Не знам, точно това ми излиза, че аван. данък от 26.07.  е погасен със сума от 03.02.2014 ( тогава внесох авансово осигуровките)

Явно парите, които сте внесли за осигуровки преди 01.03.2014, след 01.06.2014 служебно са прехвърлени в сметката данъците. Явно не сте се възползвала от тримесечния преходен период /март - май 2014/ да оправите разчетите си н единните сметки и сте оставили нещата на произвола на съдбата.
От мен толкова. Останалото - от Вас и от НАП.
 През м.04 и 07. съм подала декл.55 и платила авансово данъка, но виждам, че тези суми не са пипнати, а са погасени от авансово внесените осигуровки.

Явно не всичко е наред. След 01.03.2014 осигуровките и данъка се превеждат по различни сметки. Ако няма някакво объркване при преводите, няма начин парите за осигуровки да покрият данъчно задължение, декларирано след м.03.2014.
От началото на март до началото на юни би трябвало да сте заявили по коя сметка да се прехвърли остатъка от старата единна сметка. Ако не сте се възползвали от това си право, НАП е прехвърлил остатъка по свое усмотрение, без да се съобразява с Вашите бъдещи задължения.
Хубаво разгледайте справките за направените вноски и обвързването им със задълженията.
Благодаря за отговора!
Да Ви попитам, мога ли да изпратя документите по български пощи? В момента нямам никаква възможност да посетя НАП лично.

Кои документи да пратите по пощата? Платежните? Е, евентуално копия може :)
Може и да може да стане по пощата, но не съм много сигурна. То и на място не винаги ти обръщат достатъчно внимание ...
14.40 пропорционално на дните.

Направих справка със ЗЗО, чл. 40, ал.1, т.5 и изглежда ще трябва да се съглася с теб
20.16 пропорционално на работните дни в болничен
Проверете какви параграфи са посочени в платежните.
Обърнете внимание какво е превеждано преди 01.03. 2014 и срещу какво задължение. Проверете какво е станало с надвнесеното по единната сметка към 01.03.2014 - поискали ли сте да се отнесе към някое задължение или това е направено служебно? Ако е служебно - вижте къде е прехвърлена сумата.
Накрая - с всички документи и платежни - в НАП
Нищо да не прикачвате. В таблица 1 и2 ще се отразят получените доходи
Пък и не само там :)
Каква е тази единна сметка?
Добре де - единнИТЕ сметкИ по всеки параграф  :blush:
Както Ви е удобно. С единната сметка няма значение.
Аз бих предпочела месец по месец.
Като чета закона, бих намалила данъчната основа със 7*660 и върху остатъка ще удържа данък.
Ако лицето няма друг облагаем доход през годината, да си подаде ГДД за да му се признае годишния необлагаем минимум по ч. 18, ал.1 и да му се възстанови удържания данък
МОже ли с  ПИК код на лицето да се подаде декл.6 годишна с дата 13.2014? - вече може
какъв е редът за подаване на декл.6 годишна, деклр. по чл. 50 и Отчета на статистиката -първо отчета, после ГДД или едновременно двете в НАП.
А декл. 6 мога ли да я подам преди двете - може. Може и преди тях. Може и едновременно :)Подаването на Д6/13 не е обвързано с подаването на ГДД, само дето е в същия срок.
Как - като разчети със собственика, ако има салдо, като паричен поток, разход за банкови такси...
Но сега като беше на срочен договор не се ли променят нещата? Не е злонамерено, просто е такава политиката във фирмата да ги назначават на срочни договори, и сега като му изтича нямат нужда от него. Става въпрос за голяма верига магазини.
Не, нищо не се променя. Обезщетението вече Ви е определено и сега ще си вземете остатъка. Няма значение сега на какъв ТД сте били и как е прекратен този договор. Важното е да не е по-дълъг от 9 месеца.
А ще има ли проблем ако е пускано допълнително споразумение през времето на майчинството при промяна на минималната основна заплата.

Проблем няма. Нали това ДС реално не е влязло в сила.
Пък и смисъл няма. Заплатата се увеличава, когато майката се върне на работа. Преди това можете да си пишете каквито искате заповеди и ДС - полза никаква.
Трябва.
Редът през 2015 е същия, като през 2014, само дето не се носи самия болничен.
Виж програмата. Май е нова.
Това, че е СОЛ, си е негов проблем. При Вас на ТД ли е? Този ТД основен ли е или допълнителен? Тогава?
С 01, ако договора е основен
Благодаря за отговора, утре когато отида да си взема трудовата книжка ще видя какво ще се случи и ще знам какво трябва да взема като пари  :smile1:
Е, утре едва ли ще вземете някакви пари. Ще Ви платят, когато плащат февруарската заплата
Въпроса ми как да изчисля каква сума за платена отпуска трябва да получа? Ако за годината Ви се полагат 20 дни платен отпуск, то за 5 месеца отпуска е 8 работни дни и обезщетението за неползван отпуск ще е около 40% от заплатата.
И дали трябва да ми платят цялата заплата? - Защо цяла заплата? Би трябвало да ви платят отработената част от месеца.

По договор съм осигурена на 470 лв, но вземам 580 лв. - ей това не ми харесва. Прилича на сива икономика. В този случай всичко казано по-горе увисва във въздуха  :(
Не че съм наясно, но така представените данни не са достатъчни за точен отговор. От значение е чие е правото на строеж? Кой е собственик на новопостроените жилища? В качеството си на каква строителната фирма продава жилищата - като собственик или като посредник? На какво основание превежда сумите към фирма Х?

Ако имате яснота по тези въпроси, мисля че няма да е трудно да стигнете до правилен отговор.