Права си. Не ти, а Далила го е казала. Обърках се, понеже си я цитирала, но с друга част от мнението й.
Извинявай.
Именно на 24 страница на ТК, но на печата този период от 24 страница не трябва да фигурира. Както и в УП-3 и УП-2

E да де, не фигурира. Ако ТД е от 01.01.2013 до 30.11.2013 включително и периодът от 01.07. до 30.11. е НО без стаж, то в ТК се вписва: "Трудов стаж за периода от 01.01.2013 до 01.12.2013 - шест месеца", а на стр. 24 Период незачетен за стаж от 01.07. до 30.11.2013

Това обаче не обяснява защо да не подаваме Д1 за периодите от 01.07. до 30.11.2013
Нещо аз ли не съм в час, отклонаваме ли се от темата... ама за времето на неплатен отпуск без стаж СЕ подава Д1 с попълнени т.27 и 28. Вид осигурен 28, макар че и с 01 минава. Нали ЗОВ на лицето все пак трябва да се декларират.
Нещо повече - тези дни някъде по форумите една колежка каза, че са и дали предписание за подаване на Д1 само с нули за лице в неплатен отпуск без стаж, което е осигурено на друго основание.

Не разбрах какво общо има Д1 и прил.15 за болничните?
За дивидента се подава Д55 през м. януари, но не съм убедена, че срокът е до 10-ти
За наемите през 4-то тримесечие се изписаха толкова страници... че и указание на НАП имаше... не може да не е споменато нещо и за етажната собствиност.
Плащането на дивидента - от вземането на решение нататък - когато имате пари, когато се разберете, когато кажат съдружниците....
не е правилно
Имаш един договор едно плащане, а не 3. Какво те притеснява, че счетоводно осигуровките ще се отразят по месеците, за които се отнасят?
Не е нужно плащанията по ГД да са ежемесечни. И напомни на тези шефове колко струва един ГД, които може да се тълкува като прикрит трудов. Покажи им чл. 414 от КТ.
Нещо много сте го загазили :)
Първо - това с шофьора на ГД. Имали сте късмет, че не са Ви проверили от ИТ.
Второ - колко месеца има между 01.10.2013 и 14.10.2013 г., та е нужно да разпределяте осигуровките по месеци?
Трето - хубаво ли проверихте какъв е срокът за подаване на Д1 за ГД, платен през м.12?
Ако работникът е съгласен да подпише това ДС  - може да промените длъжността, да вкарате срок на изпитване и да го уволните по чл. 71/1.
Ако не е съгласен - не можете да промените длъжността, респективно - не можете да вкарате срок на изпитване и да го уволните по чл. 71/1.
За това че отказва да премине на друга длъжност /отказва промяна на безсрочен договор/ не можете за го уволните.
Вариантите - чл. 325/1/1, чл. 328 или чл. 331
Този апартамент по-скоро е обект на търговията /стока/, а не място на извършване на търговска дейност /търговски обект/.

ПП Можете да не ми вярвате - не съм съвсем наясно с нещата.
Работата може да бъде свършена по четири начина: 1. ТД за определена работа или за определен срок, 2. ГД за изработка, 3. Договор между Вашата фирма и фирмата на алпинистите, 4. Без документи.
Щом се занимавате със строителство, сигурно знаете, че ИТ е особено подозрителна към ГД, където има място на работа. Изразът "Работниците не си носят фасадата в къщи за да я боядисват в удобно за тях време" предполагам Ви е познат.
Т.4 няма да коментирам.

А тези господа да си помислят какво искат - да са военни или да работят на частно. Явно с две дини под мишницата няма да стане. Пък сега алпинисти дал бог...
1. Каква е разликата между "Декларация за самоосигуряващо се лице" и "ОКД5"?
2. Щом нямаш работници, но нямаш задължения по ЗЗБУТ - инструктажи за безопасност, СТМ и подобни
3. Щом работиш в заведение за хранене и място, където се събират хора, то предполагам че ти трябват разрешителни от РЗИ и от пожарната
4. Относно Д1 - по лесно ще е , ако имаш договор със счетоводител
Принципът е: Това което е по ЕГН на собственика /осигуровки на СОЛ, данък на собственика и т.н. / да е по адреса на собственика, а това, което е по ЕИК на фирмата /осигуровки и датнъци на работниците, корпоративен данък, ДДС и т.н./ по седалище на фирмата
С писмата и платежните  -в НАП.
Това с прехвърлянето ставаше до миналата година. Тази година май вече не става, но нищо не пречи да пробвате.
Само заради това не се назначава ревизия. Ще ви проверят когато ви дойде реда.
Съвет - най добре внесете осигуровките на СОЛа + лихвите по ЕГН и по сметката на НАП по лична карта на СОЛа, а внесеното по единната сметка чрез фирмата ползвайте за покриване на следващи задължения.
И следващия път внимавайте повече :)
Може ли някой дами обясни връзката на ДОД и решенията на ТЕЛК - явно има връзка. Обяснението е в ЗДДФЛ. Още повече, че ТЕЛКА е над50%
1. След като работите като личен състав, би трябвало добре да познавате Кодекса на труда.
2. След като работодателят е решил да Ви съкрати - ще го направи. Най-вероятно без Ваше съгласие и по начин, който не може да оспорвате. Например по чл. 328, ал.1, т. 2 или 3.
3. Имате шанс единствано ако Ви се предложи чл. 325/1/1 или 331. Тогава може  ида не се съгласите.
4. Знаете, че възрастта не Ви осигурява закрила. Всичко е въпрос на добри/човешки отношения със шефа.
Тъй като СОЛ в ЕООД може да бъде само едноличния собственик на капитала - не не може този собственик да сключи ТД сам със себе си. А защо може да сключи ДУ сам със себе си е друг въпрос /това е по ЗЗД/
Може да си плаща възнаграждение за личен труд - хем по ЗЗД, хем според ЗДДФЛ е приравнено към ТД. Само по КСО си е СОЛ.
 :hmmm:
Не следва. Особено само ЗОВ!!
Зависи този управител как се осигурява в ЕООД-то и зависи какъв е дохода по ТД. Достигнат ли е максималния осигурителен доход?
Не. Д6 е една - тя показва задължението Ви към бюджета за определен период и няма значение как е формирано това задължение
Не зная, но все си мисля че до определен брой редове може и на хартия.
А иначе чл. 73 е задължителен за всички фирми, вкл. и ЕТ.