Ако предизвестието е 1 месец /не 30 дни/, то тече от 03.12.2022 до 02.01.2023 и ТД се прекратява считано от 03.01.2023.
Ако дните са 30 - предизвестието тече от 03.12.2022 до 01.01.2023 и ТД се прекратява считано от 02.01.2023.
Няма значение работни -неработни

Цитат
Цитат на: t.trifonov66 в Днес в 16:01
Празничните и почивни дни - в срока на неработоспособността, както и ползването на друг отпуск - например платен годишен, не я прекъсват.

Аз мисля, че на това трябва да се наблегне.

Е, не би ми хрумнало да ползвам плетния си годишен отпуск по време на болничния, въпреки че по закон е допустимо
 :wink1:
Празничните и почивни дни - в срока на неработоспособността, както и ползването на друг отпуск - например платен годишен, не я прекъсват.

Искате да кажете, че ако ползвам болничен от 01-ви до 05-ти, от 06-ти до 15-ти съм в платен отпуск и от 17-ти до 25 отново съм болна, то нетрудоспособността няма да се прекъсне и в конкретност ще има само 3 р.д. обезщетение от работодателя, а не 6? Така ли да го разбирам?
А това за справката от НАП от къде си го измислихте?
След като ЗДДФЛ изисква облекчението да се ползва само при липса на данъчни задължения, защо работодателят да не се подсигури чрез такава справка?
КСО, чл. 41, ал. 2
(2) За дните, включени в периода по ал. 1, се взема предвид среднодневната минимална работна заплата за страната за съответния период, ако лицето:  ...
4. е ползвало отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст или за отглеждане на дете до 8-годишна възраст от бащата (осиновителя);
 а няма информация от януари до март 2021 г.  какво е било лицето - СОЛ, работещо, безработно...
Каквото и да е било от 01.01.2021 до 06.03.2021, от какъвто и доход да е смятано майчинството, колко е тежестта на тези 2 месеца и 3-4 раб.дни на фона на 13 месеца по 650 и 3 месеца по 710?
8,57 дневно обезщетение и на мен ми се струва малко.
1. Неплатения отпуск може да се ползва независимо от това, сали е ползван или не платения.
2. От данните, които виждате в сайта на НОИ или НАП, няма как да познаете дали е ползван платен отпуск или не. Дните в платен отпуск се посочват като дни в осигуряване с осиг.вноски.
3. Това с 90-те дни неплатен отпуск важи за признаването им за трудов стаж и за осиг.стаж за пенсия, не и при определяне стажа по чл.54а от КСО. Просто там, дето е прието,  че 90 р.д. неплатен се зачита за стаж е посочено по кои закони и членове. Чл.54а от КСО не е посочен.
4. При тази ситуация НОИ са в правото си. Взаимоотношенията с работодателя са си Ваш проблем. Единстветия, който би Ви помогнал, е Инспекцията по труда, но не Ви гарантирам успех - ще Ви трябват много доказателства за нарушението (ако има такова) и емного вероятно работодателят да "си е вързал гащите".
Чл.51 от ЗДДФЛ Ви задължава да подадете ГФО.
От там насетне - дали може да се подаде ГДД без ГФО, дали може да не се попълни името на съставителя на ГФО и т.н., са само заобиколки на правилата и надлъгване със системата. Още повече когато това се прави извън сроковете за подаване на ГДД и по всяка вероятност след "напомняне" от НАП
Не е сигурно дали няма Д1. Зависи за колко дни е осигуряването на макс. Може и за един да е.
Няма значение колко дни е работил, достатъчен е факта, че за тези дни е осигурен на максимума. 
Осигуряване на максимума при работа 1 ден, не означава, че е осигурен върху 3400/21, че е осигурен на 3400. Т.е. за този 1 работен ден са му платили поне 3400
това, че изрично не е посочено в СИС удържането му е достатъчно
ТЕЛКа не значи автоматично, че не се дължи данък. Особено при това, че някъде получавя над 3400 .
1. В самата СИС има точка, в която изпълнителят посочва върху каква часг от сумата се дължи данък с оглед достигане на годишната отстъпка.
2. По принцип за четвъртото тримесечие не се дължи данък по ГД, оквен ако изпърнителят изрично не посочи в СИС, че желае такъв да се удържа. За датъка се гледа месеца на плащането, за разлека от осигуровките.
3. Освен сл.бележка издавате и СИС.
Допълвам: за стаж по цитирания член се признава и времето, през което е ползван отпуск за бременност и раждане и за гледане на дете до 2 г. (предполага наличие на трудов договор за тези периоди)
Преди години имаше едно изискване в някаква наредба, че обезщетение се отпуска само на активно търсещите работа и се изключваха студентите. Мисля, че го махнаха. Ако ми остане време, ще потърся
Винаги много се кефя на това: "един работник иска... (да се измислят нови правила)". 
Е как два основни ТД? При това при различни работодатели :)
Новият ТД си е допълнителен /втори/ "нацяло"
Диагнозата една и съща ли е ? Ако да 3 дни от работодателя са 14,15,16 , ако е с различни диагнози дните от работодател са 14,15,16,17,18.
С второто не съм съгласна. Независимо от диагнозите, независимо дали са първичен и продължение или две първични, щом няма прекъсване между тях имаме само три дни от работодател /14, 15, 16/. Разлика би  възникнала /евентуално/, ако са два болнични с различна диагноза и почивен ден между тях
И аз да допълня /от опит и по съвет на НОИ/: добре е да не подавате двете прил.10 едновременно, а първо това за прекратяването на отпуска, по-късно /дори на следващия ден/ приложението с новите обстоятелства за 50% обезщетение

А прил.8 си го държите в архива. На база на него попълвате прил.10
Автомобилът е товарен и ще се ползва за дейността - разнос на произведена продукция (храна).
В такъв случай къде в чл.70 се открихте?

ПП Не съм много в час с ЗДДС, но покрай Вашия въпрос прочетох цитирания член.

Единствения проблем виждам в "пазарната" цена между свързаните лица
Корекцията на декларация 1 за м.март съответно само за тези 2 лица ли трябва да е и подава ли се декл.6?
А има ли промяна в стойностите, декларирани в Д6?
Е, ако вече са били изписани "на разход" и никъде не се водят на отчет, нямате какво да бракувате :)

ПП  Споделете какъв е мотива на счетоводителя Ви.