Провери дали всички символи са въведени на латиница
Сега отговора на служител на НАП беше, че пенсионер , получаваш само пенсия , без да е осигурен на друго основание следва да се осигурява за ЗО независимо, че ГД е само 400 лева и е под МРЗ ?

Защо не попита този служител на НАП на какво основание е това здравно осигуряване?
Тогава чеквате, че няма основание за Д6.
Като няма ДОД, нали има осигуровки?
Няма изискване.
Не се очаква проблем заради начина на плащане.
Това ще е нещо ново :wink1:

Най-новото :))

ПП  Извинявам се за правописа :blush:
Първо изчакваш да ведип какво ще се появи или изчезне от задълженията. После.... според случая.
Явно падате под МОД за влъжността. За първите 3 дни от болничния се плаща 70% от заплатата, но осигуровките са поне върху МОД за трите дни
Не ми се струва, че е правилно дограмата да се отчита като ДМА на ЕТ. Няма ли да е по-добре да се отчете като НДА - Подобрение на нает актив?

Ех, тези активи на  ФЛ, ползвани от ЕТ....
Може и с неплатен. Стига работодателят да се съгласи да Ви разреши такъв за 6 месеца.

Не разбрах как става така: "подадох молба за напускане и ме пуснаха в неплатена отпуска". Как Ви пуснаха в неплатен без молна от Ваша страна? И да не се окаже, че отпускът е само за срока на предизвестието.
Благодаря, но мисля, че така работата ни става двойна. До сега сканирахме бланките от НСИ, а сега ще трябва да ги въвеждаме 2-ри път в съкратените бланки. Това е нелогично за нас като счетоводна къща.

С риск мнението ми да бъде изтрито, не мога да се сдържа да не Ви скастря:
Вие, като счетоводна къща, ГФО върху бланките на НСИ ли съставяте? Или първо съставяте ГФО, а след това попълвате бланките на НСИ? Не намирате ли, че има разлика между ГФО по ЗСч и счет.стандарти и ГОД по изискванията на статистиката?
Аз не съм счетоводна къща, но винаги първо съставям поне ОПР и баланс в ескелска таблица, правя си проврки, засечки и т.н. и едва след това попълвам справките на НСИ в електронен вариант.
За мен "на основание чл.326 от КТ............" е достатъчно. Алинеите не противоречат една на друга, за да има каквото и да объркване.  Надявам се че Управителя Ви може да вземе писмено становище от консултиралия го юрист, в което да са изброени мотивите.

Не зная на какво се надява Вашия Управител, но служителят още утре може да подаде ново предизвестие с изписана алинея 1 /например/ и няма как да му откажете.

ПП  Вече написах в една друга тема, но ще го повторя и тук: За съжаление в повечето случай тежкарските "говорих с адвокат", "консултирах се с адвокат" или "адвокатът ми каза" заместват небезизвестния термин  ЕЖК.
За съжаление в повечето случай тежкарските "говорих с адвокат", "консултирах се с адвокат" или "адвокатът ми каза" заместват небезизвестния термин  ЕЖК. Когато поискате повече информация от този "адвокат" /закони, членове и т. н./ започва едно шикалкавене... "Ама той така каза, то в закона го пишело, нямал време да отговаря писмено" и т.н.
Кредитното - след като сте направили ремонта, установили сте стойността му и е възникнало задължение за връщане на сумата. За цялата сума. Кога и как ще плащате е отделен въпрос и той няма общо с датата и стойността на КИ.
Не виждам  основание да не се попълват, но можете да опитате.
Няма изискване за 3 години непрекъснат стаж. Изискването е да имате 9 месеца с осигуровки за безработица от последните 15 календарни. Стажът по гр.доровор не се брои, защото няма осигуровки за безработица. Стажът в чужбина се брои, ако има договор между България и дръгата страна за признаване на осигурителния стаж.

Нормално е в тази тема да не намериш отговори на въпросите си, защото обезщетението за безработица е по КСО, а не по КТ.
За майчинството се изискват 12 месеца ОБЩО осигурителен стаж откакто сте почнали работа. Два дни работа на 4 часа са 1 ден осигурителен стаж. Щом работите от март миналата година на 8 часа, със сигурност имате нужния стаж.
За болнични трябват 6 месеца осиг.стаж, които явно имате.
Периодите в болничен се броят за стаж
Може и другаде :)
Напускате тази си работа по взаимно съгласие или с предизвестие. После намирате някой приятел с фирма, който да Ви назначи със срок на изпитване или за определена работа. След 5-6 дни прекратявате договора по чл.71/1 или 325/1/4 и отиваъе на борсата.
Това, което трябва да направите, е да не напускате по свое желание, по взаимно съгласие и поради виновно поведение. Прекратяването на ТД трябва да е по инициатива на работодателя. Ако имате добри отношения, най-удачния вриант е преминаване за няколко дни на друга длъжност (нещо съвсем различно от настоящата) със срок на изпитване и прекратяване по чл.71 по инициатива на работодателя.
Аз съм против (ду)ДУК-а по многопластови причини. Дори като принципно възможен и привидно непротиворечащ  на никоя норма вариант, той е нерационален и създваващ излишни ангажименти и предпоставки за проблеми.

И ДУ и ТД си имат предимства и недостатъци. Зависи кой какво търси.
При ТД има задължения за работно време, работно място, почивки, СТМ..., но пък може да е на непълен работен ден, да ползва платен или неплатен отпуск, в длъжностната му характеристика могат да се вмъкнат и други задължения, освен управлението /да продава, да шофира, да налива бетон.../ и др.
При ДУ няма ограничения за работното време, няма СТМ, няма трудова дисциплина.., но няма и неплатен отпуск или намалено работно време /с цел по-малко осигуровки/.
Ако управителят само управлява, ако заплатата му е поне колкото МОД, ако не се гонят някакви илюзорни икономии, бих предпочела ДУ.