Нещо не разбрах - назначен е само за ноември, а няма д.1?
Декл.6 с код5 нямам никакви суми, защото на ДУК му удържаме само данък, т.е. в колонката имам само нули. Пак ли да я подавам?

Тогава защо се подава д.1?
Някъде е осигурен на макс?
Декларация 6 с код 5 и осигурителните вноски за ноември - заедно с декларации 1 - до 25.12.2014 год.
Декларация 6 с код 8 - тя вече ще бъде за м.декември, защото тогава са платени заплатите - само с данйка - до 25.01.2015 год.
Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка ще се възползваме от варианта на освобождаване по взаимно съгласие и назначаване за определена работа. Понеже служителката не иска по чл.71.

При Вас така ли се работи - кой каквото иска?
Здравейте! Искам да попитам: При прехвърляне на майчинството на бащата след 6-тия месец, какъв е неговия размер? И при бащата ли е 90% от неговото брутно възнаграждение или се получава размера, който е получавала майката?

90% от брутното възнаграждение на бащата, но не повече от нетното.
Здравейте! При осиновяване кога настъпва правото на майчинство? Само удостоверението за раждане ли е необходимо да се представи в счетоводството?

Зависи на каква възраст е осиновеното дете.
Може и без промяна. Това е най-добре.
Продължението трябва да е от 23.11
Да, и аз така знам, че се отнася за платен, но "Старшите" си знаят тяхното.

Неплатен отпуск
Чл. 160. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
(1) Работодателят по искане на работника или
служителя може да му разреши неплатен отпуск независимо от това, дали е ползувал или неплатения си годишен отпуск и независимо от продължителността на трудовия му стаж.
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Работодателят е длъжен да разреши еднократно ползването на неплатен отпуск до една година на работник или служител, който е в правоотношение с институция на Европейския съюз, извън случаите по чл. 120а, с Организацията на обединените нации, с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, с Организацията на Северноатлантическия договор или с други международни правителствени организации.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Неплатеният отпуск до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж, а над 30 работни дни - само ако това е предвидено в този кодекс, в друг закон или в акт на Министерския съвет.
Може да го пуснете в неплатен отпуск, ако има съгласие от двете страни.
Кажете на колежката си, че това за пропорционалното изчисляване според стажа се отнася за ПЛАТЕН годишен отпуск.
Това го уточнихме - за д.1.
Сега за д.6 - как така е за м.октомври?
Точно коя заплата (за кой месец) и кога е платена тя?
Всички дати - 24.11.2014 год.
Приемам идеи :) защото не се сещам за друго.

Преназначаване на нова длъжност със срок на изпитване, уговорен в полза на работодателя и прекратяване в срока на изпитване по инициатива на работодателя.
Освобождаване по този член е т.н. "нож с две остриета".
При прекратяване по чл.328, ал.1, т.12 лицето ще получава обезщетение не по-малко от 7.20 лв. на 1 работен ден според стажа, който има, но ако някой и даде съвет - може да заведе дело за неправомерно прекратяване и да бъде възстановена. Трябва много добре да се изпипат документите и лицето да не е от т.н. "враждебно настроени".
Може ли да споделети каква е сумата на неправомерно ползвания данъчен кредит т.е. ДДС-то по КИ.
Кредитно известие и без право на данъчен кредит?
Първо му дръпнете една  майна (извинявам се, но това ми дойде най-напред наум).
За корекция на т.12 най-напред се подава заличаване и след това редовна декларация.
Трябва да се направят декларациите в един файл, за да не се налага корекция на д.6 и да се отметне, че не се подава д.6.
м.08 - м.12 = 5 месеца
5*1,66666 = ?

8.333333333333 :wink1:
Има право на 8 дни.