Според мен зависи :)
Зависи по чия инициатива е приложен чл.71
Аз пък не съм мното убедена, че "собствении" на ЕТ може да върши каквото и да е по ГД. Според някои колеги може да сключва ГД за нещо, което е различно от дейността му като ЕТ. Аз не се наемам да сключвам подобни договори. Още повече, че дейността на много ЕТ е " ... и други, незабранени със закон".

ПП В случая използвам понятието "ГД" с общо прието значение - договор по ЗЗД с изпълнител ФЛ, данъчното облагане на който е с процент НПР. Другуят вариант е отново договор по ЗЗД, но с изпълнител ЕТ, издаване на фактура и облагане на база приходи-разходи.
Понеже всяка година си пускам в НОИ Заявление за преизчисляване и увеличаване размера на пенсията въз основа на допълнителен осигурителен стаж, придобит след пенсионирането (чл. 21, ал. 1 от НПОС) , следва ли че е достатъчен и законен само този от работата ми по ТД !?
Не, не следва. Същата процедура можете да ползвате и за осиг.стаж като ЕТ, ако това Ви е по-изгодно. И ако като ЕТ внасяте осигуровки за пенсия, разбира се. Ако като ЕТ се осигурявате само здравно, това няма как да влияе върху пенсията Ви.
За всяко лице поотделно ли подавате Д6?
Иначе - най-често с код 5 за осигуровките.
аз съм преназначена преди вече изминали три месеца
но не искам да чакам още три до края на срока на изпитване
затова се интересувам от по-изгоден и безболезнен начин на прекратяване на трудовия ми договор
Всеки начин на прекратяване на договора по Ваше желание или с Ваше съгласие ще Ви прати на минимална борса.
Ако можете да определяте начина на прекратяване - може по чл. 71, ал.1 ПО ИНИЦИАТИВА НА РАБОТОДАТЕЛЯ .
Стига да не Ви притеснява, че в трудовата Ви книжка и трудова биография ще фигурира този начин на прекратяване на договор, който обикновено се тълкува като "несправящ се с работата".

ПП Понеже казвате, че сте била в майчинство, предполагам, че от предходната борса /ако е имало такава/ са минали повече от 3 години.
Да, напускане с предизвестие от работника по чл. 326, ал.1 е неблагоприятно за обезщетението за безработица. Праща Ви на минимална борса. Същото се отнася и за напускане по чл. 71, ал.1 по инициатива на работника.
Щом ще Ви преназначават на нова длъжност, най-лесно и най-благоприятно и за работодателя и за бъдещата борса е прекратяване по чл. 71, ал.1 по инициатива на работодателя. Стига да не Ви притеснява, че в трудовата Ви книжка и трудова биография ще фигурира този начин на прекратяване на договор, който обикновено се тълкува като "несправящ се с работата".

Не зная колко можете да влияете на работодателя, но нов ТД по чл. 68, ал.1, т.2 за опредеелна работа и прекратяване по чл. 325, ал.1, т.4 е добър вариант.
Доколкото знам, шофьорите трябва да спазват едни по-дълги почивки. Поинтересувайте се какви са изискваниета за междудневни и междуседмични почивки в тази фирма за таксиметрови услуги. Ако можете да се вмъкнете в графика - няма проблем за допълнителен ТД.
Може от ТЕЛК да му продъжат болничния. Тогава трябва да коригирате. Ако няма продължение, няма нужда от корекции.
Подайте заличаваща Д1. След като я приеме, проверете какво е заличено - едната или двете за м.май. Според резултата - подавате или не нова редовна Д1 за м.5
Ако не ползвате това "изчекване" за да прескочите в другия месец и ако клиентът няма против - няма да Ви глобят, ако да издадете фактурата и десетина дни след плащането. :)
Какво общо има преводът на осигуровки с превода към ЧСИ?
Освин това - запорът върху какво е? Върху възнаграждения /казвате, че няма/? Върху дружествен дял? Върху банкова сметка /фирмена или лична/?
Преводът към ЧСИ е според това, което е запорирано. Ако длъжникът е ФЛ и  ще се плаща някаква сума "по желание" - нека да се плати от ФЛ.
Като няма книжка - какво да оформяте? Ако поиска, издайте му приложение 2 от Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж. Можете да му издадете УП 3 за осиг.стаж
Как трябва да подам към НАП Д1 за лице без осигурителен стаж, което има болничен за 6 работни дни?
Щом няма стаж за болнични, значи няма и за платен отпуск. Предполагам, че отсъствието е оформено кано неплатен отпуск.  Ако е така - подавате Д1 с 6 дни неплатен отпуск.

ПП Нека някои друг да се включи по въпроса дали има 3 дни от работодател. Аз нямам възможност да открия съответното указание
То се видя какви хора сте- няма да изпадам в подробности  :wink1:
Опитах се да отговоря на "лични", но Вие сте отказала да получавате такива. За това ще пиша тук:
Не нападам, но се дразня когато някой непрекъснато пита за едно и също. Обясних Ви правилата. И преди това са Ви обяснявани нееднократно. Следващия път първо смятайте, после питайте.
Освен това много се дразня, когато някой смята, че всички (родители, съседи, работодател, НОИ, други институции, анонимните участници във форумите) са му длъжни и трябва да изпълняват задълженията си към него светкавично.
Разбирам, че вече сте майка. Да Ви е живо и здраво бебчето! Надявам се чрез грижите около него да се научите на търпение и отговорност.

Моля модераторите да обърнат внимание и да ограничат поредиците еднотипни въпроси от едни и същи потребители.
Лицето ще е с непрекъснати здравноосигурителни права дори и ако през последните три години не е внасяло ЗО за цели три месеца. Системата на НЗОК за проверка на здравноосигурителния статус все още отбелязва осигуряването по месеци, а не по дни. Система на НАП обаче си брои дните и размера на осигурителния доход. Ако мислите, че в следващите 5-6 години няма да Ви трябва удостоверение за липса на задължения, можете въобще да не подавате Д7.
Питахте как е законно - обясних Ви няколко пъти.
Питате как е на практика - е вече и това Ви разказах.
Питате как Ви е изгодно - никой не може да вземе решение вместо Вас!

ПП Чувствам се неудобно да разяснявам тези азбучни неща на човек, който работи или се кани да работи като ТРЗ.
http://www.odit.info/?s=6&i=313232&f=3
Какво от отговорите тук не разбра?
Или не ти харесаха?
Като изключим, че си сменила датите -  верният отговор е: подава Д7 СЧИТАНО от датата, на която ВЕЧЕ не е осигурен на друго основание. Във този пример - считано от 15,08,2017
И такива питания при всеки един болничен от няколко месеца насам :(
Абе не си толкова кьорава :) Според питащата: Представен е в НОИ на 12,07,2017 г. От къде знае, няма да питам. Публикуването на лична кореспонденция  няма да коментирам, но тъй като вече видяхме името на работодателя - мися си, че такъв работодател не може и не бива да е некомпетентен или некоректен. 
Може.
Подава се корекция на Д1 и допълнителна Д6 с увеличените вноски.