Ще има право за останалите 3 месеца, ако е спазила срока за отписване от Агенцията по заетостта.
Код 501 - чудесно изглежда.
Относно сумите - тези, които са записани в Нотариалните актове.
Също така към ГДД трябва да се попълни и съответното приложение, ако те имат и други доходи - по трудов договор, по ГД, ако ползват облекчения....
НАП има достъп до информацията в имотен регистър. Тези сделки се вписват в Агенцията по вписванията - Имотен регистър. За подаване на ГДД - всеки си носи отговорността.
Да. Само апартамента. Ако той е СИО се подават декларации и от двамата.
През март 2016 год. ЗП получава субсидии по Мярка 11. Тази сума е включена в ГДД за 2016 година и данъка надлежно е платен - авансов за тримесечие и по ГДД.
ЗП отказва поетия ангажимент по тази мярка и м.януари 2018 год. след получено уведомление от ДФЗ сумата е върната в пълен размер. Мисля логично - с тази сума ще намаля получените през 2018 год. субсидии и ще декларирам това, което остане, но ако през 2018 получим по-малък размер от върната сума, как следва да постъпя? Може ли да разчитам само на логиката си без законова обосновка?
Не. Трябва следващата година да посочите платената сума в справката по чл.73.
Имам такъв договор, но е в къщи. Ако не е спешно утре мога да го сканирам и изпратя.
чл.31 от ЗКПО
Леко ме притеснява това, което са Ви отговори в НОИ, защото в чл.3, ал.3 от Наредбата за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица, българските граждани на работа в чужбина и морските лица е записано така:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 15 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г.; изм., бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.; изм., бр. 67 от 2009 г.; изм., бр. 17 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Осигурителни вноски не се внасят от самоосигуряващите се лица, които са осигурени за общо заболяване и майчинство за времето, през което са получавали парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане, отглеждане на малко дете и при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст, и за периодите на временна неработоспособност, бременност и раждане, отглеждане на малко дете и при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст, през които не са имали право на парично обезщетение.
Не намирам логика в цялата работа. Защо сте се регистрирали в НОИ на 28.03, при условие, че сте назначена на работа от 27.03?
Имате определено обезщетение в размер на 9.00 лв. за 1 работен ден за период от 4 месеца. Вие сте получили за 1 месец. След прекратяване на договора за определена работа ще продължите да получавате обезщетение в минимален размер 9.00 лв. за останалите почти 3 месеца (при условие, че сте спазили срока от 7 работни дни).
При първото прекратяване на договора по взаимно съгласие от 20.02.2018 год. подадохте ли документи в НОИ?
Трябва да подадете отчет в НСИ за дейността за ЕООД-то.
С писмото от НОИ, с искане за корекция - 2 броя, с коригираща д.1 и д.6 - на место в НАП.
Какво ще преоценявате?
Това, че данъка е внесен не е никакъв проблем. Той стои надвнесен.
Благодаря Ви! По друг начин се чувства човек, когато получи подкрепа от колеги.
Добре де аз ще се хвана и ще го направя, но обяснете ми при приходи от 30 000 лв. по какъв начин да определя признатите разходи по елементи в размер на 18 000 лв. при условие, че няма никакви документи?