Аз като погледнах чл.6, ал.11 и чл.4, ал.1 мисля, че поредността е - трудов договор - ДУК
Би следвало да Ви плати обезщетението, когато плаща заплатите за м.декември и на останалите работници. Обезщетението трябва да се изчисли от МРЗ за страната в момента - 610.00 лв.
Извинявам се, но в горната сметка имам грешка. В т.17 - 174.29 и в т.21 - 2825.71.
Според мен: в т.17 - 857.14 лв. и в т.21 - 2142.86
Първо ще си призная, че изобщо не съм запозната с тези помощи, защото не ми се налага.
Мои познати ме питат и аз искам да им помогна. Фирмата е ООД с двама съдружници, които се самоосигуряват. Дейността е заведение за бързо хранене. Имат 2 работнички, от които едната е по програма "заетост за теб". В момента работничките са неплатен отпуск и ще се възползват от помощите по 24 лева за 1 работен ден. През това време СОЛ-овете какво имат право да правят - да работят с храна за в къщи или да прекратят временно осигуряването си? Идеята е да не се попречи на работничките за тези 24 лева.
Защо си мислите, че недобресвършената работа е на някой друг?
През септември сключихте граждански договор, а кога Ви платиха по този договор?
Какво плащане сте получили в началото на декември?
Има доста неясноти във въпроса Ви.
А с какви документи се снабдихте?
1. Подавате ОКД5 , че започва дейност на 30.11.2020. Изчаквате да бъде приета.
2.Подавате ОКД5, че прекъсва дейност на 01.12.2020

Става дума за прекъсване от 01.10.
Трябвало е да се посочи 01.10.
Аз разговарях с проверяващата и се разбрахме да кача през системата каквото имам готово и след това останалата информация. Сега реших да качвам файловете, ама цък-цък язък. Качих ги, подписах ги и когато отида на запази .... до там. Никъде не видях да изпише причината за не запазването им. Ще опитам пак и .... утрото е по-мъдро от вечерта.
А чия е картата - фирмена или на физ.лице?
Защо да няма право на болничен? След като назад във времето има 6 месеца осигурена за фонд ОЗМ лицето има право на болничен.
Имам искане за представяне на документи по проверка за 5 години - от 2014 до 2018. Срокът ми изтича на 02.12.2020 год. Обемът на исканата информацията е доста голям. Текущата ми работа е доста - трябва да подготвя плащането на рентите за 2020 година на около 300 човека и няма да мистгне времето да се справя в законовия срок. Дали мога чрез системата да подам молба на основание чл.25 от ДОПК за удължаване на срока?
А как е избрало да се облага това ЗП - с 60% признати разходи или като ЕТ? Макар, че какво ли значение има как е избрало да се облага. Аз също имам ЗП регистрирано по ЗДДС, което се облага след 60% признати разходи и винаги при проверка ми искат оборотна ведомост, главна книга, аналитични регистри. Като добър човек си водя двустранно счетоводство.
При този случай платеца на дохода е друго физическо лице и това не важи.
При договор за наем между 2 физически лица
1.задължението по тримесечия да се внся данъкът и подават декларации по чл.55 от ЗДДФЛ е на наемодателя?
2. За 4-то тримесечие данъкът се внася изравняващо с годишната декл. по чл.50 от ЗДДФЛ в срок до 30.04.2021г?
3., за това тримесечие декл. по чл.55 не се подава в срок до 31.01.2021г.?

Супер!
Ако Възложителя е удържал осигуровките по ГД, подал е д.1 и д.6 трябва да заличи д.1 и д.6 по ГД. Внесените осигуровки ще си приспаднете слеващия месец. В този случай след признатите разходи се удържа само данък, но ако плащането е през ІV-тото тримесечие, това става само със съгласието на лицето.
със окончателната сума която се дължи без да е приспаднат аванса

И как по точно? Дт - Кт?
А как е осчетоводена окончателната фактура?