Не се подава нищо за увеличаване на майчинството. Става по служебен път.  Ако в месеците, за които се отнасят бонусите, съпругата Ви е била осигурена на максимума, няма как да се зачете повече осигурителен доход и няма да има промяна
аз си мисля че съм платил по тоя член 50 а дефакто било по коренно различен член

Събудихте любопитството ми. Бихте ли споделили кой е този "коренно различен член", по който дефакто сте платили?

 Колкото до това: "какво съм купил и какво съм продал използвайки еконт и спиди и отделно какви движими и недвижими имущества съм придобил за тоя период, и произхода на парите за тях" - не ми прилича на проверка за объркана графа в ГДД, а за несъответствие между декларирани доходи и стандарт на живота. И по-конкретно -за укриване на доходи.

Боклуците дето аз съм ги продавал повечето са "лични вещи" техника купувана втора трета а може би и 5 пета употреба и буквално такава от кофите
Ако наистина сте продавали "лични вещи", докажете това и спете спокойно. Този доход е необлагаем. Само да стане като при госпожата, дето купувала дрешки от Китай и ги продавала чрез Спиди/Еконт като "лични вещи", защото ги била разопаковала :)
А ако този бонус бъде платен и подаден в Д1 с днешна, декемврийска дата, както ми се струва, че може да стане?
Д1 с възнаграждение за м.12.2021? На жена в майчинство? Ако го направят така са за убиване. :)
Предлагам, че колегите са достатъчно компетентни, че не ги мързи  и ще отразят бонусите за съответните месеци, през които е положен труда
"Обложени" - като заплата. С осигуровки и данък. 
Увеличаване на майчинството - би трябвало, след като възнаграждението е за период преди майчинството. /Чл. 54м от КСО/
Това - в случая, че заплатата преди майчинството и обезщетението за бременност и раждане не са на максимума
Ако го правите по занятие и не сте се рег. като свободна професия, НАП може скоро да си поискат осигуровките и данъците в други размери.
Бихте ли ми направили справка какви са осигуровките и данъците при 1000 лв получени като доход от извънтрудови правоотношения /ГД/ и при същия доход като свободна професия?
Особено ако като свободна професия е СОЛ без ОЗМ. /То при регистрация със задна дата винаги е без ОЗМ..../
Граждански договор?
Извинете, вие колега ли сте?
Ако "не" - обърнете се към колега.
Ако "да" - отговори по т.1 ще откриете в Наредба Н13 и в ЗДДФЛ, а по т. 2 - в ЗЗО и КСО
ЗДДС
Чл. 115. (1) При изменение на данъчната основа на доставка или при развалянето на доставка, за която е издадена фактура, доставчикът е длъжен да издаде известие към фактурата.

"Разваляне" договора с ФЛ, КИ на ФЛ, връщане на парите. Договор с ЮЛ и от там нататък - според договора
когато един работник ми е нерентабилен, независимо дали е пенсионер, непенсионер, мъж, жена, майка...,, търся начин да прекратя договора си с него.
бих искала да останат и да работят, но няма как да се натоварваме останалите няма как хем вълкът да е сит, хем агнето - цяло.
Говорете с хората, предложете им по-кратко работно време, друга длъжност.. като се съобразите с възможностите им, така че да си заработват заплатата
Декларира това обстоятелство в СИС.
Друго не Ви трябва

ПП  Е, зависи кога е положен труда по този ГД :)
Можете. Ще ползвате облекчението до размера на удържания данък.
При така посочените цифри ДОД е 222,10, а "чистото" е малко под 2800
Ако целта е да се получи "чисто" 2800 при осиг.доход 1508, то трбва да промените брутото
А ще се връща ли на работа или ще ползва дните до 410?
Тук: https://kik-info.com/normativna-baza/naredbi/npopdoo/  няма ли отговор на въпросите, които Ви вълнуват?
А какво прави майката? Следващ болничен?
Ако приемем, че ще излезете в болничен за бременност и раждане /45 дни преди термина/ на 28.03.2022, то обезщетението за този болничен ще се смята върху дохода 24 месеца назад преди месеца, в който възниква нетрудоспособността . Т.е. периода от 01.03.2020 до 28.02.2022.
Болничните, които ще ползвате преди това са за общо заболяване /тежка бременност, задържане, и т.н./ ще бъдат изчислени върху 18 месечен период
Майчинството се изчислява от осигурителния доход 24 месеца назад. Когато през тези 24 "базови" месеци има период с болничен, то за този период се взема дохода, от който е изчислен този   болничен.
Пример: 3 месеца имате осиг . доход по 700 лв., 18 месеца дохода Ви е по 1000 лв. След това ползвате 3 месеца болничен, по време на който получавате обезщетение по 800 лв, изчислено на база 18*1000. Излизате в болничен за бременност и раждане. Обезщетението ще се изчисли от 24 месеца назад (3 м. болничен и още 21 м. назад) Дохода, от който ще се изчисли обезщетението ще е 3*1000 (за периода на болничните) + 18*1000 + 3*700
Цифрите са примерни и не отразяват ограниченията "не повече от нетния доход" и "не по- малко от МРЗ".
За уточнение:
- фактурите са от м.12.2020
- фактурите са за покупки
- не са отразени в счетоводството през 2020. Или са отразени?
- плащането по фактурите е през м.12.2021

И въпроси:
- влияят ли тези доставките по тези фактури на финансовия резултат за 2020?
- кога са осъществени доставките, свързани с тези фактури?

Това, че са платени след 1 година, не е никакъв проблем
Както и  да го въртите, в ГДД пак ще изравнявате. Т.е. при това възнаграждение /бонус/ няма начин да внесете осигуровки само върху 11*650+1*3000, а ще се наложи да (до)внесете върху 12*3000
Освен това за м.12 трябва да внесете повече данък /върху 50000-осигуровките за м.12/, а с ГДД най-вероятно да се стигне до възстановяване на данък.
Дали ще го делите по месеци или не, това е само играчка с Д1
За можене - може - подава ГДД, попълва декларацията и си дава банковата сметка.
Колкото до размера на облекчението - може да е  450 лв, може и по-малко. Зависи от  от действително удържания данък през годината.

ПП Извинете, че отговорих по такъв начин. Не видях, че сте колега.  :no: