ГДД и Д6 се подават отделно. Не зная дали годишната  Д6 въобще може да се подаде по пощата.
Тук не става въпрос за избор, за можене или неможене.
В т.22 се посочва избрания  и деклариран процент на осигуряване.
Като гледам ЗБДОО за 2015 г. при посочената длъжност и КИД на фирмата /ред.69, колона 4 /, то МОД за длъжността е 360 лв.
Това значи, че работодателят е прав.
При ТД по чл. 68/1/2 не се уговаря срок, а конкретна работа. Когато работата е завършена, независимо от срока, се съставя протокол за приемането на работата и ТД се прекратява. Ако имате друга работа /обект, проект.../ можете да сключите нов срочен ТД по 68/1/2. или ако имате желание - безсрочен ТД.
Ако работата още не е свършена, независимо от дългия период на извършване - ТД си продължава.
В трудовата книжка ще впишете прекратяване и назначаване само ако такива действия наистина са извършени /вкл. съответното документиране и уведомяване на НАП/
По принцип - да дата на прекратяване на ТД в тр.книжка се вписва първия неработен ден /датата "считано от...", посочена в заповедта/, а за дата на назначаване се вписва първия работен ден /денят на реалното постъпване на работа/, която обикновено е след датата на сключване на ТД или ДС и след датата регистрирането на ТД или ДС.
Къде го пише ли? Не съм сигурна, но предполагам, че е в наредбата за трудовия стаж и трудовата книжка.
С уговорката, че в трудовата книжка се вписва основната заплата, а не осигурителния доход, във Вашия случай би трябвало да впишете основната заплата, договорена на 29.09., щом като тя е била единствената заплата в сила от първия работен ден.

Ако вече ТК е попълнена със заплатата, договорена към 01.09, впишете и един ред за повишението. Е, ще е малко нелепо от 01.09. до 01.09. с една заплата и пак от 01.09. - с друга, но щом променяте нещата със задна дата...
Ако правилно разбирам въпроса ти, питаш какъв е минимума за самоосигуряване. Минималния осигурителен доход за новорегистрирани самоосигуряващи се е 420 лв месечно. Задължително се внасят осигуровки за пенсия и здравни. Предполагам, че си роден след 1960 г., следователно задължителните вноски са: 12,8% за пенсия, 5% допълнително пенсионно осигуряване в универсален пенсионен фонд /или 17,8%, ако не искаш ДЗПО, а внасяш всичко в НОИ/ + 8% здравно. По избор може да внасяш още 3,5% осигуровки за болнични.
Това е. Ако фирмата има дейност и Вие работите в тази фирма И нещо друго, освен управлението -  няма измъкване от осигуряване.

И наистина е добре да не вписвате ДУК в ТР.

Един съвет - намерете си счетоводител непосредствено след започване на дейност. Дори е по-добре това да стане малко преди започване на дейността.
Започва дейност като СОЛ - няма никакви доходи през 2014 година - има голяма печалба???
Как става това?

Ако има счетоводител то той е магьосник:)

Защо да не е възможно? СОЛовете не са само ЕТ :)
За месеците в болничен се взема дохода, върху който е изчислен болничния. Т.е. средното от 18 месеца преди болничния.
Като гледам доходите Ви, един евентуален по-дълъг болничен през последните месеци ще завиши маичинството
дел

Вие цитирате т.2 от ал.7. Като чета, разбирам точно това - взема се дохода, от който е изчислено майчинството.
Благодаря Ви.
Точно това питам.
По настояване на собственика подадох  ОКД5 за възобновяне на дейността, но изобщо не съм сигурна , че е правилно.

Е, не е неправилно. Допустимо е :) Ще се поосигурява някой друг ден, ще внесе едни пари в държавата, после ще подаде декларация за прекъсване на дейност... Въпросът е дали е нужно.
Най-добре обяснете в счетоводството за какво точно Ви трябва тази сл.бележка, защото има правила при съставянето. Например - трябва да се нарича "удостоверение", трябва да се посочат доходите според месеца на плащане, а не според начисляването и т.н.
Е, стига му на едното място :)
Нали СОЛ е по ЕГН, а не по ЕИК.
Все пак мисля, че трябва да подадете ОКД5 и за ЗП. В старата бланка имаше "започвам дейност във фирма 1 и внасям осигуровки през фирма 2". Скоро не съм разглеждала новата бланка и не мога да Ви кажа как се попълва
Не е ли рано за 222?
Иначе - обезщетението е една брутна заплата. Каквато е била по трудовия договор
Първо - кой задава въпроса - фирмата възложител или ФЛ - изпълнител?
Второ - кога е платено възнаграждението по тези ГД?
А защо ще подава ОКД5? Ще започва ли дейност в това ЕООД? Или другаде като СОЛ?
КИД на фирмата се определя в зависимост от дейността, в която са заети по-голям брой работници. КИД е един за цялата фирма, а не за всеки работник поотделно.
Ако работите като финансов контрольор при нас, то ще бъдете с КИД 4120
Да разбирам, че на 03.07. лицето вече не се осигурява за пенсия. Така ли?
Тогава в Таблица 1 за първите 6 месеца - по 3000 лв /36000:12/, а за двата дни от м.07 - 260,87 лв /3000:23*2/, от август нататък - 0,00
В таблица 2 - за всички месеци по 3000 лв
В последните колони на таблиците, трябва да отчетете максималния осиг.доход. В Т1 - от м.01 до м.06 - 2400, ма м.07 - 260,87, за м.8 - м.12 - 0,00, в Т2 - всички месеци по 2400
Вече сте в болничен и по време на болничния ще се регистрирате като самоосигуряваща се?
Нека кажат по-знаещите, но на мен пи прилича на прекъсване на болничния /обезщетението/
Тогава какво толкова сте се запънали за тази диплома? Няма ли някой то Вас, който да знае съответния език и да я прочете?
Ако мислите, че дипломата е истинска /ако за длъжността толкова е нужна диплома/ и човекът е кадърен - назначете си го направо като специалист. Пък когато Ви донесе превод - тогава ще го прикачите в досието.
Не виждам нищо сложно в казуса. Просто попълвате таблица 2 само за месеците, през които е лицето е било длъжно да си внася ЗОВ по реда на лч.40, ал.5. За тези месеци попълвате всичко, каквото има - доход от ГД, доход от наем, доход, върху който се дължат авансови ЗО и т.н.
За месеците, през които е бил на ТД или с обезщетение от борсата, не попълвате нищо. Няма значение, че за този период е получавал наем или ГД.
Няма да има равнение между сумите за ГД и наем от таблица 2 и от приложенията на ГДД, но това не е проблем. Просто в различни периоди има различно третиране на тези доходи.