това, че изрично не е посочено в СИС удържането му е достатъчно
ТЕЛКа не значи автоматично, че не се дължи данък. Особено при това, че някъде получавя над 3400 .
1. В самата СИС има точка, в която изпълнителят посочва върху каква часг от сумата се дължи данък с оглед достигане на годишната отстъпка.
2. По принцип за четвъртото тримесечие не се дължи данък по ГД, оквен ако изпърнителят изрично не посочи в СИС, че желае такъв да се удържа. За датъка се гледа месеца на плащането, за разлека от осигуровките.
3. Освен сл.бележка издавате и СИС.
Допълвам: за стаж по цитирания член се признава и времето, през което е ползван отпуск за бременност и раждане и за гледане на дете до 2 г. (предполага наличие на трудов договор за тези периоди)
Преди години имаше едно изискване в някаква наредба, че обезщетение се отпуска само на активно търсещите работа и се изключваха студентите. Мисля, че го махнаха. Ако ми остане време, ще потърся
Винаги много се кефя на това: "един работник иска... (да се измислят нови правила)". 
Е как два основни ТД? При това при различни работодатели :)
Новият ТД си е допълнителен /втори/ "нацяло"
Диагнозата една и съща ли е ? Ако да 3 дни от работодателя са 14,15,16 , ако е с различни диагнози дните от работодател са 14,15,16,17,18.
С второто не съм съгласна. Независимо от диагнозите, независимо дали са първичен и продължение или две първични, щом няма прекъсване между тях имаме само три дни от работодател /14, 15, 16/. Разлика би  възникнала /евентуално/, ако са два болнични с различна диагноза и почивен ден между тях
И аз да допълня /от опит и по съвет на НОИ/: добре е да не подавате двете прил.10 едновременно, а първо това за прекратяването на отпуска, по-късно /дори на следващия ден/ приложението с новите обстоятелства за 50% обезщетение

А прил.8 си го държите в архива. На база на него попълвате прил.10
Автомобилът е товарен и ще се ползва за дейността - разнос на произведена продукция (храна).
В такъв случай къде в чл.70 се открихте?

ПП Не съм много в час с ЗДДС, но покрай Вашия въпрос прочетох цитирания член.

Единствения проблем виждам в "пазарната" цена между свързаните лица
Корекцията на декларация 1 за м.март съответно само за тези 2 лица ли трябва да е и подава ли се декл.6?
А има ли промяна в стойностите, декларирани в Д6?
Е, ако вече са били изписани "на разход" и никъде не се водят на отчет, нямате какво да бракувате :)

ПП  Споделете какъв е мотива на счетоводителя Ви.
А какъв е автомобила?
За какво ще се ползва?

За сделките със свързани лица вижте пл.15 и 16 от ЗКПО
Да, не сте защитена. Ако уведомите работодателя по-рано, рискът от прекратяване на ТД е по-голям. Ако пък не го уведомите сега, има опасност да Ви се възлага работа, неподходяща за бременни или да работите в неподходящи условия на труд.
За борсата- ще имате право на обезщетение, ако имате 12 месеца с осигуровки за безработица /трудов договор/ през последните 18 преди прекратяване на договора. Освен това не трябва да сте осигурена на друго основание. Предполагам, че не сте пенсионер :)
За майчинството: За да получавате обезщетение от НОИ трябва да имате най-малко 12 месеца с осигуровки за общо заболяване и майчинство  независимо кога са придобити и в деня преди да излезете в болничен да сте осигурена за ОЗМ /трудов договор, СОЛ с ОЗМ.../. Ако заветния ден Ви завари на борсата, нямате право на обезщетение, защото на борсата не Ви се внасят осигуровки за ОЗМ. Ще имате право само на социална помощ. Не зная сумата но е около 100-200 лв
На какво основание ще извършва патентна дейност?
И какво значение има трудовия договор?
Когато лицето няма право на обезщетение, отпускът е по чл.163 от Кодекса на труда - НЕПЛАТЕН.

Ахаа... значи отпуск за бременност и раждане без право на обезщетение от НОИ. Нещо, което е маалко по-различно от "неплатена отпуска"
Извинете за невежеството, но каква е тази "неплатена отпуска за бременност и раждане"?
Обезщетението по чл. 224 не се включва
ДМС с постоянен характер ли е ?
От цитираните дати разбирам, че ще имате 12 месеца с осигуровки за безработица от последните 18 преди евентуалното прекратяване на ТД. Това означава, че при прекратяване на ТД ще имате право на обезщетение за безработица. Разбира се ако не сте пенсионер или осигурена да друго основание на КСО.
При напускане по Ваше желание, с Ваше съгласие или поради Ваше виновно поведение обезщетението ще е минимално - 4 месеца по 18 лв на работен ден. При всички други начини на прекратяване на ТД ще имате право на "пълна борса" според стажа и дохода от последните 24 месеца.
Прекъсването от 7 работни дни сигурно ще окаже влияние на размера на обезщетението, но влиянието ще е малко /колкото е тежестта на 7 работни дни към около 500 работни дни за 24 месеца/
За това дали може кметски наместник да е ЗП не мога да Ви отговоря, но за осигуровките: ако не спре дейност като ЗП продължава да се самоосигурява, а като кметски наместник го осигурявате по трудовия договор. Изискването е общия месечен осиг.доход да е до3400 лв.
При мен има достъп до такава услуга. Вижте си списъка със задължените лица - стрелкичката под "ЕГН Име". Излиза списък в който има и "БУЛСТАТ Име". Изберете го и потърсете услугата