Условията са - подавате заявление за ползване на неплатен отпуск и шефа разрешава ползването му.
През една календарна година само 30 работни дни се зачитат за трудов стаж.
Дължат се само здравни осигуровки, които се плащат през фирмата, а Вие с ПКО (приходен касов ордер) внасяте парите в касата на фирмата - ежемесечно по 16.80 лв.
Ако ще работите в друга фирма, защо просто не прекратите трудовия си договор в първата фирма?
Според мен това обстоятелство ще намери място в самата годишна данъчна декларация.
И какво ще посочите в нея?
Ако питащата посочи резултата за м.септември ще можем да дадем точен отговор на въпроса и.
С ДДС-то за м.август изчерпвате процедурата от м.юни и 200.00 лв. от м.юли. От м.юли започва нова процедура, която обхваща август и септември. Какъв е резултата на ДДС-то за м.септември?
За този допълнителен труд няма ли възможност за граждански договор?
Отпуската е до навършване на 2-годинки.
1. заявление за отпуска, приложение 3 и разните му декларации по чл=46 от наредбата за работното време.
2. ще ползва платена отпуска след приключване на отпуската по чл=164 от КТ.
3. в д.1 - в кл.16.3
4. да - 340 лева
5. точно
Не се подават никакви документи в НОИ.
Може да се регистрира на борсата, но колко време и какво обезщетение ще получава зависи от начина на прекратяване на договора.
Документ за платените до сега осигуровки? Тях какво ги интересува това?
Тя да си взема, а Вие си прекратявате договора с изтичане на срока.
Независимо от това, че договора на майката с предишната фирма е бил прекратен то тя има право да получи обезщетението да 410-тия календарен ден от НОИ. В конкретния случай настъпва промяна - прекратява се ползването на отпуската по чл.163 (до 410-тия ден) и лицето "започва" трудова дейност, за която подлежи на осигуряване. Мисля, че трябва да се подаде приложение № 12 за промяна на обстоятелствата.
След като е освободена от предишния работодател какви документи за гледане на дете до 2-годишна възраст. Тя няма да има дори и 1 ден в осигуряване?
Дори и да е освободена тя има право да си получи обезщетението от НОИ до 410-тия календарен ден.
"Имам и не разпределена  печалба от минали години , но тя далеч не може да покрие касовата наличност 122/501" - това е без всякакъв смисъл.
Протокол от събрание, плащане на дивиденти на собственика (ограничени до сумата за плащане в брой), внасяне на 5% данък дивиденти, подаване на д.55 в срок и деклариране на дивидентите до 30.04.2016 год. със справка по чл.73.
Изпитателният срок е изтекъл и вече сте на постоянен трудов договор. По въпроса за евентуално освобождаване - това най-вече зависи от работодателя. Винаги може да се намери начин за прекратяване на договора.
Мисля, че трябва да ги възстановят, но знае ли човек ...
"Имаше нещо-Щатни ведомости-стари,нови-за съкращение в щата." - това не го разбрах.
Срокът за регистрация в Бюрото по труда е 7 работни дни от датата на прекратяване на договора.
Първите 3 РАБОТНИ дни!
1. Този болничен за 10 дни е за заболяване и от него първите 3 работни дни са за сметка на работодателя - 70% от БТВ. (това е безплатно напомняне)
2. Майката подава заявление за прекратяване на отпуската за гледане на дете до 2 годишна възраст и работодателя издава заповед.
3. В срок от 3 работни дни от издаване на болничния, лицето подава във фирмата приложение № 12 за промяна на обстоятелствата.
4. В срок от 3 работни дни работодателя представя приложение № 12 в НОИ, заедно с копие на заповедта за прекратяване на отпуската, опис на документите и придружително писмо - 2 броя.
5. Лицето попълва и подава при работодателя приложение № 4 за 50% от обезщетението.
6. Болничният, приложение № 4, опис на документите и придружително писмо - 2 бр. се представят в НОИ до 15-то число на месеца, следващ този, през който документите са представени от лицето при работодателя.
Точно така.