка за лихви/ Кт с/ка 453/8
Давностен срок за глоби - може и да е изтекъл, но за лихви - няма начин.
Не мисля, че може да се направи каквото и да е. Защо в срок не е подадена д.6 с код - начислени?
А защо не ги подадете на 25-то число?
Има нужда от повече информация.