Обаче така или иначе ще имам пак 2 Д1 / Д6 за двата периода ?
Да, но ще ги подадеш наведнъж :) и няма да ги мислиш
Фирмата в която работя  се занимава с черни и цветни метали  какво мога да им  дължа.АЗ не съм на работа от 04,01,2016 трябваше да си изчистя отпуската която беше 5дни

А  отидохте ли във фирмата да си подпишете заповедта за прекратяване?
Аз на твое място щях да начисля двата периода във февруарската ведомост, плащам с заплатите за февруари, подавам Д1 6 с февруарските заплати :)
В питането никъде не се казва каква е резолюцията на молбата за напускане!
Затова се въздържам от всякакъв коментар
НАРЕДБА ЗА ПЕНСИИТЕ И ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ
Чл. 38.
(8) (Доп. - ДВ, бр. 2 от 2010 г., в сила от 1.01.2010 г., изм., бр. 80 от 2012 г., в сила от 1.08.2012
г.) За осигурителен стаж на самоосигуряващите се лица и лицата по чл. 4, ал. 7, 8 и 9 и чл. 4а КСО
се зачита времето, за което са внесени дължимите осигурителни вноски.

(11) Ако през календарния месец лицето е било осигурено на различни основания, за
осигурителен стаж се зачита не повече от един месец.
Подавате Окд5 за спиране на дейност през Вашето ЕТ с първият ден след четирите месеца, през които сте се осигурявала през ЕТ
Има
Декларация образец № 6, подадена от осигурителите, работодателите, клонове и поделения, може да се коригира до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията.
А сега в тези писма та фишове ли не пращаме, та справки ли, та не знам какво  защото, виждате ли ЧСИ бил задължен да събере информация за това. Ами да я събере - да дойде, да провери, да изясни - да я събере тази информация. Ама защо като ще им свършим работата. Аз затова и така писах - уведомително писмо. С две думи няма да плащаме , защото....уведомяваме ги. Ако искат да заповядат да проверят.

И аз така им пиша или ....." започваме да удържаме от заплата за м.Х, при спазване на чл.446 и тълкувателно решение №......"
Най-вече ! То и преди ТР ЧСИ са били наясно с несеквестируемия минимум, но явно толкова е било удобно да си получават едни пари без да са дължими, че са си затваряли очите. Има и примери / и то много / и преди ТР да приемат за отговор писмо, че лицето получава под МРЗ и това да решава въпроса. Значи с това ТР вече все едно от високо ниво им тропнаха по масата та да се чуе ............

Така е!
Преди си тълкуваха чл.446 както им изнася
Все си мисля дали в бъдеще няма да направят възможен достъпа на ЧСИ до персоналния регистър и тогава да се спестява цялата тази "оживена" кореспонденция с тях ? Изпращат ни запорното съобщение и ние удържаме като трябва или не удържаме и точка по въпроса.Някак стана практика на всички институции счетоводителят да "поднася" сдъвкана информация за какво ли не.

И да носи отговорността :(
Здравейте! Как отчитате болнични, като на програмата от НОИ няма въведена 2016 година?

В тема "ЧСИ - уведомително писмо" ?????
Така така, затова казвам, че си права :)
:good:
Ние се разбрахме :) надявам се и питащият да е разбрал
Зависи каква заплаща ще получава, може да се окаже, че няма да удържате реално нищо, но иначе Далила е права.

Така е, но тогава работодателят не отказва :) да удържа сумите
Здравейте. Ще питам тук, за да не отварям нова тема. Предстои да назначим нов работник, но се оказва, че той е осъден и съдия изпълнител следва да събира дължимите суми. Поради тази причина отказва да подпише трудов договор. Има ли варианти, работодателя да откаже да удържа на работника сумите, в случай че получи писмо от съдия изпълнител?
Благодаря.

Не, няма вариант
Заповед за прекратяване и ТК
След като сте подали вече болнични,моля кажете ми как точно попълнихте номера на болничния в полето. Изписвам Е2015.......и останалите цифри.Болничния е представен на 05.01.2016 г. при нас но при зареждане на прил.9 ми изписва "грешен номер".Благодаря Ви!

Е-то трябва да е на латиница
Ама ей вие да не тръгнете с това към ЧСИто? Аз това го пиша, когато вече имам устна договорка с ЧСИто по телефона и го пиша всичко да е на хартия.

Точно се зачудих защо толкова подробности давате на ЧСИ :)
Днес се пробвах в НОИ  да подам файловете, подготвени ми от счетоводителката,

Вероятно болничните са представени през Декември! Ако е така, не може да подадете през сайта, трябва в НОИ
Другият вариант е, да попълните дата на получаване при работодателя от м.01.2016, да попълните по новия начин и след 10-15 януари да подадете в НОИ