Щом в ЕООД-то има нает персонал, явно има дейност. Наличието на дейност предполага осигуряване на собственика.
Няма глоба. Отстраняваш пропуските, плащаш още една такса, публикуваш отново в законовия срок (не зная колко е, но трябва да пише в отказа или в указанието) и чакаш още околко една година за да видиш резултата
На таблета имам разни картинки 🐝🐞☕
Само дето трудно му уцелвам буквите и пиша неграмотно :(
Развесели ме :wink1:
Добре, че магазина е за мебели, защото ако беше бакалия, не ми се мисли какво тичане ще падне 🏃🏃🏃🏃  за евентуалните кражби няма да коментирам
Може, ако при всяко плащане в брой тичате до другия магазин и донасяте фискалното бонче.
С "ръчни" касови бележки  става само когато касовия апарат е на ремонт, когато няма ток и при сторно
Обикновено парите се теглят от банката и веднага (същия ден) се внасят в касата.
Ако се вземат като служебен аванс - при отпускането се определя за какво ще се ползва и кога да се отчете.
Ако е за дивидент - трябва преди това да има решение на общото събрание или на едноличния собственик за разпределянето. После, в сроковете по ЗДДФЛ, се подава Д55 и се внася данък.

Добре е тези въпроси да задавате на счетоводителя си. Той най- добре ще Ви обясни вариантите в зависимост от сумите, честотата, дейността и т.н.
За втората фирма не правете нищо докато не излезе регистрацията!
После  - според случая, решенията и желанията.
Дали може да е управител на ТД - може, стига да има и друг управител, който да го назначи.
За осигиряването - по всеки един договор се осигурява поотделно докато сумарния осиг.доход стигне максимума.
Ако търсите икономии и не гоните висока пенсия или майчинство - забравете ДУКовете и изберете самоосигуряване.
Вероятно управителят е единствения, който може да тегли пари от банковаъа сметка на фирмата. Обикновено ги тегли и ги внася в касата на фирмата от където прави плащания, свързани с дейността.
Ако питате дали управителя може да взема пари от сметката или касата на фирмата за лични нужди - може. Трябва да се оформи като дивидент, служебен аванс, предиставен кредит и т.н.
Не разбрах за какво точно се отнася въпроса на Николаева - за ДУК или за личен труд на съдружник? Във втория случай какво значение имат осигуровките?
Може. Ако преди това е платен аванс. Ако стоката е някакъв бонус.

Е, при аванс стоката фигурира във фактурата с някаква стойност, а цялата фактура е нулева
декларация за неактивност и го подава в НСИ

Образец 1010а е за търговските дружества, данъчнозадължени по ЗКПО. ЕТ се облага по ЗДДФЛ.
Хммм, тази алинея е много специфична. Налични ли са условия за прилагането ѝ? Дано знаете какво правите.
По другите въпроси:
Срокът за регистрация в Агенцията по заетостта е 7 работни дни от прекратяване на договора. Срокът за регистрация в НОИ е 3 месеца от прекратяване на ТД. Справка КСО, чл. 54а, 54б
По време на "платената борса" няма осигуровки за общо заболяване и майчинство, така че нямате право на обезщенетие при болничен. Ще Ви бъде платен болничен само до 30 дни след прекратяване на ТД. Справка КСО, чл. 42
1. Плащането на личния труд не е задължително. Може да получава само дивиденти.  При проверка може да има проблем само ако демонстрира висок жизнен стандарт, а няма достатъчно доходи.
2. Няма минимум
3. Може да си плаща когато реши. Не коригира Д1, а се отразява за конкретния месец. При определяне на авансовия данък приспада осигуровките само за конкретния месец. После в ГДД излиза на възстановяване.
4. В едните месеци има доход и осигуровки, в другите само осигуровки. Накрая всичко се сумира.
Ако ЕТ работи и реализира печалба то тогава тази печалба е и доход на СОЛ и той внася осигуровки и данъци върху нея. Ако авансовите вноски са направени пред ЕООД то тогава цялата печалба /доход в ЕТ подлежи на облагане. Направете си сметка къде ви е по изгодно и какви са Ви целите.

Точно в това отношение няма никаква разлика къде ще се самоосигурява. Самоосигуряването е по ЕГН. В края на годината се прави изравняване на осиг.доход от цялата дейност /ЕТ + личния труд в ЕООД/, а осиг.вноски се приспадат от общия облагаем доход /независимо в кое приложение на ГДД/.
Ако се търсят икономии на данъци и осигуровки - по-добре дейността на ЕТ да се "изтегли" към ЕООДто.
В т. 16 трябва да е 0400
Първото поле вече липсва.
Отпускът по втория ТД вас не ви интресува, даже въобще може да не ви интересува дали учителят работи на друго място по време на отпуска при вас.

Е, няма начин да не ги интересува :) Най-малкото учителят трябва да декларира, че е осигурен на друго основание, за да не му внасят ЗОВ за неплатения. Освен ако в бюджета не се внасят тези 3ОВ....
И в dir.bg също навлизат тези вруиси. При abv.bg в някои сличаи се задейства антивирусната на сайта и дава съобщение за възможен вирус, докато при dir.bg няма такова съобщение.
За gail.com нямам представа. Там е само личния ми имейл и не е обявен публично.
Нищо не правиш.
След няколко дни провери дали въпросния болничен фигурира в "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО по Булстат".
Е, зависи от длъжността на лицето. Ако е куриер, снабдител или нещо друго, свързано с постоянно пътуване - защо да не е разход и с право на ДК?
1. Че какво пречи ГД да е за съдийство на определена среща?
2. Защо гледате само периода от 01.07.2016 до 14.09.2016? Гледайте и  за 01.03.2016 -30.06.2016 . Двата периода нямат разлика относно осигуряването по ГД. Е, гледайте и сумите.
3. Не мога да разбера Вас какво Ви интересува дали ГД са законно сключени или не, дали осигуровките са законно удържани или не, дали е удържан данък или не? Попълвате ГДД според представените документи и толкоз!
4. Ще Ви дам малко помощ, ей така доброволно, без да Ви казвам къде е регламентирано - за периода от 01.07.2016 до 14.09.2016 трябва да попълните таблица 2 и да направите изравняване на здравноосигурителните вноски.
5. Накрая най-неприятното за Вас  - ЧЕТЕТЕ ЗАКОНИТЕ и ги спазвайте!!!!

Аз спирам комуникацията с Вас.

Успех!