Заличете прекратяването с код  01, след това пускате ново прекратяване с основание 07
А мога ли да попитам как да отбележа в УП-2 и може би в УП-3 неплатен отпуск 43 дена за цялата 2009 г.? В трудовата книжка също е необходимо да се отбележи прекъсването на стажа, нали?

Благодаря на далите мнение, предварително!

3. За времето на неплатен отпуск, който се зачита за осигурителен стаж или на законна стачка – минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния период.

В ТК назад по страниците се отбелязва периода на неплатен без стаж.
КТ Чл. 169. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.

Т.е. Работодателят трябва да е уведомен предварително, че учите и съответно е съгласен с този факт, за да имате право на отпуск за обучение.
Когато няма няобходимия /6 месеца/ трудов стаж работодателя не е длъжен да изплаща първите 3 дни от болничния.


На какво основание?
Ако през даден месец сте била в болничен, то в колона Болнични запишете:
    Сумата, която сте получили, като обезщетение от НОИ и ако болничният е за временна неработоспособност поради общо заболяване, то във Вид изберете "80% - общо заболяване"
  
а сумата за болничния се изчислява на база  80% от доходът за период от 12 месеца назад, но не повече от средно-дневното нетно възнаграждение за периода.


Това е нормативната уредба в момента. Но дали ще е същата от 01.01.2012 ?

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,1343.0.html

има същата тема. Прочетете я!
Хм... Обадих се до НАП и ми казаха, че няма проблем с едно платежно за няколко месеца стига за месеците да е вярно:

1. Да са от една година
2. Да са последователни


Благодаря на отзовалите се!


Моят съвет е, след това да си пуснете искане за липса на задължения, за да видите правилно ли са разнесли сумите по месеци.
Да де ама само едното от двете достатъчно ли е?
Ако имаме приходи като свободна професия и в същото време и ЕООД?

Извинете ме, разбрала съм различно.
При това положение се осигурява като свободна професия и отделно в ЕООД-то се осигурява или като ДУ или като СОЛ.
Като ограничите до  2000 лв. по двете осигурявания
 :(Здравейте,
имам назначено лице на 2-ри ТД което е по майчинство,-Обещетението  и по Чл.50,51 за остатъка от 135-410календарни  дни изтича на 21.11.2011год как да оформя документите и при напускане.,защото  втората година мачинството се получава  само от Работодатела титуляр,длъжна ли съм да начисля и полагаемият отпуск  за  времето което се е водила при нас. :icon_question:
Сърдечно Ви ,Благодаря  предварително!!!!!!!  :smile1:

Да, има право на отпуск и по втория ТД
А ако не е пенсионер какви са положенията?

1. СОЛ
2. ДУ

Има избор :)
При осигуровките няма нищо по-различно като при 8 часов работен ден.
Трудов и осигурителен стаж смятате пропорционално на 8 часовия работен ден.
по логика - струва ми се, че тези три дни от работодателя са като в неплатен отпуск, а другото е така

Логиката Ви куца :)
Три дни са на 70%, както при болничен с обезщетение
Ако кажете каква е идеята на този договор, може да Ви дадем по-конкретен отговор.


Здр.колеги.Имам следния казус.Трябва да назнача служител да 7 дни и след това да го освободя, някой може ли да помогне по кой чл.68 ал.1 от КТ или има и др.възможности?
Както пише в указанието, така се попълва.
Както тук сте го описали, без
 07.03.2011 до 14.08.2011 -неплатена отпуска без трудов стаж
Посочвате го като период с нулев осигурителен доход и в забележка записвате периода и че лицето е било в отпуск по чл.164 от КТ.
Водите го в болничен, има три дни от работодател, представяте болничния в НОИ, като в т.1 В попълвате на коя дата лицето придобива необходимия осигурителен стаж
Оставяте съответния служител /който е починал/ заплатата му да е в брой, идват наследниците му с издадено Удостоверение за наследници и всички наследници се подписват във ведомостта като прикачате Удостоверението за наследници към фиша му.

С едно допълнение - всеки наследник получава пропорционална част от обезщетението, в съответствие на Удостоверението за наследници.
Съответно сумите за изплащане на всеки ще са различни. Интересно как ще се разпишат във ведомостта, всеки за различна сума?
Моят съвет е, всеки наследник да разпиша РКО. Не е проблем и по банкови сметки да преведете, но наследниците трябва да представят такива.
Пропорционално на времето със стаж
т.е. за 30-те дни неплатен със стаж, има право на платен отпуск
щом лицето е било в неплатен който се зачита за трудов стаж  30 работни дни в една календарна година пише се трудовия стаж за този период и като сума се пише минималната работна заплата за 2011 г.Например  ако лицето е било м. октомври в неплатен с трудов стаж 270 лв мин.раб заплата се дели на 21 = 12.85 ст. х 20 непл.= 257 лв. се пише като сума в УП 2. ДАНО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА.

За периода след 01.01.2011 не се пише МРЗ.