Нали болничния е от декември? Значи - по старите правила.
А отбелязахте ли, че не подавате Д6?
Щом има съобщение, че не са приети, значи не са. Какво друго може да е станало?
Аз не бих правила ДС.
Специална проверка - едва ли.
Не зная дали във Вашия случай се изисква уведомяване по чл. 77 от ДОПК.
Скрит текст :
01.08.2014
Какво значение има датата на плащане?
Докато сте в отпуск или болнични изпитателният срок не тече. Ако сега си вземете 2 месеца болничен, то като се върнете на работа пак ще Ви остава един месец от изпитателния срок. В рамките на този срок могат да Ви уволнят без всякакъв проблем. Дири и докато сте в болнични.
Съвет: помъчете се да изработите и оставащата част от срока за изпитване и едва след това си вземайте болнични, отпуски и т.н.
Ако има, трябва да е вписано в самия договор. Това е индивидуален договор.
Прочетете си договора. Какво пише в него за разтрогване или прекратяване?
Щом е само с данък, не подавате Д1 и Д6.
Щом плащате сега, не удържате данък и не подавате Д55. Лицето си внася данъка с ГДД.
Много моля за малко помощ. Осигуровки за месец, Май, Юни, Юли внесени през Декември. При подаване на протокола по електронен път, кой период се вписва? Май-Юли, или Декември-Декември?
Предварително благодаря!
Декларациите за осигуровки отдавна е трябвало да са подадени!
Подават се за съответния месец и чакате глобите.
Търсиш се правата първо доброволно, после чрез Инспекцията на труда или съда. Първите едва ли ще ти помогнат, но вторите - почти сигурно.
Значи грубо (6*1639+2*1245+16*455):24*60%
Нямам калкулатор да сметна

ПП И нали знаете, че това зависи от начина на прекратяване на ТД
7355
ЮЛНЦ » Re: ДУК в ЮЛНЦ
21.12.2014, 17:15
Щом е по възмезден ДУ, то осигуровките са както при всеки Ду - върху възнаграждението, но не по-малко от МОД за управител. Пък когато платите, ще удържите и данък.Това, че е пенсионер не е от голямо значение, освен за ЗОВ, ако възнаграждение + пенсия не надминат максималния месечен осиг.доход
Не зная по какво се различават договора за личен труд и ГД между ФЛ и фирмата, в която е съдружник, но мисля, че и в двата случая се прилага т. 29и
Не знам дали вярно или грешно съм го определил за цялата 2014, но той би трябвало да се е формирал на база на облагаемият доход от 2012 на база облагаемия доход КАТО СОЛ. Т.е. - при определяне на този доход не се взема дохода по ТД, дохода по ДУ, дохода от наем и т.н., а само дохода като СОЛ
ако СОЛ може да избере по - висок осигурителен доход от минималния, защо се прави изравняване в Годишната му декларация? - Защото може да не е имал право да внася по-високи осигуровки и трябва да му върнат надвнесеното. Напр. според дохода от 2012 е трябвало да се осигурявате върху 420 лв. Вие правите осиг.вноски върху 550 лв, а дохода Ви като СОЛ е 12*450. След годишното изравняване ще се окаже, че сте надвнесли осигуровки. Осигурителния Ви стаж ще се зачете върху 450, а осигуровките, над 450 лв ще трябва да Ви се върнат или приспаднат от следващи задължения.
Дано ме разбрахте.
А според теб дивидента осиг.доход ли е? Дължат ли се осигуровки върху него?
А това "осиг.доход 550+420 личен труд" не го разбрах. В края на краищата върху колко се самоосигурява: върху 550, върху 420 или върху 970?
Колкото до изравтяването - прави се във всички случаи. А дали ще има довнадяне или не, зависи от ГДД, от "личния"труд, от другите доходи през 2014 г. Не разбрах и защо намесвате 2012-та.
1. При Вас нещата са толкова на кантар, че се питам дали не сте достигнали 50000 през ноември или октомври..,
2. Не мисля, че е правилно 412 да се приключва със 703. Не трябва ли с 401? Не съм сигурна, пък и не зная как точно сте приспаднали аванса. Нека някой по-знаещ да каже.
Периодът за "натрупване" на петдесетте хиляди не е годишен, а 12-месечен.
Колкото до облагаемия оборот - той не винаги е оборота по 703.