Значи няма място за безпокойство.
Добре е пак да пуснеш искане за издаване на УП2 и евентуално на УП3. След като фирмата обявява свободни работни места - погледни адреса от обявите. И виж кой адрес си взел от ТР  -трябва ти адреса за кореспонденция, който може да се различава от адреса на седалището.
Колеги, направихте ли си труда да прочетете цялата статия? Признавам си - аз не издържах.
А научихте ли нещо ново? Аз - да. Две неща:1. "Когато ДУК е сключен като граждански", в него е необходимо да се регламентира времето за почивка на управителя; 2. Самото вписване на управителя в "съдебното решение" често се тълкува като сключен ДУК. Не разбрах дали трябва да е вписано, че ще управлява срещу възнаграждение, за да се тълкува като сключен ДУК, или вписването се счита за сключен ДУК срещу възнаграждение?
С цялото ми уважение към "Български законник" и с уговорката, че не съм юрист, а прост инжинер и калпав счетоводител, бих посъветвала редакцията на списанието да е по-критична към материалите, които публикува. Под заглавието на тази статия очаквах да науча нещо ново и интересно, а не разширен преразказ на КТ, КСО, ЗЗО, ЗДДФЛ и някои други закони. Освен това дразни многократната употреба на "договор за управление И контрол", вместо договор за управление и договор за контрол, употребата на понятието "граждански договор", вместо договор по ЗЗД. Употребата на "вписване по съдебно решение" в смисъла на "вписване в учредителния акт или договор" през 2014 г., също не ми изглежда юридически издържано.

Съжалявам, че и аз много Ви задържах, но трябваше да споделя възмущението си
Мисля, че темата вече е обсъждана. Ясно е, че нещата не са ясни :(
Ще чакаме указания. :(
Дано поне те да са ясни, а не само да преразказват добрите намерения на предходните законотворци
Аз лично не зная такова ограничение.
А помислихте ли как бихте осчетоводили тази фактура, ако не ползвахте счетоводна програма? И ако никъде не отразявахте на коя дата фактурата е пристигнала при Вас. Аз бих отразила разхода за април или когато трябва, ДДСто сега или когато я включа в дневника.
Е, накарайте програмата да направи нещо такова ;)
Значи знаеш, но ни будалкаш :)
Ти как мислиш?
щом сте на трудов договор преди началото на второто майчинство, ще имате право на обезщетение и за второто дете.
Не разбрах дали се водите че работите по сегашния ТД, или сте по майчинство. Това всъщност не е от значение за правото на обезщетението, а само за размера.
От зад на ТК - период без стаж 18.11.2014 - 28.11.2014
Като смятате трудовия стаж от 1.9.2011 до 1.12.2014, вадите този период и едва ли ще получите 3г. и 3 м.
Говорила съм с няколко счетоводители-такова нещо казаха, че няма как да е .... - понеже съм счетоводител, мисля същото.

От компанията ми казват, че така трябвало... - попитай ги за законово основание и после пиши тук.  Може да научим нещо ново
Рая, обърни внимание на правописа! Това "иа" вместо "я" вече наистина дразни :(
Не мога да Ви разбера.... По-горе написах кое как се смята и ми се струва, че 560 е по-голямо от 225,80.
Осиг.доход за осемте дни е 560. МОД за 8 дни е 225,80. Защо набърквате МОДа за пълен месец?
Осигурителният доход е 1400:20*8.
Защо сравнявате с 564, а не с 564:20*8?
Според мен сте заварено положение, тъй като размера на майчинството ще бъде определен преди нова година, но не мога да бъда сигурна докато промяната на КСО не стане факт. Обикновено при такива промени се дава пояснение как да се процедира в случаите на отпуснато обезщетение или при подадени документи преди промяната.
И не се притеснявайте за глупости. По-важно е да родите здраво и хубаво бебче. Някой лев по-малко не бива да помрсчава щастието Ви.
Майчинството се изчислява от средния осигурителен доход през последните 18 месеца и не може да е под минималната заплата. Във Ваш интерес е да имате колкото може по-висока заплата колкото може повече месеци. Зная, че това не винаги е възможно и не зависи само от Вас, но от сърце Ви го желая.
Назначете си управител по ДУ във вашето ЕООД,като го регистрирате и ТР-но тип трудов договор,можете и на 4 часа и си обиавиавате и с уведомление по чл. 62,ал. 5 от КТ в НАП.Осигуровки за него ще се плащат.Така вие не упражниавате трудова дейност във вашето ЕООД и не са необходими осигуровки
Трудов договор със собственика в неговото ЕООД?
И сигурна ли сте, че ако само управлява, може да мине без осигуровки?
Моля, подкрепете се с цитати от закон!

Към питащия - защо смятате, че ДУКа ще бъде прекратен когато се регистрирате като СОЛ? Някаква клауза, забраняваща собствен или конкурентен бизнес? Та нали още с регистрацията на собствената фирма сте нарушили това условие
Това,че имате един
ДУК, по никакъв начин не Ви освобождава от осигуряване в собствената Ви действаща фирма. Освен ако първия ДУК не е на 2400 лв. Ама и тогава ще трябва да се регистрирате като СОЛ...
Калкулатора за трудов или Калкулатора за осигурителен стаж?
Служителката от НОИ е права. Погледни какво задаваш в калкулатора.
В първото ЕООД ще те осигуряват по ДУК докато този договор съществува, т.е. - докато не прекратят ДУКа и ти си управител.
За второто ЕООД не ми стана ясно кой ще управлява. Нали ти си управителя, вписан в ТР? Ако управляваш, то може да сключиш сам със себе си ДУК и да се осигуряваш по този диговор или да се регистрираш като СОЛ за управленската си дейност и да се осигуряваш като такъв.  Възможно е да  имаш два и повече ДУКа, но без осигуровки и без счетоводител при действаща фирма не може :-)
УПЗ е за осигурителния стаж, а не за трудовия. Тъй като си била на 4часа, два работни дни се броят за един ден осиг.стаж. По време на майчинството, болничните и непл.отпуск - също. Посоченото в УПЗ прилича на вярно.
Трудовия стаж се вписва в трудовата книжка /ако това е основен ТД/ и би трябвало да е около 3 г. и 4 мес.
Разминаването на датите е нормално, защото в заповедта и в тр.книжка се посочва датата "считано от" /първия неработен ден/, а в УПтата се пише датата "до" /последния работен ден/
На гърба на всяко УП има указания за попълване. Формуляр има на страницата на НОИ и в този сайт
Счетоводителят трябва да внесе болничния в НОИ до 15.12.. Плащането най-късно 15 дни след това, т.е. - по Нова година.
Е, това са крайни срокове :)

Да, това е "полето"