Според мен разковничето е тук "върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца".
Минималното обезщетение за 2018 год. е 9.00 лева за 1 работен ден.
Така е редно. Все пак ще получавате обезщетение за безработица в България.
Ще намалите работните дни за м.април в т.9.
Отпуската до 410-тия ден е до 20.04.2018 год. включително. Отпуската по чл.164 за втората година ще е от 21.04.2018 год. до 07.03.2019 год. включително.
Колеги дайте съвет - трябва ли да подам декларация за фирма (ЕООД) в която през 2017 година имаше назначено лице на трудов договор за няколко дни?
Няма проблем да се плати сега. Сумата ще стои надвнесена и ще се обвърже с д.55 през м.юли.
Данъкът се плаща от фирмата. Няма проблем да се плати сега. Сумата ще стои надвнесена и ще се обвърже с д.55 през м.юли.
Данъкът може да го преведете до 31.07.
Собственикът си получава парите - в брой или по сметка - зависи от сумата.
За д.55 и справката - точно така.
Аз се чудя за една фирма дали да подавам декларация. През 2017 година назначихме лице на трудов договор само за няколко дни.
Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.
27.04.18 | ПРЕСЦЕНТЪР

Поради технически причини извън системата на ИА „Главна инспекция по труда“, които създадоха затруднения при подаване на декларациите по чл. 15 от Закона за здравословните и безопасни условия на труд и с цел да се облекчат  потребителите на електронната услуга, е взето решение срокът за подаване да бъде удължен до 4 май 2018 г.

ИА ГИТ беше уведомена от един от доставчиците на квалифициран електронен подпис за проблеми с подписите, които към настоящия момент вече са отстранени. Допълнително процесът е затруднен и заради факта, че масово декларациите се подават в последния момент. От 1 януари 2018 г., когато стартира подаването им, до момента са подадени едва около половината от очакваните 50 000 бр. От подадените вече декларации 15 000 бр. са постъпили онлайн през последните няколко дни.

Инспекцията по труда се извинява за създаденото неудобство и е готова да реагира и в бъдеще при идентифициране на проблем.

 
А здравни осигуровки за сметка на работодател внасят ли се в този случай?

Разбира се.
Не знаех, че може заличаваща и редовна в един файл, но бих пробвал поотделно и да видя поотделно резултата от обработката.

Когато се подава едновременно няма да иска д.6.
Заличаващият и редовния запис в един файл ли ги направихте?
Няма да чекваш и да попълваш т.1. Продължаваш надолу.
Вие като какъв (каква) питате?
Любопитно - между 2 и 16.04.  работникът болен ли беше, на работа ли беше...?

Болен е бил. Освободен е от 02.04.