1. Според мен от 19,06, от когато не работи в дружеството. Кой е управлявал от 19-ти до 26-ти не мога да знам :)
2. Самия отчет най-вероятное съставен и подписан преди 19,6 от тогавашния собственик и е приет от тогавашното ОС. Сегашния управител подписва другите документи - декларация, пълномощно или каквото трябва. Ако се съставя и приема сега - от актуалните собственици и управител
Имате право на всичкия отпуск,  който не сте отложили поради ползването на друг вид отпуск (болнични, майчинство). Имате право да го ползвате до две години след връщането на работа.  Нужно е да подадете молба/заявление и работодателят да разреши.
С уточнението че не съм наясно с бюджетната сфера:
Ако започнете работа  и Ви вдигнат заплатата, ефектът може да е двустранен ефект - да получите по-високо обезщетение за неползван отпуск, но и да платите по-високо обезщетение за неспазено предизвестие. Ако имате под 10 отработени дни в месеца, промяната на заплатата няма да окаже влияние и върху двете обезщетения.
Може би в бюджетните имат други правила, но при всички случаи ефектът е върху всички обезщетения по КТ.
Има процедура: плащате си всеки месец възнаграждение за личен труд по 510 лева и внасяте съответния данък. Може да си плащате и по повече, че но в края на годината може да се наложи да довнасяте осигуровки. Може да не си плащате всеки месец.

ПП Счетоводителят Ви от 01.01.2019 ли е в отпуск, та още се самоосигурявате на 510лв?
Може, ако работодателят е съгласен на взаимво съгласие
Лихви със сигурност.
Проверете си задълженията
Може да се направят и други сметки. Ако Например при същия Разход за фирмата 1244лв, платени като личен труд, осигуровки плюс данък на СОЛа са малко под 475 лв, данъка 90,10 а нетния доход е около 770
В горния пост има нещо неизтрито  :blush:
Понеже ми изтече времето за корекция и не можах да дам още един довод в полза на СОЛа:
При така посочените цифри при ДУ осигурителния доход на лицето е 1045, а като СОЛ е с 20-30% по-висок. Така може да се надява на по-висока пенсия, по-големи обезщетения за болнични и майчинство.
Е, няма право на обезщетение за безработица, но и никой не мисли да го уволнява, че нали :)
При възнаграждение за личен труд 1311,50 осигуровките за на СОЛ с ОЗМ ще са 410,50 лв, данъка 90,10 лв, чист доход на СОЛа 810,90.
Разход на фирмата 1311,50 лв. Общо вноски в бюджета 500,60 лв.
При случая с ДУК (при ТЗПБ 0,5%) вноските в бюджета на са 432,86, а разхода за фирмата 1243,76,
При подобни сметки аз съм за СОЛ.


Може да се направят и други сметки. Ако Например при същия Разход за фирмата 1244лв, платени като личен труд, осигуровки плюс данък на СОЛа са малко под 475 лв, данъка 90,10 а нетния доход е около 770
Ами може да е хем самоосигуряващ се, хем да получава възнаграждение всеки месец - ОС взема решение да му се плаща личния труд и толкоз. Възнаграждението минава за разход на фирмата. Е, осигуровките са за негова сметка, но винаги може да си гласува по-високо възнаграждение, че да си "покрие" осигуровките :)
ТД може и да може - ако има друг управител, който да го назначи.
Е, чак две заплати :) Обикновено е само една :)
Без обезщетение от работодателя и да става за "пълна борса" - вижте отговор 60. Написала съм членовете.
Добре е когато провава да е в осигуряване. Прекъсва-възобновява, прекъсва-възобновява...

Според мен продажбата на имущество е дейност. Поне управленска
Първо - вижте кода на длъжността. Пеата цифра определя минималното образование за длъжността.
https://www.mlsp.government.bg/nkpd/index.php?section=HOME&S=280
Скрит текст :
За всяка длъжност в НКПД-2011 е определено минималното образователно и квалификационно ниво за нейното заемане.

Второ - зависи от изискванията и вътрешните правила на работодателя
Доколкото помня КСО, изисква се 12 месеца (общо) осиг. стаж с ОЗМ в България, а при изчисляване на майчинството при периоди с работа в чужбина се взема МРЗ за България.
Може и да бъркам. Вижте КСО някъде около чл. 41 - 49
Е, щом заплата за останалите дни е над максимума, то осигуровките са до максимума и толкоз.
В края на краищата тези здравни осигуровки за неплатения отпуск, дето са "изцяло за сметка на служителя", са по 1,05 - 1,10 лв. на ден. Ако ползвате половин месец неплатен и за останалите дни получите половин заплата (2800лв бруто), то за неплатения здравните осигуровки ще са около 11 лв. Това ли Ви плаши?
И от началото на работа нямате отсъствия (отпуски, болнични, самоотлъчки) в общ размер на 6 месеца? Ако нямате толкова отсъствия- изпитателния срок е минал и не могат да прекратят договора по чл. 71 (без предизвестие, без обезщетение, без обяснения и без защита заради болничния)
А работата, която за която сте назначена, че завършена ли е? Ако е завършена, естествено е договора да бъде прекратен по чл. 352, ал. 1, т. 4 от КТ (пак без предизвестие, без обезщетение и без защита). Нужно е някакво доказателство за завършването на работата - протокол, акт и т. н.
Вижте на какво основание е заповедта и кога е издадена. Ако смятате, че е не е основателна, че не я подписвате. Оспорвайте, обжалвайте. За да не кажете, че че Ви подвеждам : понякога заповедта за има само информативно характер (чл. 71, чл. 325, т. 4). Съгласието на за прекратяване е заложено в самия договор и не подписването на заповедта няма значение.
P. G. H. R., явно бобът ми е по-добър :)
Понеже казвате "своето ЕООД", ще направя едно пояснение: от голямо значение е дали вече се самоосигурявате, дали сте се самоосигурявали преди и сте спрели и дали сега за пръв път ще се самоосигурявате.
Ако е за първи път, няма проблем да изберете осигуряване за всички осиг.случаи (вкл. за ОЗМ) и да си ползвате болнични и майчинство след нужния стаж.
Ако преди сте се самоосигурявали и сте спрели, сега може да възобновите самоосигуряването НО за осиг.случаи,  за които сте се избрали преди прекъсването. Ако е било с ОЗМ - добре. Ако е било без ОЗМ, сега пак ще трябва да е така. Промяна може да се направи едва през м.01.2020. От СОЛ без ОЗМ няма никаква ползо при болнични и майчинство.
Щом не Ви е било отпуснато обезщетение не би трябвало да Ви хваща ограничението на трите години и сегашното обезщетение  би трябвало да зависи само от начина на прекратяване на договора.
При прекратяване по чл.71 - в срока на изпитване по инициатива на работодателя  (това трябва да е записано в заповедта), имате право на "пълна" борса.