аз съм преназначена преди вече изминали три месеца
но не искам да чакам още три до края на срока на изпитване
затова се интересувам от по-изгоден и безболезнен начин на прекратяване на трудовия ми договор
Всеки начин на прекратяване на договора по Ваше желание или с Ваше съгласие ще Ви прати на минимална борса.
Ако можете да определяте начина на прекратяване - може по чл. 71, ал.1 ПО ИНИЦИАТИВА НА РАБОТОДАТЕЛЯ .
Стига да не Ви притеснява, че в трудовата Ви книжка и трудова биография ще фигурира този начин на прекратяване на договор, който обикновено се тълкува като "несправящ се с работата".

ПП Понеже казвате, че сте била в майчинство, предполагам, че от предходната борса /ако е имало такава/ са минали повече от 3 години.
Да, напускане с предизвестие от работника по чл. 326, ал.1 е неблагоприятно за обезщетението за безработица. Праща Ви на минимална борса. Същото се отнася и за напускане по чл. 71, ал.1 по инициатива на работника.
Щом ще Ви преназначават на нова длъжност, най-лесно и най-благоприятно и за работодателя и за бъдещата борса е прекратяване по чл. 71, ал.1 по инициатива на работодателя. Стига да не Ви притеснява, че в трудовата Ви книжка и трудова биография ще фигурира този начин на прекратяване на договор, който обикновено се тълкува като "несправящ се с работата".

Не зная колко можете да влияете на работодателя, но нов ТД по чл. 68, ал.1, т.2 за опредеелна работа и прекратяване по чл. 325, ал.1, т.4 е добър вариант.
Доколкото знам, шофьорите трябва да спазват едни по-дълги почивки. Поинтересувайте се какви са изискваниета за междудневни и междуседмични почивки в тази фирма за таксиметрови услуги. Ако можете да се вмъкнете в графика - няма проблем за допълнителен ТД.
Може от ТЕЛК да му продъжат болничния. Тогава трябва да коригирате. Ако няма продължение, няма нужда от корекции.
Подайте заличаваща Д1. След като я приеме, проверете какво е заличено - едната или двете за м.май. Според резултата - подавате или не нова редовна Д1 за м.5
Ако не ползвате това "изчекване" за да прескочите в другия месец и ако клиентът няма против - няма да Ви глобят, ако да издадете фактурата и десетина дни след плащането. :)
Какво общо има преводът на осигуровки с превода към ЧСИ?
Освин това - запорът върху какво е? Върху възнаграждения /казвате, че няма/? Върху дружествен дял? Върху банкова сметка /фирмена или лична/?
Преводът към ЧСИ е според това, което е запорирано. Ако длъжникът е ФЛ и  ще се плаща някаква сума "по желание" - нека да се плати от ФЛ.
Като няма книжка - какво да оформяте? Ако поиска, издайте му приложение 2 от Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж. Можете да му издадете УП 3 за осиг.стаж
Как трябва да подам към НАП Д1 за лице без осигурителен стаж, което има болничен за 6 работни дни?
Щом няма стаж за болнични, значи няма и за платен отпуск. Предполагам, че отсъствието е оформено кано неплатен отпуск.  Ако е така - подавате Д1 с 6 дни неплатен отпуск.

ПП Нека някои друг да се включи по въпроса дали има 3 дни от работодател. Аз нямам възможност да открия съответното указание
То се видя какви хора сте- няма да изпадам в подробности  :wink1:
Опитах се да отговоря на "лични", но Вие сте отказала да получавате такива. За това ще пиша тук:
Не нападам, но се дразня когато някой непрекъснато пита за едно и също. Обясних Ви правилата. И преди това са Ви обяснявани нееднократно. Следващия път първо смятайте, после питайте.
Освен това много се дразня, когато някой смята, че всички (родители, съседи, работодател, НОИ, други институции, анонимните участници във форумите) са му длъжни и трябва да изпълняват задълженията си към него светкавично.
Разбирам, че вече сте майка. Да Ви е живо и здраво бебчето! Надявам се чрез грижите около него да се научите на търпение и отговорност.

