също така тези 5 работни дни извънреден труд приспадат ли ми се от изпитателния срок
Не

управителя на ФИРМАТА подписва или упълномощено от него лице
Или си взима болничен, или се връща на работа :)
По график 01-03/06 отработва 16 ч., а останалите 144 ч. (до 160) са разпределени до 30ти.

Юни 21 дни х 8 ч. = 168 часа
Зависи
В друг форум ти е отговорено
КТ
Чл. 114. (Нов - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 15 от 2010 г.) Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца, като това време се признава за трудов стаж.

Размерът на платения годишен отпуск се определя пропорционално на времето, зачетено за трудов стаж по съответното трудово правоотношение (чл. 23, ал. 2 НРВПО).
работодателя няма право да провери способностите му преди окончателния договор, така ли?

Точно така
Лицето може да ползва болнични /обезщетение/ до 30 дни след напускането.

Няма промени
Чл. 71. (1) До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие.


Да, в кокретния случай няма да е по чл.71, а по чл.326
Не виждам какъв е проблема да се плаща по месеци и за всекки месец да се пуска СИС.ГД е за извършване на определена работа, Възложителя възлага това и това а изпълнителя се задължава да свърши договореното.Няма работно време , няма работно място, а що се отнася до сумата ще е над МРЗ след приспадане на НПР, т.е. ще има ЗОВ и ДОД.Ако се изплаща всеки месец сумата, то всеки месец ще се подават декларациите за  персоналните регистри, не е ли така .В ГД има определено възнаграждение което възложителят ще изплаща на изпълнителя.

 :good:
Не съм казала "само след завършване", а че се предполага че е след завършването
При ГД може да се договори всякакъв вид плащане :)
А твоят пример граничи с ТД за надомна работа :)

Не си чувала, че счетоводители работят по този начин?  :)
За съжаление - нямаме телефон. Имахме обект в Сливен и от там бяхме наели работници, които даже не съм виждала. Имам само адрес, но това ще отнеме време и се страхувам, че ще изпуснем срока.

Изпратете писмо на адреса, който имате, като пишете, защо е необходимо да представи банкова сметка. Прибирате болничния при вас, когато изпрати банковата сметка, носите болничния в НОИ. Ако не представи, държите болничния при вас.


р.р. 7-дневния срок за подаване е от датата на която лицето ще представи при вас банкова сметка. Така, че няма да изпуснете никакъв срок
Да, трябва да са фиксирани, но в случая той е "назначен" заради ИТ ако мине на проверка. Реално ще има месеци в които няма да има нищо.

Ще го подавате както е "назначен"
чл.110 във връзка с чл.114
в Д1 се подава като втори трудов
Д7 ще подаде, когато изтече периодът на обезщетение от БТ. От тогава ще дължи здравно като безработна
Извинявам се моя е грешката исках да напиша осигуровките за м.06.2014г.

Можете, в срок сте
Здравейте,
На служителка е прекратен ТД по чл.328 изплатено обезщетение 4-ри брутни заплати. На следващият ден  т. е. на 20.06.2014 се регигистрира в бюрото по труда. Въпросът е следвали същата да подаде Д7 и да заплати за своя сметка ЗО  за периода от прекратяване на ТД  до датата на отпускане на обезщетението , като безработна.
-Същата е осигурявана по ЛНЧ. От НОИ изискват документ удостоверяващ че лицето Х е едно и също. От  НАП ли се издава този документ.
Предварително Ви благодаря.

Да уточните по коя алинея, точка на чл.328  е освобождаването! Обезщетението на какво основание е?
може всяка една от страните да прекрати договора без предизвестие