Сега решили да ме съкратят на 01.11.2020г. За 10 дена трябвало да се осигуря чрез друга фирма. 🙄

Как така ще Ви съкратят от 01.11? Те съвест нямат ли? Нищо не подписвайте преди да се консултирате! Как ще намерите за толкова кратко време фирма, която да Ви осигурява?
24 месеца назад т. е. ще се изчисли върху какво, предходното майчинство, 380 лв за втората година и няколко месеца 0 лв от неплатения отпуск?  :blink:

Зависи кой период обхващат тези 24 месеца. За втората година на първото майчинство и неплатения отпуск ще се вземе МРЗ за страната. Размерът на обезщетението до 410-тия каленадрен ден на второто майчинство няма да бъде по-малко от МРЗ за страната.
В чл.327, ал.1 има 12 точки. По коя ще е?
Много благодаря!Тогава по кой член ще мога да го освободя?

Ако приключи до края работата си - по чл.325, ал.1, т.4 от КТ.
Ако шефа не го хареса и срока на изпитване не е приключил - чл.71 (срока на изпитване включва действително отработени дни, а не включва отпуска, болнични).
Ако обаче срока на изпитване е приключил, а работата не е - остава варианта по взаимно съгласие - чл.325, ал.1, т.1 от КТ.
То до края на годината няма кой знае колко много селскостопанска работа. Назначавате го по чл.68, ал.1, т.2 във връзка с чл.70 и срок на изпитване 1 месеца, уговорен в полза на работодателя. При прекратяване по-рано (при условие, че работата все още не е завършена) и срока на изпитване не е приключил не му дължите обезщетение.
Защо толкова държите на този чл.71?
По принцип може, на в описания случай може би по удачен вариант за назначаване ще е по чл.68, ал.1, т.2 - до завършване на определената работа.
Няколко питания: от коя до коя дата майката ще ползва отпуска по чл.163 (до 410-тия ден)?
Чл.54 е съвсем друго.
Благодаря Ви! 
А осигуровките, които трябва да внасяме от 45 дневния болничен до навършване на 2 години на детето е 4.8% от МОД, т.е. 4.8% х 610.00лв.=29.28лв. всеки месец?

За 2020 година е така. За 2021 ..... божа работа.
Вече се Побърках. Нищо в България не е неписано точно и ясно: това, това , това. Всеки чете и си разгадава както си иска. Всяка година гледам видеоурока за подаване на отчетите, но и там нищо не се променя. Стигнах до извода, че отпада протокола от ОС, но във видеоурока си го има. Трябва да минат 10-тина година за промяна. Точно колкото обработват публикуваните отчети.
И сега да повторя (уж повторението било майка на знанията - глупости на търкалета):
1. ГФО
2. Декларация по чл.13.4
3. Такса
4. Декларачия по чл.62а - да или не???
За какво е фактурата?
Фирмата, платец на наема удържа данъка от уговорената сума (след приспадане на признатите разходи-10%) за І-во, ІІ-ро и ІІІ-то тримесечие и внася същата по сметката на републиканския бюджет в НАП. За ІV-то тримесечие също може да се удържи и внесе от фирмата наемател, но само със съгласието на наемодателя.
Може ли да уточните:
- кой е наемателя - ФЛ, фирма, СОЛ, който наема имота за дейността си, друго
- кой е наемодателя - ФЛ, ЮЛ, друго
- чия собственост е имота

Дали лицето /наемател или наемодател/ е пенсионер или не, няма значение по отношение на данъка

С последното не съм съгласна. А ако е пенсионер по болест с над 50%?
Този наемодател какъв пенсионер е - по възраст или с решение на ТЕЛК?
Имам 2 въпроса, свързани с публикуването на отчетите в ТР:
1. Трябва ли да се влезе в профила?
2. Протокол от общото събрание ли се публикува или декларация по чл.62а? Изгледах видео урока и там все още е протокол от общо събрани.
Здравейте!

По т.1 - правите файл за всеки месец поотделно
По т.2 - с код 5 , както сте описал/а
По т.3 - да
По т.4 - да

По т.2 защо код 5?
Точно така е - за болничните (45, 42 и изравнителния) се подава приложение № 9. За остатъка от 275 дни (до 410-тия) се подава приложение № 11 за СОЛ.