Моля модераторите да обърнат внимание и да ограничат поредиците еднотипни въпроси от едни и същи потребители.
Лицето ще е с непрекъснати здравноосигурителни права дори и ако през последните три години не е внасяло ЗО за цели три месеца. Системата на НЗОК за проверка на здравноосигурителния статус все още отбелязва осигуряването по месеци, а не по дни. Система на НАП обаче си брои дните и размера на осигурителния доход. Ако мислите, че в следващите 5-6 години няма да Ви трябва удостоверение за липса на задължения, можете въобще да не подавате Д7.
Питахте как е законно - обясних Ви няколко пъти.
Питате как е на практика - е вече и това Ви разказах.
Питате как Ви е изгодно - никой не може да вземе решение вместо Вас!

ПП Чувствам се неудобно да разяснявам тези азбучни неща на човек, който работи или се кани да работи като ТРЗ.
http://www.odit.info/?s=6&i=313232&f=3
Какво от отговорите тук не разбра?
Или не ти харесаха?
Като изключим, че си сменила датите -  верният отговор е: подава Д7 СЧИТАНО от датата, на която ВЕЧЕ не е осигурен на друго основание. Във този пример - считано от 15,08,2017
И такива питания при всеки един болничен от няколко месеца насам :(
Абе не си толкова кьорава :) Според питащата: Представен е в НОИ на 12,07,2017 г. От къде знае, няма да питам. Публикуването на лична кореспонденция  няма да коментирам, но тъй като вече видяхме името на работодателя - мися си, че такъв работодател не може и не бива да е некомпетентен или некоректен. 
Може.
Подава се корекция на Д1 и допълнителна Д6 с увеличените вноски.
Много благодаря.  Отговорите съвпадат с очакванията ми :)
С табличката мисля, че ще се справя.

ЗС - пчелар получава финансова помощ по Националната програма за пчеларство. Сумата е в процент от направените разходи за покупка на лекарства и инвентар. До края на годината се очаква да има приходи от продажба на мед /непреработена селскостопанска продукция/. Даръчното облагане е с 60% НПР.
1. Получената финансова помощ подлежи ли на данъчно облагане? Прегледах ЗДДФЛ, но на първо четене не открих отговор.
2. Ако ще се облага, ще трябва да се подаде Д55 за третото тримесечие. Ако до тогава  още няма приходи от продажба, мофе ли да се приспаднат 60% НПР?
3. Плащането е през м. 08, подаването на Д55 /ако се подава/ е за трето тримесечие.  Кои осигуровки могат да се приспаднат - само за м. 08, за м. 7 - м.9 иил за м. 01. - м.09.?
4. следствие на въпрос 3: Ако след приспадането доходът е нулев - нали не се подава Д55. Трябва ли по някакъв начин да се документира приспадането - напр. някаква табличка, която да се съхранява за бъдещи проверки?
Приход на фирмата както всеки друг приход. Влиза в облагаемата печалба и се облага по общия ред.
Както вече написах по-горе общоприетото значение на думичката самоосигуряващо се лице е че лицето само се осигурява - всичко останало няма голямо значение.

Самоосигуряването на едно лице може да бъде на различни основания. В зависимост от различните основания, законът определя различен начин на внасяне и отчитане на осигуровките. Нормалното икономическо мислене изисква да се разграничават отделните случаи.
 Никой не забранява на един СОЛ-съдружник, получаващ възнаграждение за личния си труд в дружеството, сам да си внася осигуровките. Така обаче няма да може да се възползва от правото да намалява данъчната си основа всеки месец, и ще може да направи това чак с ГДД.
От друга страна - след като Д1 се подава от дружеството, чрез което съдружник се самоосигурява, то логично е това дружество да контролира и вноските.

ПП  От скоро сте в този форум. Навярно отскоро сте и в занаята. А може би сте прохождащ бизнесмен? Както и да е. Добре е да оглеждате нещата от всички страни, а не да се хващате за отделната дума и тълкуването ѝ извън контекста на закона.
Успех в начинанието! Успех и в четенето на нормативите!