а трябва ли да се начислява задължително % прослужено време за годините през които е работил същата професия и колко е той или може въобще да не се начислява?

Ако по основния договор е на 8 часа, по вторият не се начислява.
Ако по основния е на по-малко от 8 часа, по втори се начислява, но до 8 часа
В ТК правилното е да се записва основна заплата
заверка - да ... попълване - не...

да, да, аз имам предвид, че и новата, и старата трябва да минат през СТМ
Новата бланка попълних

р.р. и старата се заверяваше от СТМ
Попитайте във ВУЗ-а за необходимите документи, обезщетението от там не е малко, ползвайте го  :thumbup:

Това обезщетение пак е от Социално подпомагане
pmihaleva е дала линк за документите
Само да добавя, че ТЕЛК при нас все още искат и раздават за попълване старата, зелена бланка, която се попълва само от работодателят. Новата действаща бланка се попълва и от работодател и от СТМ. Това го казвам само в случай, че лицето не Ви е донесло от ТЕЛК бланка, а само са му казали да си поиска такава и, ако е второто уточнете с ТЕЛК кой формуляр ще ги удоволетвори.

Тези дни трябваше да попълвам произв.х-ка и казах на лицето да си вземе бланка от ТЕЛК-а. било й отговорено, че не дават бланки и че бланката я имало в интернет???
Първата, която ми попадна от нета я изтеглих и попълних.
Лицето на 30.09. е на ТЕЛК и ако я върнах заради бланката, ще се разправям с ТЕЛК. От нашата СТМ бяха много изненади като им казах какво са отговорали на искането за бланка от служителката ми, защото те /ТЕЛК/ трябвало да дават бланките
ПОКАНА
за даване на обяснения по чл.193, ал.1 от КТ

Уважаема Госпожо................. ....,

На основание чл.193, ал.1 от КТ, Ви каним в тридневен срок от получаване на настоящата покана, да се явите от 10.00 до 16.00 часа в гр. ........, бул.”............” № ......... за изслушване пред работодателя – Управителя на „..........” ООД или да  представите в деловодството на „........7” ООД, на посочения по – горе адрес писмени обяснения относно извършените от Вас нарушения на трудовата дисциплина, а именно: неявяване на работа през периода от .........г. до ..........г.
Уведомяваме Ви, че ако за Вас е налице някое от обстоятелствата по чл. 333, ал.1, т. 1-6 от КТ, в горепосочения срок следва да представите на работодателя съответните документи за тяхното удостоверяване.




Дата: ............г.                     Работодател: „.................. ООД


Гр.София                                                 Управител: ........................ ......


Трябва да искате разрешение от ИТ, за да я уволните
чл.333 ал.5 КТ

Щом работи при вас, в проф.маршрут попълвате от кога работи при вас, а на крайна дата пишете "до момента"
Не знам до колко е законово това

Никак!
Нищо странно няма.
Начислявате обезщетение по чл.224
в КТ изрично е записано че когато работодател реши да увеличи основната заплата на служител не се нуждае от писмено съгласие дори и да е в болнични лицето

1. Дори и да реши да увеличи и лицето е в някакъв вид отпуск, то ДС влиза в сила от датата на явяването на работа и подписването на това ДС.
2. За изчисляване на обезщетението това в конкретния случай не Ви касае
.След това в болнични от 27.07.2011 до 31.11.2011
На 01.08.2011г има пуснато ДС

Много добре четем, но Вие май не разбирате какво пишат колегите

Чл. 228. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията по този раздел е полученото от работника или служителя брутно трудово възнаграждение за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно брутно трудово възнаграждение, доколкото друго не е предвидено.
Там няма ли начисленията?
последен месец когато лицето е работило преди да излезе във болнични за раждане и бременност ли е?

 последен месец с не по-малко от 10 отработени дни, независимо кога е било
нито едното, нито другото
В ТК се попълва договорената заплата. Без другите допълнителни начисления, ако има такива
База последен месец с не по-малко от 10 отработени дни, но не по-малко от МРЗ за страната в момента
Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по - малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица, определени със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. За 2013 г.  този размер е 7,20 лв.

Вижте тук
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso
Ok , мерсиии . И само последно нали тези периоди на казарма и на трудов и осигурителен стаж от БТ се признават при определяне на процента за прослужено време и се зачитат за осигурителен стаж при пенсиониране?

По-горе Ви отговорих, че тези години се зачитат само за пенсия, не за процент прослужено време
(2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.

ал.2 няма отношение към пенсия

Да, върху цялата пенсия се смята удръжката