Само дано сумата не е огромна и може да докаже произхода и при евентуална проверка.
  Здравейте! Имам ли право да внеса авансово социални и здравноосигурителни вноски на ЗП за цялата 2013 г. и какви документи и вносни бележки се попълват за внасянето на ДЗПО, здр. осигуровки и ДОО?

Ако се осигурявате само за пенсия и не внасяте осигуровки за фонд ОЗМ - да.
Заем сам на себе си?
За 2012 година - до 10 дни след внасяне на осигурителните вноски, според мен.
Искам да помогна, но нещо не мога да се орентирам в питането.
Работодателят Ви няма ли ТРЗ или счетоводител? Трябва да попълните приложение № 2, заявление и декларации за ползване на отпуска по чл.163 от КТ. Да представите документ за банкова сметка.
А за намаляване на РЗ и часовете подава ли се уведомление?

Не.
Като ЗП трябва да се осигурява на 240.00 лв., освен, ако по трудов договор не е осигурен на максимална сума от 2200.00 лв.
До 7 работни дни - в Агенцията по заетостта. До 3 месеца - в НОИ.
След като изпитателния срок е уговорен в полза на работодателя може да опитате прекратяване на договора по взаимно съгласие. Ако няма съгласие от двете страни трябва да спазите посочения срок на предизвестие или да заплатите обезщетение на работодателя за неспазено предизвестие.
Годишен данък за доходи от трудови правоотношения
Чл. 49. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.; доп., бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Работодателят до 31 януари на следващата данъчна година изчислява годишната данъчна основа по чл. 25, ал. 1 и 3, намалена по реда на ал. 3, и определя годишния размер на данъка, когато към 31 декември на данъчната година той е работодател по основното трудово правоотношение на работника или служителя.
(2) Когато работникът или служителят през данъчната година има или е имал трудов договор за допълнителен труд при друг работодател или е имал основно трудово правоотношение при друг работодател, работодателят по ал. 1 включва придобития при другия работодател доход при изчисляване на годишната данъчна основа и определя годишния размер на данъка, ако работникът/служителят му предостави служебна бележка по чл. 45 от другия работодател.
Все пак трябва да установите как точно са се появили тези активи.
Ако през 2012 година е само този дохода на лицето - по трудови договори - не. Основният работодател прави годишно изчисляване на данъка.
С тази с която работите в момента.
Закъснели сте вече. До 15.01 трябваше да го представите в НОИ. без значение какво се е случило с д.1
Освен да се опитате днес да го подадете.
А какви суми са внесени? Ако декларираните и внесените суми са равни - ревизия и доказване ...
16.80 лв. месечно.
На мен вече ми върнаха от НОИ болничен,поради причина че не е подадена декл.1
така че не знам как ще я бъде.Не е обвързано  ама  "ДА".

Болничен за кой месец? И кога успяха да го обработят, че и да го върнат.
А нещо за осигуровките да напишете.