Чл. 33. (1) Облагаемият доход от продажба или замяна на недвижимо имущество, включително на ограничени вещни права върху такова имущество, се определя, като положителната разлика между продажната цена и цената на придобиване на имуществото се намалява с 10 на сто разходи.
........................ .
(5) Продажната цена включва всичко придобито от лицето във връзка с продажбата/замяната, включително възнаграждение, различно от пари.
(6) Цената на придобиване по ал. 1, 2 и 4 е:
1. документално доказаната цена на придобиване на имуществото;"

Във Вашия случай облагаемият доход е нула. Няма да дължите данък.
Трябва да уточните нещата на място в НАП.
Здравейте,
Трябва да издадете протокол по чл. 117 и да си самоначислите данък.
Включвате протокола едновременно в дневник покупки и в дневник продажби.
За отразяване на протокола в дневниците има указание на НАП:
"1) в дневика за продажби и СД
– данъчната основа на получената доставка се посочва в колона 14 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС) и начисленият ДДС за тази получена доставка се посочва в колона 15 (начислен ДДС за получени доставки по к. 14), съответно в справката-декларация в клетка 12 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС) и клетка 22 (начислен ДДС за получени доставки по чл.82, ал. 2-5 от ЗДДС). В колона 15 на дневника за продажби се попълва 0 (нула), когато доставката е облагаема с нулева ставка.
2) в дневника за покупки и СД – в зависимост от наличието на право на приспадане на данъчен кредит за данъчно-задълженото лице:
- когато данъчно-задълженото лице – получател по доставката има право на пълен данъчен кредит за тази доставка данъчната основа на получената доставка се посочва в колона 10 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС с право на пълен данъчен кредит) и начисления ДДС за тази получена доставка се посочва в колона 11 (ДДС с право на пълен данъчен кредит), съответно в справката-декларация в клетка 31 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС с право на пълен данъчен кредит) и клетка 41 (ДДС с право на пълен данъчен кредит);
- когато данъчно-задълженото лице – получател по доставката има право на приспадане на частичен данъчен кредит за тази доставка данъчната основа на получената доставка се посочва в колона 12 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС с право на частичен данъчен кредит) и начисления ДДС за тази получена доставка се посочва в колона 13 (ДДС с право на частичен данъчен кредит), съответно в справката-декларация в клетка 32 (данъчна основа на получени доставки по чл. 82 ал. 2-5 от ЗДДС с право на частичен данъчен кредит) и клетка 42 (ДДС с право на частичен данъчен кредит);
- когато данъчно-задълженото лице – получател по доставката няма право на приспадане на данъчен кредит за тази доставка данъчната основа и данъкът на получените доставки се посочват в колона 9 (ДО и данък на получените доставки, ВОП, получените доставки по чл. 82, ал. 2-5 ЗДДС и вносът без право на данъчен кредит или без данък)"


Моето мнение е, че след като доставката е с място на изпълнение Германия /т.е където е получателят/ аз трябва да си следя оборота там, а не тук.
И моето мнение е същото  :smile1:
Здравейте,
Не става много ясно какво питате.
Няма такова нещо като "двойно плащане на осигуровки", ако получавате доходи на различни основания.
Например, лице, което работи в България на трудов договор, но същевременно развива дейност с ЕООД, плаща осигуровки и за двата източника на доход, като в края на годината се прави годишно изравняване с подаването на декларация като физическо лице, а осигурителният доход не надвишава определен праг.
Не мисля, че има вероятност точно Вие да попаднете в селекция за проверка на физически лица. Последните новини очертават следния профил на проверявани ФЛ:
http://www.nap.bg/news?id=3658
Оборота е достигнат за един ден на 25.06.2018. И от 26 до 29 има още облагаеми сделки.
Задълженията по ЗДДС възникват от датата на регистрация.
Подали сте заявлението в срок и не начислявате данък, докато не сте получили акт за регистрация, в който се отбелязва началната дата на първия данъчен период. Тя не може да предшества датата на връчване на акта.
Чл. 103. (1) За дата на регистрация по този закон се смята датата на връчването на акта за регистрация.
Зависи къде е командировката.
За България нощувката се признава по документ в рамките на утвърдена от ръководителя сума.
Скрит текст :
За чужбина - до двойния размер на квартирните от Приложение 2 на Наредбата.
Когато договора за наем е с физ. лице и се плаща тока по неговата партида от наемателите, какво става?
Физическото лице може да е регистрирано по ЗДДС и в този случай също ще префактурира разхода с дебитно известие.
Ако не е регистирирано по ЗДДС, по-чистият вариант е да се прехвърли партидата на фирмата наемател, за да ползва не само разхода, но и данъчния кредит.
Иначе ще трябва да отразява това като плащане към наемодателя в СИС.
Според методолозите най-чиста работа е да издавате дебитно известие към съответната фактура за наем, с което да префактурирате консумативите за съответния месец с начислен ДДС.
Правя го, но не ми отваря самитее документи за да се уверя, че са на съответната фирма
При работа с КЕП документите се отварят. Кликвате върху ГФО, например, и ще Ви поиска автентикация. Ще заредите подписа и ще ви изпрати отново в докуметни. Пак кликвате на Г2 и вече ще можете да прочетете какво сте подали.
Нямате право да "залагате" ДДС при положение, че не сте регистрирани.
Ако погледнете чл. 7 и чл. 13 от ЗДДС, ще видите, че за да има ВОП и ВОД, условието е сделката да се извършва между регистриран доставчик и регистриран получател.
Амортизация на УПИ не съм чувала да има, а и кое да му се амортизира на парцела?
Питане по същата тема. Управителя на ООД е вписан като АВор на КЕП. Предстои смяна на Управителя, който ще остане като управляващ съдружник, без осигуровки. Новият управител може ли да подписва със същия кеп, който не е на негово име, или трябва да се смени Автора?
Когато КЕП е на фирмата, заявител е действащия управител.
В случай 3 пак не сте уцелили основанията на декларациите точно. За това вместо да се копи-пейства е добре да се познава материята ;)
Темата не е място да намигате и да си правите реклама като адвокат. Тук си изясняваме "материята" в дух на взаимопомощ или замълчаваме.
Адвокатите нищо не декларират :smile1:

Набързо направих една табличка, че с тези декларации всяка година се шашкаме
Не съм сигурна дали този упълномощен попада в категорията "друго лице в предвидени по закон случаи"?! при подаване онлайн.
Поне може да опитате.
ЗК не публикуват отчетите си в ЕТР, а в някое от икономическите издания/интернет, имащи подобна възможност (чл. 38, ал. 3 ЗСч).
Това не го бях виждала, но не е така.
Земеделските кооперации задължително публикуват отчетите си в ТР.
От различни страни от общността ли са всичките фирми?
Няма проблем, че не е чекнато това за оригинал.
Мисля, че повторно не може със същата такса.
Анулиране на грешната фактура е правилното, но при издателя в дневника е включена вярната и то със същия номер като грешната. Въпросът е как да се анулира шизофренична фактура с двойнствена стойност?