Какъв тип осигуряване е посочил в ОКд-5?
Пише се ЕИК на дружеството, през което ще се самоосигурява.
Когато лицето е със 100% загубена работоспособност, мисля, че изобщо не подлежи на трудоустрояване. Прочетете какво точно е записано в т. 12 от решението на ТЕЛК "Противопоказни условия на труд".
Здравейте!През месец юни2012г.фирмата ни има извършена доставка/транспортна услуга/от България за Сърбия.Каква е ставката за ддс-то,като Сърбия-не е член на ЕС,и как да се отрази същевременно фастурата в дневника за продажби/с код от номенклатурата/.Поздрави!

Ползвайте следния ресурс на същия сайт:
http://www.kik-info.com/check/check_place.php
Мисля, че не сте допуснал грешка.
При описания от вас случай 50000 е лимитът, в рамките на който можете да теглите и връщате суми. Нали така?
А реално до сега сте изтеглили 15000 лв. и това сте осчетоводили. Не виждам какво ви притеснява. :(
свои, може би това ще разсее съмненията ти:
от ПЗР на КСО
Скрит текст :
:wave:
А могат ли в описа да се посочват и разходи от гр.60 - например монитор, клавиатура /под прага на същественост/ или експресна изработка печат?
Не, не могат.
В чл. 74 от ЗДДС изрично е указано, че става дума за активи по смисъла на ЗСч и за услуги, пряко свързани с регистрацията по ТЗ.
Какво да коментираме?!
Делото се изяснява "от фактическа страна", но се установява, че щом няма докИмент - не е извършвана и дейността, за която се претендира възнаграждение.
Но, по-долу пък е изтъкнато, че дейността е извършвана, само че в рамките на трудовите задължения?!.... :hmmm:
Обжалвайте.
Жалко за човека!
Доколкото знам, право на наследствена пенсия имат децата до 18 години (до 26 г. ако следват) и преживелия съпруг, ако е инвалид над 50%.
Не става ясно какво значи "в процес напенсиониране". Предвид възрастта на починалия, той явно е имал право на ранно пенсиониране? А има ли издадено разпореждане от НОИ? Мисля, че от това зависи и дали при пенсиониране на вдовицата, тя ще има право на вдовишка добавка.
Колкото до 10-те заплати, ако има заповед на работодателя за изплащането им, с едно удостоверение за наследници би трябвало да бъдат изплатени. Кой, обаче, има право да ги получи, най-добре ще каже юрист.
Моля да ме извините за непълните отговори.
Публикувам ги с цел колегите, по-компетентни в материята, да ви дадат повече подробности.
Спедиторът не е комисионер. Той осигурява цялостната услуга по превозването на една стока от едно място до друго място по поръчение на клиента. Не е длъжен да разполага със собствен транспорт. Както не е длъжен да розполага и с лиценз за охрана, ако примерно осигурява превозването на акцизни стоки, за които се изисква по закон съпровождане от въоръжена охрана. В процеса на извършване на услугата може да се наложи и претоварване на стоката от един транспорт на друг, оформяне на митнически документи и др. (при международна спедиция). Всичко това формира разходите на спедитора, върху които той си слага определена печалба и формира цена на извършената услуга, която услуга фактурира на клиента. Във фактурата описва подробно съдържанието на услугата (транспорт, оформяне на документи, претоварване, охрана, изобщо каквото е извършил по повод доставянето на даден товар от точка А до точка В).
Пасат, прочетох туй-онуй за универсалните пенсионни фондове и доколкото можах да разбера там средствата са по индивидуална партида на лицето. Могат да се наследяват по Закона за наследството. Това би следвало да значи, че човекът трябва да се обърне към съответния фонд, след като се е снабдил с удостоверение за наследници.
Ето тук има разсъждения по поставената от вас тема, дано са ви от полза  :smile1:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,2918.msg12790.html#msg12790
Мисля, че поправка на данните по Д1 за минала година не може да се прави след 30 април без разрешение на НОИ.
Процедурите следва да търсите в гръцкото законодателство, нали там ще е складът?
По КИД дейността е 47.73
По НКПД може да бъде:
- 52223001 - супервайзор, магазин
- 52232001 - продавач-консултант
Може да избере дали да внася авансовите вноски през ЕТ или ООД.

Пише го в НООСЛБРЧМЛ:
Скрит текст :

С подаване на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ си прави изравняването на осигурителните вноски за доходите, получени на различни основания.
Възможно е да греша.  :yes3:
Само ми се струва, че при възникване на правото за промяна в осигуряването в зависимост от решението се получава различен стандарт за отделните пенсионери. Едни ще си получат решението по-рано, други по-късно....
Нали по общите правила пенсиите се отпускат от датата на възникване на правото?
Скрит текст :
Т.е. самият КСО възприема такова тълкуване на "придобиване на правото"?
Жако, че я няма Таня. Тя би разрешила нашите съмнения.
Не мога да разбера, защо искат в НАП решението на НОИ, след като не то поражда правото на пенсия, а навършената възраст и придобития осигурителен стаж?
Да не би пак да има някакво тайнствено указание-тълкувание?
Да не го крият тогава и да го предоставят тези с мненията, че трябва да се представя решението, та да не си блъскаме главите из законите....
Именно Ирена/ако позволиш това обръщение/, щото искам да разбера мнението на потребителите от форума. Благодаря за мнението!
Естествено, че позволявам това обръщение - отдавна съм свикнала с него! :smile1:
Дано мненията ни ти помогнат!