Привет sunwalker,
Имаш вариант. След 2-3 дни отиди в деловодството, поискай да ти кажат на кого е разпределена молбата ти и директно  - при него да ти отрази намалението.
Имах случай за обвързване на много задължения на една фирма миналата година и когато отидох при съответния данъчен, намерих при него заявлението си в един огромен куп на бюрото му. Пред мен направи промените, а иначе кой знае колко щях да чакам за чисто удостоверение. :ok:
За данъците, дължими, но невнесени към 31 декември 2012 г., срокът за подаване на декларацията по чл. 55, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица е 31 юли 2013 г.

Значи - може. :smile1:

01.09.2008-до 22.11.2011 на калкулатора го сметнах 02г.01м.13дни

Аз пък го сметнах на калкулатора 3г. 02м. 21д.:
http://www.kik-info.com/calculators/trudov_staj_now.php

И записвате, че трудовият стаж не е равен на осигурителния.
И, разбира се, издавате задължително УП-3 с осигурителен стаж 1г. 07м. 08д.
Здравейте,
По 1. - от 05.07.2012, защото може изобщо да не започнете дейност през 2012, респективно да не подадете заявление за СОЛ, но пак ще сте длъжни да оповестите това с декларация образец 1010а.
По 2. - така е.
   
Скрит текст :
Подайте Д1 с ел.подпис и мисля, че няма да имате проблем.
Преценете сами, но имате право да приспаднете данъчен кредит (чл. 70, ал. 3, т. 7 от ЗДДС).
За всички задължения, чието плащане по закон е било дължимо към 31.12.2007 г. може да се подава заявление за отписването им по давност.
А какъв е редът и възможно ли е да отпаднат задълженията за невнесени осигуровки?И заявлението в свободен текст ли е?
Заявлението е свободен текст.
Подава се в деловодството на съответната ТД на НАП по адрес на задълженото лице.
Обхваща всички задължения преди 01.01.2008 г.
Предстои ми плащане на осигуровки, дали сумите за тях ще бъдат обвързани със сумите по оспоримите задължения?
Не би трябвало, но като чета споделеното от колеги, вече не знам какво обвързват, какво отразяват .... :(
Може ли заявлението да се подаде от друго лице без да има пълномощно?
Може. Аз подадох на 3 фирми и само на едната имах пълномощно, но не ми го поискаха.
Делфинче, явно заедно сме отговорили едно и също :give_rose:
Подкрепям мнението на delphine.
Данакът се определя месечно и се внася и изчислява месечно:

     чл. 42. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Авансовият данък за доходи от трудови правоотношения се определя от работодателя месечно на базата на месечна данъчна основа.
          (2) (Доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Месечната данъчна основа се определя, като облагаемият доход по чл. 24, начислен за съответния месец, се намалява с удържаните от работодателя задължителни осигурителни вноски, които са за сметка на физическото лице, по реда на Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване или за задължително осигуряване в чужбина. Месечната данъчна основа на самоосигуряващи се лица за доходи от трудови правоотношения по § 1, т. 26, буква "и" от допълнителните разпоредби се определя, като облагае-мият доход по чл. 24, начислен за съответния месец, се намалява с авансово внесените чрез дружеството осигурителни вноски, които самоосигуряващото се лице е задължено да прави за своя сметка по реда на Кодекса за социално осигу-ряване и Закона за здравното осигуряване.

А оттам - Д1, Д6 като в сроковете за доходи от трудови правоотношения и не се подава декларация по чл.55, нито се включват в справката по чл.73.
Задавате си въпроса така, че самият въпрос Ви обърква.
Три пъти го прочетох и не схванах кой кой е и кой с кого за какво се е договорил. :( Има намесени адвокат, наемодател, фирма, дебитори....?!?
Ако се стегнете и се опитате да напишете точно и ясно въпроса, сигурно няма и да го публикувате, защото ще сте открили отговора.
Прочетете подробно указанията в началото на следната тема:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,4424.0.html
Подробно е разяснено как да не загубите здравно осигурителни права.
Утре някой ще го посъветва да ви съди и ще спечели делото по процедура.
По мое мнение, спазете си КТ и поискайте разрешение от ИТ.
Делфинче,
Принципно си права, но не съм чула до сега някой практически да е приложил тази процедура.
Още повече, че ако се "забуквим" из дебрите на закона, може да последва и санкция:

     чл. 182. (1) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г.) Регистрирано лице, което не издаде данъчен документ или не отрази издадения или получения данъчен документ в отчетните регистри за съответния данъчен период, което води до определяне на данъка в по-малък размер, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер на определения в по-малък размер данък, но не по-малко от 1000 лв.
          (2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г.) При нарушение по ал. 1, когато регистрираното лице е издало или отразило данъчния документ в периода, следващ данъчния период, в който документът е следвало да бъде издаден или отразен, глобата, съответно имуществената санкция е в размер 25 на сто от определения в по-малък размер данък, но не по-малко от 250 лв.

Всички сме хора, допускаме технически грешки от подобно естество и логично си ги оправяме в следващ период. :smile1:
Здравейте,
Гражданският договор не е основание за възникване на самоосигуряване.

Общественото осигуряване се извършва на основание чл. 4, ал. 3, т. 5 и т. 6 от КСО и чл. 5 и 6 от Наредбата за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица, българските граждани на работа в чужбина (НООСЛБГРЧ). Осигурени сте само за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт - т.е. осигурителните вноски се внасят във фонд „Пенсии“ на държавното обществено осигуряване.

Здравноосигурителната вноска се разпределя между работодателя или ведомството и Вас в съотношение 60:40. Общият размер на здравноосигурителната вноска през е 8%, като 4,8% са за сметка на възложителя, а 3,2% са за Ваша сметка - чл. 40, ал. 1, т. 1 от ЗЗО.

Осигурителните вноски се внасят от осигурителя и частта от вноските, която е за негова сметка не може да се удържа от Вашето възнаграждение.

От началото на 2009 г. на лицата, работещи по граждански договори, вече не се издават и заверяват осигурителни книжки. Осигурителният стаж и доход на тези лица се доказват с данните, подадени от възложителя с Декларация образец № 1 „Данни за осигуреното лице“ .

Това е, за което се сещам като първоначална информация във Вашия случай.
Трябва да подавате заявление за погасяване на здравните вноски само за Вас.
За работника Ви, след подаване на Д1 и Д6 Вие съответно декларирате, че вноските са му удържани и независимо, че могат да бъдат насочени за покриване на Ваши стари задължения, той (работникът) не губи осигурителните си права.
Задължително трябва да си самоначислите ДДС и после може да ползвате данъчния кредит.
Потърсете указание 93-04-95 от 08.03.2007г - нямам го под ръка.