Само да кажа, че съгласно чл.42 от КСО НЯМАТЕ право на болнични след прекратяване на трудовия договор за ГЛЕДАНЕ НА ДЕТЕ.
Да звънните в НАП и да се поинтересувате. Може би ще трябва да подадете искане по чл.129.
Нямате право на болничен за гледане на дете след прекратяване на трудовия договор.
Вече явно умората си казва думата. Попълвам ГДД по чл.50 на регистриран ЗП, който има и доходи по граждански договор. Той е декларирал, че е самоосигуряващо се лице и по ГД има удържан само данък. Попълних необходимите таблици в приложение 3 за доходи като ЗП и извънтрудови възнаграждения. Попълних и таблица 1 и 2 за осигурителния доход. За тези таблици са ми съмненията. Попълних осиг.доход като ЗП в к.4 и дохода от сметките по ГД в к.5.5. Получи се, че има да довнася осигуровки, които посочих също в приложение 3. Питанията ми - в точните колони ли съм посочила сумите, правилно ли съм ги посочила за довнасяне в приложение 3? При този ЗП работата се прави - на парче. Друг човек е подавал д.6 като е посочил само осигуровките като ЗП. Сега има суми за довнасяне и мисля, че трябва да се подаде редовна д.6 с довнасянето (заради ГД). Доста дълго се получи, но дано се намери някой да удари едно рамо, че наистина имам нужда от приятел.
Извинявайте, но на Вашата клавиатура няма ли точка? Всичко на един дъх.
Ако се откаже - следващия.
Какво толкова ще прави, че няма да издържи?
Граждански договор с работно място? Забравете. Дали ще се справи - за това има срок на изпитване.
здравейте, искам да ви попитам изтича ми втората година от майчинските и ми казаха, че мога да ползвам болничен за срок от 30 дни но първо трябва да се запиша в бюрото по труда иболничния да го дам на последния си работодател да го занесе в нои и след това ще започне да ми тече обезщетението от бюрото . въпросът ми е правилна ли ми е информацията и в колко дневен срок трьбва да де случи?

Пишете, че Ви изтича втората година, но не става дума за прекратен договор.
Днес не мога да се преборя със сайта им.
Вариант 1 е най-добрия.
Предполагам, че договора ще е прекратен поради изтичане на срока и тогава обезщетението ще е 60%.
Сега приспадате САМО за 2013 година.
Пишете, че не сте ги приспаднали от годината, за която се отнасят, защото не са били платени. Какво се е случвало тогава с д.6?
В приложенията - едва ли.
Може би в справките за осигурителния доход.
Декларирате ги в приложение № 3 с 40% признати разходи.
Побързайте, че време не остана.
Дано да съм лош пророк, но ми идва една цифра наум - 1500.00 лв.