Моят съвет е да отидете след като завършите в Агенция социално подпомагане.

Защо?
Точно тази е. Заявявате, че ще се осигурявате за инвалидност поради общо заболяване,  за старост и за смърт от 01.01.2018 година.
Може и да имате право на някои социални помощи по Закона за семейни помощи за деца.
Срокът за промяна вида осигуряване е днес - 31.01.2018 год.
А аз не съм наясно и с ООД-тата. При мен всички имат доверие само на себе си и са ЕООД-та.
А какъв трябва да е нейния процент дялово участие, за да е управител? По въпроса за доверието - да си го търсят под юргана.
Другият съдружник с 10% е съпругата му. Какво може да се направи, за да се избегнат конфликти?
Извинявам се предварително, но не успях да определя в кой раздел трябва да публикувам въпроса си. Питането ми е: може ли съдружник и управител на ООД (притежава 90% от акциите) да е държавен служител?
Пример: ако майката е ползвала отпуска за гледане на дете по чл.163 от КТ - до 410-тия календарен ден до 30.01.2018 год. и от 31.01.2018 год. бабата ще ползва отпуската по чл.164 от КТ за гледане на дете до 2-годишна възраст - НЯМА промяна на обстоятелствата.
Да разпитам малко. Какви обстоятелства променяте?
А има ли основание за осигуряване на по-висока сума?
Така е. За сливи не се прилага обратното начисляване. Начислява ДДС.
1. ЗП регистриран по ЗДДС, ако продава продукция по приложение № 2, част втора от параграф 8 не начислява и не внася ДДС, ако клиента е регистриран по ЗДДС (обратно начисляване по чл.163 а, ал.2 от ЗДДС. Ако продава на нерегистрирано по ЗДДС лице - тогава начислява и внася ДДС.
2. Облагането - (нетни приходи - 60% признати разходи - осигуровките) х 10% данък. Това е при условие, че това ЗП не е подало декларация и не е избрало да се облага като ЕТ.
Не се занимавайте. При евентуална проверка, ако го установят ...
Може да кажете на наследниците на лицето, че имат право на еднократна помощ и наследствена пенсия по чл.11, ал.2 от КСО.
И това лице от 28.12.2016 год. до 05.01.2018 год. все болнични ли е ползвало?
Какво значи "без дел" ?

Колегата (колежката) над мен е написал "дел" и аз затова отговорих "без дел".
По принцип срока за подаване на данните в НОИ е до 10-то число на месеца, следващ този в който лицето е подало необходимите документи при работодателя. Това за 3-те дни го зарежете.
исках да напиша 5000

Една нула колко промени нещата.