Обезщетението не е обвързано с МРЗ. За база - м.декември.
В д.1 за м.януари ще имате посочени две дати за започване на осигуряване и една дата за последен ден в осигуряване. Т.е. в кл.14 ще имате посочени две дати - 13 и 29, а в кл.15 - във второто квадратче - дата 19.
Според мен текущата печалба трябва да е 6 хил.лв.
Тази каса 26 хиляди лева не е ли малко множко?
Здравейте,

 майка която цялата 2019 година е била отпуск по майчинство и не е получила заплата
следва ли да се дава с нулеви стойности?

И какъв е смисъла на нулите?
Правилно пресмятате стажа. Отзад на задните страници в трудовата книжка посочвате периода, който не се зачита за стаж. Ще имате два записа - за ноември и за декември.
В справката по чл.73, ал.1, трябва ли да се включват изплатените суми на адвокат по договор за правна защита?

Да.
..... а ДДС е друга "бира".
Трябва да подадете коригираща декларация. Предполагам, че корекцията няма да доведе до промени в осигуровки и данък. Чеквате, че няма необходимост от подаване на д.6.
Публикувана е нова версия на клиентски софтуер за попълване на справките по чл. 73, ал. 1 и ал.6 и декларации образец №1, образец №3 и образец №6
13 Февруари 2020
Публикувана е нова версия 12.04 на  Клиентския софтуер и справките по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ за доходи, изплатени след 31.12.2018 г. и декларации образец №1, образец №3 и образец №6.

Новото във версията е:

Отстранени грешки от предходни версии.
Разбрах, че това е от настройките за ползване на точка, а не запетая.
Според мен трябва да се подаде справката с надвнесен данък (заради ЗОВ на неплатения отпуск), но това не води до задължение на лицето да подава ГДД. Никой според мен няма да го търси, защото не си е поискал "двата" лева. Хипотетично, ако това лице ще подава ГДД по някаква причина ще ползва тези "два" лева.
Първите три дни - точно.
Другите два дни се плащат от НОИ. За тях здравната осигуровка се изчислява от минималния осигурителен доход за самоосигуряващи се лица - за 2020 год. той е 610.00 лв. Т.е. при 22 работни дни за месеца ЗОВ за другите два се изчислява така: 610.00 : 22 х 2 = 55.45 лв. х 4.8% = 2.66 лв.
ЗОВ на СОЛ-пенсионер за цялата година  :wink1:

А стига бе :good: :good: :good:
Точно така - маркира се, че няма основание за подаване на д.1.
Каква е тази сума  - 537.60 лв. ?
Здравейте!

И аз имам проблем. С моето презиме!
Генерирах си справката по чл.73, ал.6 от ТРЗ програмата. При проверка с програмата на НАП ми дава липсва или некоректна стойност на ред 17, поле "презиме"... Отварям гледам, аз съм! И съм сигурна, че се казвам така....
Не съм пробвала да я подам. Ще имам ли проблем? Какво да направя?

Проверете добре да няма сгрешена буква или разместени места на букви.
По първия въпрос - два договора в същата фирма? Сборувате и с един запис.
По втория въпрос - след като няма платен доход, няма да го включвате.
Справката се прави за платен доход, удържани осигуровки и данък, а не за назначени лица.
След като отворите справката по чл.73, ал.1 попълвате година, код корекция - 0 за редовни данни, 1 - за корекция и 8 - за заличаване. След това кода на дохода, данните на лицето, изплатен доход, удължан данък и добави. След това въвеждате останалите лица - все така с "добави". Когато са въведени всички лица и данни - запис. Образува се текстови файл, който след това трябва да запишите в XML, който трябва да подадете в НАП.
С най-новата версия ли сте?
Ако бащата работи на трудов договор имате право да ползвате неплатен отпуск за гледане на дете в размер на 5 месеца с негово съгласие (декларация). От фирмата, в която работи бащата трябва да издадат удостоверение, че той не е ползвал такъв отпуск за детето.