За СОЛа - подайте заличаваща Д1. После проверете какво се е заличило. Ако са заличени и двете - подайте отново.
За заплатите - сериозно ли ви изписва "Датата на изплащане / начисляване не може да е в бъдещето"? Днес пуснах такава Д6 и мина без проблем.
да имам предвид за здравни осигуровки- че си ги внасям сама и ДА С работодателят сме се разбрали да съм в неплатен за неопределено време ...
Имате два варианта:
 - да излезете в болнични преди 30-ия работен ден на  годината /да кажем до преди 10 - 12,02/. Тези тридесет работни дни от всяка календарна година се зачитат за трудов и осигурителен стаж и ще имате право на обезщетение
- да се разберете с работодателя денят преди болничния да Ви го "води" отработен. Със всичките осигуровки и данъци /едва ли ще са повече от десетина лева/. Така ще имате право на обезщетение.
Има и един трети вариант - напускате тази работа и си търсите по-добра. Важното е денят преди болничния да е отработен.
Забравих да спомена, че от последната ми работа имам 3г трудов стаж и оттам получих майчинство за първото ми дете, но сега при липса на такъв полага ли ми някаква помощ?
Щом вече имате едно платено майчинство, няма начин да нямате осигурителен стаж и за второто. Не се бъркайте с тези 24 месеца, които са база за изчисляване на обезщетението. Ако не сте работила по това време, ще се вземе МРЗ.
Важното е за имате 12 месеца осигурителен стаж с ОЗМ /изобщо в живота си/и денят преди болничния да сте била осигурена за ОЗМ.
Ако подавате с ПИК може да не засекат закъснението. Така или иначе трябва да подадете Д1, и ако отидете на място глобата е сигурна. С ПИК врроятността за глоба е много по-малка. Почти нулева.
Колкото до вид осигурен - вижте какво пише на код 13. Код 28 оптеделено не е за Вас.
На края един приятелски съвет - отделете някой лев за професионална консултация /още по-добре за текущо обслужване/, защото вероятността да направите още грешки и да пропуснете и други срокове е голяма.
Е, има и други варианти за прекратяване на ТД с малко по-благоприятно обезщетение. :-)  За целта работодателят трябва да е сговорчив и да отработите някой-друг ден.
Колкото до преназначаването на МРЗ - никаква промяна на ТД, освен увеличение на заплатата, не може да стане без Ваше съгласие.
Май нещо се заблуждавате.
Един от съдружниците на фирма ( не е управител) придобива право на пенсия и няма да упражнява дейност( само ще получава дивидент).
Тук виждам спиране на дейността на СОЛа изобщо, а не само заради пенсионирането и не заради преминаването от осигуровки за пенсия към "само здравно". Щом спира дейност, задължително подава ОКД5. 
Щом спира осигуряването - подава ОКД5
Какво се учудвате? Въвеждането на полуобмислени промени в законите вече е традиция. И не само при този парламент /доколкото се отличава от предходните ;)/
Да си спомним онова връщане на данъка при МРЗ, промените в ДЗПО...

Предполагам, че всички сме съгласни, че трябва да има данък уйкенд, но трябва и ясна, конкретна и законово регламентирана процедура. Няма място за субективни интерпретации и фирмени методики. Аз съм за:
- стойностен праг. Няма нужда да се разправяме със стотинки. А "евтините" стоки и услуги или да се третират като служебни или като лични
- фиксирана квота за признаване на ДК за стоките, услугите и свързаните с тях разходи, погато има "смесено" ползване. Може да е диференцирано по групи активи.
- промяна в останалите закони, уточняваща как се отчита и облага частта за лично ползване. Смятам, че един данък при източника е достатъчен /може и над 10%, ако искат и някакво осигуряване/
Според мен 210. Отпуска е според БТВ от месеца, който...., но не по-малко от пропорционалната част на МРЗ. Значи трябва да платите 194.56, но не по-малко от 210. Значи точно 210
Само да допълня, че физическото лице ще е с ДУК и ще се осигурява по този ДУК, няма да се самоосигурява.
ДУ и осигуряването по ДУ са САМО за управленската дейност. Какво става с дейността "съставяне и подписване на ГФО"? На основата на какъв договор? С какви осигуровки? И какъв стаж без осигуровки?

ПП Ако беше СОЛ, щях да се замисля за професионалния стаж, но при ДУ...
Щом фирмата има дейност, управителят задължително се осигурява.
Ако няма сключен /вписан/ договор за управление и управителят е собственик на капитала, може да се осигурява като СОЛ.
Когато СОЛ е пенсионер, задължително се осигурява здравно и може да избира дали да се осигурява за пенсия или за пенсия + ОЗМ.
Минималният осигурителен доход на СОЛ зависи от дохода му през 2014 г.
Във вашия случай има: 1. Управител=собственик, 2. Няма ДУ /надявам се :)/, 3. Пенсионер, 4. не е имал дейност като СОЛ през 2014 г.
 Значи може да се осигурява само здравно като СОЛ върху 420 лв ..
Проверете и дали няма пропусната някоя вноска от предходни месеци
Здравейте!Получих болничен издаден 04.02.16.  Проблем ли е ако сега го пусна в НОИ, или трябва да изчакам до 10,03,16?
Можете да опитате и днес. Или ще стане, или няма :)
После споделете.
До миналата година ставаше, сега нямам опит.
Благодаря !
Успях да подам по старите образци.
С данък уйкенд или без него?

ПП Без него няма никакъв проблем
По старите. Ако ползвате програмата на НАП, трябва да изтеглите последната версия, която позволява период 201601.

Обърнете внимание и на това:
https://frognews.bg/news_106726/Udariha-i-saita-na-NAP/
Годишната Д6  на СОЛ се подава само по ЕГН. Ако се подава по електронен път, това може да стане САМО с КЕП на ФЛ или ПИК на ФЛ.
Да, задълженията на СОЛ се виждат само с ПИК на ФЛ, но Д1 се подава с ПИК на фирмата.
С ПИК на ФЛ могат да се подават Д1 при ЕТ, ЗП и свободна професия, като се "влиза" чрез БУЛСТАТА  а не чрез ЕГН. Просто чрез ПИК на ФЛ се виждат няколко данъчно задължени лица  /когато ги има , разбира се :)/ -  ЕТ по ЕИК, ЗП или св.професия по БУЛСТАТ=ЕГН и самото ФЛ по ЕГН
Нещо сте се заблудила. Самоосигуряването не е по фирми, а по ЕГН. Колкото и фирми да имате, самоосигурявате се само веднъж. Избирате чрез коя фирма да внасяте осигуровките през годината, а накрая правите годишно изравняване според всичките доходи /не печалби!/ от всичките фирми
А според Вас?
И има ли доходи през месеца/месеците на изпълнение на работата по ГД? /все пак не казахте от кога е ГД :-) /