ЗКПО, чл.65, ал. 13
Заявяват желанието си в свободен текст. Не съм разглеждала СИС за 2015 - може да има някоя отметка.
За Д1 - ако е работил няколко пъти по един или няколко дни с паузи, то подавате една декларация с коректно попълнени полета за начало и край на осигуряването. Напр. -в т.14 - 01, 08, 18, 25, в т. 15 - 03, 08, 21, 29. Е, не съм гледала дали са почивни или не :-)
За Д6 с данъка - подавате от 01-ви до 25-ти на месеца, следващ плащането. След като плащате веднага, логично е да се подава заедно с Д6 за осигуровките

Има указание на НАП за декларациите при еднодневните ТД. Тези в НАП Казанлък би трябвало да са запознати...
Проблемът ще е само в Д1 и Д6 за осигуровките.
Д6 за данъка се подава според датата на плащане на заплатата и удържане на данъка. Това може да е станало вчера или да стане  на по-късна дата
На давността не можете да се позовете. Доколкото помня, за подобни вземания давността е 5 години и се прекъсва с поканата за доброволно изпълнение.
Едва ли ще има полза и от закриването - ще Ви направят ревизия и пак ще си вземат дължимото. За обявяването в несъстоятелност - нищо не мога да кажа.
След като се предлага и прекратяване на ТД с предизвестие, редно е да се посочи дали предизвестието ще бъде отработено или не. Някак си не е логично да има предизвестие и веднага са се иска оформяне на трудовата книжка. Няма ли да е по-добре, ако текста е:
С прекратяването на договора, моля, да оформите трудовата ми книжка и необходимите документи...
Или: Моля, да оформите трудовата ми книжка и необходимите документи, предвидени в законодателството и да ми ги предадете в последния работен ден.
Следва да си платите осигуровките + лихвите.
Закъснението на вноските може да доведе до проблеми с болничните,  ако се осигурявате и за ОЗМ /на високия процент/.
Колеги за по голяма точност отидох до НАП и ми отговориха ,че щом заплатите са за м.09 няма значение. Нищо да не правя.Погледнах и за задължения в страницата на НАП - не дължа нищо.

Не казах ли същото?
Отговор 3 | Вчера в 17:39
Код корекция с нулеви стойности и дата 30.09.2015 г. в първата колона. А във втората сумите на осигуровките и дата 15.10.2015 г.   :smile1:

Това сигурно ли е?
Пък и какво значение има тази дата? Още повече, че на 30.09. може да са начислени.
Какво очакваш? Наистина втората фирма не е уведомена по официалния ред, но... Предполагам че си сигурна, че е по-добре да се яви. В най-добрия случай да ползва това "доброволно" явяване и мързела на служителите на ИТ като коз при проверката или като "смекчаващо вината обстоятелство".

Още по-лошо щеще да бъда, ато въпросната касиерка не беше уведомила втората фирма :(
Не мисля, че могат.
Пенсията се плаща от НОИ, а задължението за ЗОВ е към НАП. За да се правят удръжки от пенсията трябва да има сериозно основание - влязло в сила постановление, наложен запор...
А защо не си оставите аванса актуален /без никакво КИ/ за следващите поръчки? Щом се очаква да има такива...

 Или нещо не излиза ДДС-то?  :wink1:
след като не е по ТД не ми е ясно какво да запиша.
Благодаря предварително.

Ами не пишете нищо
Тогава защо фактурата да е без ДДС?
А извършването на реклама освободена доставка ли е?
Нали на въпросния 03.08. сте била в болнични? Какво постъпване тогава?
Колкото до договора, който е със срик на изпитване - там има много ако: дали наистинае срочен, дали срокът на изпитване е изтекал.... Дори да е прекратен по законен начин докато сте в болнични /възможно е/, то до 30 дни след прекратяването също трябва да представите болничен. Още повече, че болничните са започнали преди прекратяването.
Изчакайте счетоводителят да се информира.
Да не би да се е объркало момчето ? В определени ситуации има изисквания вече регистрирано лице - земеделски производител , ако е назначено на ТД да работи на 4 часов работен ден . Не съм много навътре със ЗП, но да не би да е имал това пред вид, а не, че ще се самоосигурява на 4, а ще работи на 8 ?
Има програми за ЗП, например "Млад фермер", при които изрично се изисква субсидирания земеделски производител да не работи на ТД или ако работи на ТД да е до 4 часа дневно. Това обаче няма общо с осигуряването на ЗП.
Ние ще подготвяме предварително адвоката и той ще взема "едни пари" :wink1:

Това, че адвокатът ще вземе "едните пари" не е чак толкова лошо. По-лошото е, че въобще няма да потърси съвет от счетоводителя. А най-лошото - въпреки съветите на счетоводителя да си направят собствена интерпретация на фактите. И после кой ще е виновен? Пак ние :(
Колкото до разпитването на работници и/или трети лица - виждам голяма възможност за изкривяване на информацията, за очерняне и разчистване на сметки.
Дано в главите на нашите управници е останал поне някакъв бегъл спомен от годините преди 10.10. Не, че нещо много се е променило от тогава, но нали отрекохме тоталитаризма и полицейщината ...
Блогодаря много за отговора. Аз същото така мисля, но да си питам и тук. А къде пише, че минимума е на 300.00лв? Защото аз, четох, че е на 420.00лв.
Един колега не би трябвало да задава подобни въпроси :(
Предполагам, че е записано в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г. Един е минимумът за самоосигуряващите се земеделски производители, друг за останалите СОЛ.
Няма самоосигуряване на 4 часа. Като ЗП трябва да се осигурява минимум върху 300 лв. и въобще не става нъпрос за работон време.
А това, че работи като ЗП и се осигурява като такъв не му пречи да работи другаде на ТД за 8 часа. Ако иска може да сключи и втори ТД за 4 часа. Няма проблем. Може между другото да спретне и един ГД. Пак без проблем, но с осигуряване :)
Ами аз подписах новия договор като се върнах, но не съм погледнала с каква дата е :(

И преди Ви казах - датата на договора не е от съществено значение. По-важна е датата на първия действително отработен ден.
Послушайте съвета на Далила от 11:27. Навярно и счетоводителят ще си промени мнението и действията след консултацията в НОИ