С датата на начисляване - за осигуровките.
Бабата подава заявление за прекратяване на отпуската и приложение № 12 за промяна в обстоятелствата - прекратяване на отпуска за гледане на дете.
Майката подава приложение № 4 за 50% от обезщетението за първото дете.
На кого ще го връща бабата? А тя получава ли изобщо обезщетение от НОИ?
Нещо не мога да схвана - кредитно известие за продадена стока, защото ще продавате друга? А какво ще стане със стоката от 2014 година?
А колоната изработени часове? Тя за кого остава? Направете си корекцията на д1, не е кой знае какво.

Моля? Вие когато работниците ползват платен отпуск да не намалявате часовете?
Тогава няма какво да коригирате в д.1 и д.6. Трябва само ведомостта да се коригира.
А как сте отчели дните на това лице?
Чл. 8в. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., изм., бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 57 от 2015 г., в сила от 28.07.2015 г.) Майка (осиновителка) студентка има право на еднократна помощ за отглеждане на дете независимо от доходите на семейството, при условие че:
1. детето живее постоянно в страната и не е настанено за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
2. майката (осиновителката) живее постоянно в страната и е студентка в редовна форма на обучение във висше училище, получило акредитация и създадено при условията и по реда на Закона за висшето образование;
3. майката (осиновителката) е записана като студентка в редовна форма на обучение към датата на раждане на детето;
4. майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.
(2) Размерът на помощта по ал. 1 се определя ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година.
(3) Помощта по ал. 1 се изплаща на майката (осиновителката), а при невъзможност да я получи - на друг законен представител на детето.
(4) (Изм. – ДВ, бр. 57 от 2015 г., в сила от 28.07.2015 г.) При условията на ал. 1 еднократна помощ за отглеждане на дете се предоставя и на самотния баща (осиновител).
(5) (Нова – ДВ, бр. 57 от 2015 г., в сила от 28.07.2015 г.) Помощта по ал. 1 се изплаща на два пъти, като 50 на сто от нейния размер се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът се изплаща след представяне на уверение/удостоверение за записан следващ семестър или за завършено висше образование, но не по-късно от навършване на една година от детето.

Много странно изказване - субсидия за дете:)
Като чета в Закона за семейните помощи за деца - ще имате право при условие, че учите редовно.
Ако се прекрати трудовия Ви договор и продължавате да сте регистриран като ЗП - нямате право на обезщетение за безработица.
За болнични - по трудов договор имате право на обезщетение (ако отговаряте на условието за общ осигурителен стаж). Ако като ЗП не внасяте осигуровки за фонд Общо заболяване и майчинство (т.н. осигурявате се на ниския процент) - нямате право на обезщетение и дори плащате осигуровките в пълен размер. Ако се осигурявате за фонд ОЗМ - 2 бр.болнични - и ще имате право на обезщетение (със същото условие за стажа).
Според мен  - сключва се срочен трудов договор за срок от 3 години по чл.68, ал.1, т.1 във връзка с чл.70, ал.1 - срок на изпитване 6 месеца и след изтичане на изпитателния срок - нищо не се прави.
И аз съм за реалната дата. Ако посочите 01.10 се получава документ с невярно съдържание.
Ако контрагентите са включили КИ в м.09 ще стане още по-голяма каша. Включвайте го за м.10. Нали все пак при една евентуална проверка трябва да намерят нещо.
С две поправки:
1.Базата е 24 назад
2. Минимална работна заплата за страната

Тази база от 24 месеца не е ли само за болничните бременност, раждане и майчинство?
Чл. 177. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 177, изм., бр. 108 от 2008 г.)
За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
(2) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер.
Ако служителката прехвърли отпуската за гледане на дете на бащата и след това бъде освободена, отпуската за гледане на дете на бащата ще бъде прекратена.