Много подробно се посочват данните от т.13 до т.20 на приложението.
става въпрос за друг закон, когато има доход от друга държава замитат само последния договор тук.

Какво имате предвид под "замитат само последния договор тук"?
Може би втория болничен е издаден от болница?
А тази фактура за 100 лева, когато е издадена с какъв вид плащане е? Има ли към нея фискален бон?
Точно така го разбирайте. При Освобождаване по чл.71 не се иска разрешение от ИТ.
Питащата се тревожи колко дни да посочи в приложение 9 за м.януари 2017 год.
Няма да се почива според мен. 5 работни
Точно така - код 28 само за неплатен, който не се зачита за стаж.
Доста неща сте разбрали. Размерът на обезщетението за безработица се изчислява от осигурителния доход за 24 месеца назад. За времето, през което сто ползвали отпуска за гледане на дете до 2-годишна възраст - МРЗ за страната.
Вашето питане води до няколко въпроса:
1. 14 работни или календарни дни? По принцип се плащат само работните.
2. Първите 3 работни дни се плащат от работодателя в размер на 70% от брутно трудово възнаграждение.
3. Останалите работни дни се плащат от НОИ в размер посочен от колежката.
До колкото ми е известно от 2012 г. ДДС декларации могат да се подават само по ел.път.

В грешка сте. До 5 записа в двата дневника може на дискета в НАП.
Главната Ви счетоводителка пред кого оспорва това твърдение? Пред Регионалната картотека на медицинската експертиза? Тях какво ги засяга данъка?
ЗДДФЛ:
§ 10а. (Нов - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.07.2009 г.) (1) Лицата с определени с валидно решение на компетентен орган вид и степен на увреждане 50 и над 50 на сто ползват данъчното облекчение за лица с намалена работоспособност по реда на този закон.
(2) Лицата, на които до 31 декември 2009 г. пожизнено е определена степен на трайно намалена работоспособност по реда на Закона за здравето, и лицата, които са с пожизнено определена степен на трайно намалена работоспособност по силата на § 3 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за здравето, се смятат с пожизнено определени вид и степен на увреждане.
(3) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Лицата с намалена работоспособност 50 и над 50 на сто, установена след навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, както и лицата, навършили възраст за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, в срока на решението на ТЕЛК (НЕЛК), ползват данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност по реда на този закон, независимо от определения в експертното решение срок.
Точно това означава - започва процедура.
Трудово възнаграждение за работа през официалните празници
Чл. 264. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За работа през дните на официалните празници,
независимо дали представлява извънреден труд или не, на работника или служителя се заплаща според уговореното, но не по-малко от удвоения размер на трудовото му възнаграждение.
Каква лихва? Ще искате от НАП лихва?
Майката подава заявление за прекратяване на отпуската по чл.163 (до 410 дни) и заявление за прекратяване на договора. Работодателят издава заповед за прекратяване на отпуската и на трудовия договор. В НОИ се подава приложение № 10 - за промяна в обстоятелствата.