втори, на първия е на 8часа

Може на 4 часа, може и на 2 часа - колкото реално ще работи лицето при вас
ПРМ МЛАДОСТ

 гр. София, 1712, ж.к. "Младост" ІІІ, трафопост до бл. 347А

 E-mail: Unemployment@sofia.nssi.bg

 Приемна на дирекция "Пенсии" и на отдел "Парични обезщетения за безработица и гарантирани вземания"

Обслужва следните райони:
Изгрев, Искър, Кремиковци, Младост, Оборище, Панчарево, Подуене, Слатина, Средец, Студентски

 

ПРМ КРАСНА ПОЛЯНА

 гр. София, 1330, бул. "Александър Стамболийски" № 205 – в сградата на Нипроруда

 E-mail:Unemployment@sofia.nssi.bg

 Приемна на отдел "Парични обезщетения за безработица и гарантирани вземания"

На етаж 1 се обслужват следните райони:
Банкя, Връбница, Възраждане, Люлин, Надежда, Нови искър, Сердика

На етаж 4 се обслужват следните райони:
Витоша, Красно село, Лозенец, Овча купел, Триадица, Илинден, Kрасна поляна

Ако не сте от тези райони - в СУ "СО" - София-град  бул. "Александър Стамболийски" № 62-64
За калкулатор незнам, но може и сама да си ги сметнете

чл. 222, ал. 1 Обезщетение при уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване на обема на работа и спиране на работата за повече от 15 работни дни Облага се като доход от трудови правоотношения Дължат се осигурителни вноски Не се дължат здравни осигуровки
          В колона “Работни часове” се попълват данни само когато лицето работи при сумирано изчисляване на работното време и/или на смени по часов график. В 3 позиции се вписва броят на работните часове, през които лицето е следвало да работи, но не е работило поради състоянието си, за които има право на възнаграждение от осигурителя и/или на обезщетение, след превръщането на нощните часове в дневни, с изключение на часовете извънреден труд. Ако при превръщането на нощните часове в дневни, се получат минути и те са по-малко от 30, броят на работните часове се закръглява към пълния час, а ако минутите са 30 и повече - към следващия пълен час.

          В Колона “Дневно работно време по правоотношението на лицето за месеца в часове” в 1 позиция се попълва продължителността на дневното работно време по правоотношението на лицето за месеца. Когато продължителността на дневното работно време по правоотношението на лицето за месеца е различна, се попълва среднодневното работно време, като при остатък по-малко от 30 минути се закръглява към пълния час, а при остатък 30 и повече минути - към следващия пълен час. Колоната се попълва само когато лицето работи при сумирано изчисляване на работното време и/или на смени по часов график, както и когато лицето е било осигурено по повече от едно правоотношение или основание при един осигурител (същия ЕИК). 


Никъде не пише, че при втори работодател се попълват часове
Според мен само едната фирма подава данни в НОИ,а пред другата се представя копие само за начисляването на заплатата.

И двете фирми представят болничен в НОИ
В УП 2 се посочва размера на обезщетението т.е брутното възнаграждение за един месец, а в УП 3 се вписва отново стажа със забележка, че осиг. стаж не е равен на тр. стаж. Има ли друго, което да се  вписва?

В УП 3 не се правят такива вписвания "че осиг. стаж не е равен на тр. стаж"
Или другият вариант е: Работникът в заявлението си за напускане, изрично да упомене, че желае обезщетението за неспазено предизвестие да му бъде удържано по ведомост
Искам да попитам, в кое УП се вписва обезщетението по чл.220 ал.1 ?

В никое
Работникът дори и да подпише, че е съгласен, документът е нищожен, защото е в противоречие с ал.3
"Кагато /един ден/ в НАП започнат да засичат Д1 с Д6, ще цъфнат разминаванията."

Това вече го правят, само да подадеш нещо в НАП корекция било , искане за възстановяване и каквото ви дойде на ум, предизвикващо проверка-веднага правят засечка и на Д1 и Д6. Ако няма разминавания не го споменават, но го правят.

Да, но засега само препоръчват да си оправим разминаванията.
Моята програма прави Д6 в единият месец. Това не значи, че е правилно! Кагато /един ден/ в НАП започнат да засичат Д1 с Д6, ще цъфнат разминаванията.

Редно е да се подаде Д6 за двата месеца с дата на изплащане /когато е изплатено обезщетението/
НАРЕДБА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ

Чл. 23. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., отм. като незаконосъобразна с Решение № 9353 от 21.10.2002 г. на ВАС - ДВ, бр. 103 от 2002 г.)
(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работникът и служителят, който работи през част от законоустановеното работно време (непълно работно време), има право на платен годишен отпуск пропорционално на времето, което му се признава за трудов стаж.
От какво естество са тия доходи на "Управител на ЕТ" ?

личен труд, вероятно :)
Да,но понеже 7-дневния срок е минал отдавна,та да не са сложили някякъв блокиращ момент по ел.път и да трябва да се обяснява и подава на место.

Не, не са сложили. Подавайте спокойно :)

Вчера подадох прекратяване на договор от 2010 г. Висеше в справката на ТД като непрекратен
Не е проблем

р.р. с ел.подпис, имате предвид, вероятно
да само от трудово правоотношение са.да разбирам,че вече е отпаднало това задължение за подаване на декларации за лица които към 31.12.нямат работодател?защото май преди година всички бяха пощуряли да подават такива


Да, отпадна :)
Здравейте! Полагащият се 30 дневен неплатен отпуск, който се признава за трудов и осигурителен стаж, изчислява ли се пропорционално на отработените месеци в предприятието като платения отпуск? Лицето "Х" постъпва на работа на 01.04.2013 г. . Колко дни неплатен отпуск му се полага до края на 2013 г?

Не като платеният!
Има право на 30 дни в календарна година. Ако лицето е работило преди това при друг работодател, ще искам документ, че не е ползвало /или ползвало/ неплатен отпуск. Ако не е ползвал - спокойно му пускам 30 дни
Ако доходите Ви през 2012 са били само от трудови правоотношения /борсата не се брои за доход/, не е необходимо да подавате ГДД
тази декларация ще се подаде до 15,04,2013 за удържаният авансов данък от януари до март от физически лица даващи под наем помещения на фирмата ,то за този период за всеки месец ли трябва да има СИС+служебна бележка

Колкото пъти е плащан наемът - толкова СИС. Може наведнъж да е платен
Делфинче, казвам ти - както се разберат ЧСИ-тата, за да не излезеш ти виновна в един момент