Първо вижте какво пише с червените букви малко под написаното от Вас!
Преди да публикувате, имайте предвид, че тук не пишем на латиница и НЕ ПИШЕМ САМО С ГЛАВНИ БУКВИ (Caps Lock). Това важи и за заглавията на темите. Моля, уважавайте членовете, като спазвате тези изисквания. За справка --> Правила за публикуване.

Второ - като имате въпрос, направо питайте.
Това за неплатения отпуск ме накара да се огледам, но ......няма влак.
Оф, пак ме хващаш :)
"Неплатен отпуск, зачетен за осиг.стаж и отпуск за гледане на малко дете"
Така добре ли е?
До 01.02.2019 мисля да ползвам отпуска за гледане на дете до 2 годишна възраст. 380 лв. И след това да започна работа.
За периода на платеното майчинство  и болничните - дохода, от който са били изчислени. За неплатения отпуск за гледане на дете- МРЗ
И от ФЛ да купите буса, все същото е. Ако цената е над 750 няма как за е разход, а ще е ДМА. Нужните документи - нотариалния договор за покупката и платежно/РКО за плащането
Самоосигуряването е по  ЕГН, т.е. само веднъж.  Годишното изравняване на осигурителния доход е върху всички източници.
Това не Ви освобождава от задължението за подаване на декларация за начало на дейност.

ПП  Време е да потърсите професионална счетоводна помощ.
Описвате го според това, как ще работи лицето. Може от 8.00 до 12.00, от 10.00 до 14.00. Не виждам проблем и от 9.00 до 14.00 с обедна почивка от 12 до 13, но ми изглежда тъпо и ако съм работник, не бих се навила на такъв ТД
Щом с Д1 се променят данни, които се декларират и с Д6, едва ли ще мине без корекция на Д6. Можете да опитате. Ако стане - стане, ато не стане  - коригирате и Д6.

Да попитам: какво значение има датата на плащане по ГД със съдържанието на Д1 и Д6? Датата на плащане влияе само на сроковете за подаване
Ще имате право. Или поне ограничението, че подлежите на друго осигуряване, отпада.
Няма срок. Добре е все пак да е преди началото на месеца, през който се прекратява трудовия договор.
Ще бъде предизвикана проверка от  НОИ така ли да разбирам ?
Не е съвсем сигурно, но напоследък зачестиха проверките. Не правите нищо незаконно. Важното е всичко да е добре подплатено с документи. Проверката е по документи.
Имате право.
А фирмата да се готви за проверка. Дано може да докаже всичко това, дето казвате в скобите.
Уведомява се само ЧСИ-то, като му се изпраща заповед за освобождаване на задълженото лице. От тук нататък, вие нямате друго задължение, освен да впишете в трудовата книжка /най-отзад/, че лицето има запор.
ЧСИ-то сам си намира начин, да разбере новата фирма, в която лицето ще започне работа /ако започне/. Лицето не е задължено да ви уведомява къде ще продължи да работи.
Ако запорът не е за издръжка, длъжен ли е работодателят да прави запис в ТК?
Достатъчно ли е само уведомяването на ЧСИ (писмено с обратна разписка) за прекратяването на ТД, при положение, че следващия работодател не ни е известен?
Може. Все още.
Може

ПП все по-често правят проверки при такива прекратявания.
В случая има знаение датата на плащане, а не за кой период се отнася наема. Ако страните са се разбрали  целия годишен наем да се плати на 15.05. и се плати на тази дата, то до 31.07. се дължи данък върху цялата сума и Д55 се подава в същия срок.
Тоест, значи ли, че ако работодателят не е заличил трудовия договор, лицето не може да подпише друг трудов договор през този период?
Не, не значи
Това, че имате пропуск между двата договора, не е проблем.
Това, че не сте се регистрирали на борсата след взаимното съгласие, е добре.
Може да ползвате 'пълна борса', ако започнете някъде работа на срочен договор или със срок на изпитване и прекратят договора по подходящ начин.

Напомням, че напоследък зачестиха проверките от страна на НОИ при такива краткосрочни договори.  Няма нищо незаконно, но трябва да е добре подплатено с документи.
Вижте каква дата на сключване сте вписали пpи подаване на уведомлението за pегистpация на ТД.
Достатъчно ли е да се регистрира като лице упражняващо свободна професия в регистър Булстат. - да
 Освен документ за самоличност какво следва да се представи документи  който определят нужната квалификация? - попитайте в АВ. Ако дейността е свързана с някаква професия  -обикновено изискват.
С получения Булстат   декларация за започване на осигуряване и какви осигуровки следва да се внасят?  - подава се декларация за начало на самоосигуряване и се внасят осигуровки като за СОЛ
Декларация образец 1 и 6 подават ли се ? - подават се.

ПП  Погледнах историята Ви във форума. Имате въпроси за СОЛ, въпроси в областта на ТРЗ и данъците... А сега задавате такива въпроси... на които ми е неудобно да отговарям :(