210/304 като операция възможна ли е? - Щом 210 е Р-ди за придобиване на ДМА, да. Обикновено тази сметка е в група 61, но сметкоплана отдавна не е задължителен.
Но, при разписката за връчването дето се е подписал накрая пише ЕГН то му и данъчния му вика, че там пишело ЕГН то му, но така пак не е ясно кой трябва да отговаря по това искане!
Като се е подписал под името и ЕГНто си, какво повече иска? Получил е съобщението и трябва да предприеме необходимите действия в срок.

може на един адрес да има и друго лице със същите имена. Жилището може да е под наем и от самото семейство може да има друго лице със същите имена!
Възможно е. Много често при "традиционните" семейства се случва дядо и внук да са Георги Иванов Георгиев. Но в повечето случаи и двамата са запознати с този факт. И Вашия познат със сигурност би трябвало да знае дали на същия адрес е регистриран друг Ростислав Денисов Хаджидимитров (името е случайно)

ДОПК, чл.9, Ал 1  Страна (субект) в административния процес по този кодекс е: .... 2. всяко физическо или юридическо лице, от чието име или срещу което е образувано административно производство по този кодекс.
Вижте и чл.14 и малко след него
А защо да не се подава справка по чл-73 ал1 от фирмата?
За обезщетението по чл.224 - включва се. И през предходните години се включваше. Все пак това е облагаем доход

По втория въпрос вижте това:
https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/Dohodi-koito-triabva-da-se-posochat-ot-rabotodatelite
Да, следва да подавате Декларация чл.55 на тримесечие.
Е, само ако имате какво да декларирате с нея ;)
При ТД няма разлика дали работникът е пенсионер или не - всички осигуровки.
При заплата 780 и пенсия 420 няма нищо по-специфично или по-различно от останалите ТД
За да не е нужна касова бележка продажбата трябва да е с пощенски паричен превод, а не само с наложен платеж
Ей, ще се избием с този чл.20 :)
Мен вече щяха да ме бият, защото съм казала, че не трябвало, пък то трябвало. Накрая си стиснахме ръцете и подадохме едни ГОД за минали години с (меко казано) измислени данни.
Според мен в Приложение 5 доходи от прехвърляне на права или имущество, код 503. С 10% НПР

Доколкото разбрах някои програми на НАП вече не стават за Win 7, а търсят от 8 нагоре
Дано при разархивирането да няма проблем
Много благодаря! Не съм пенсионер и не се осигурявам на друго основание. Интересувам се дали имам право на обещетение при тези обстоятелства и какъв е неговият размер.
Както казах - имате право на обезщетение според дохода и стажа.
За над 15 г. осигурителен стаж с осигуровки за безработица /трудов договор/, придобит от 01.01.2002 г. насам, обезщетението е 12 месеца в размер на 60% от средния осигурителен доход от последните 24 месеца преди месеца на прекратяване на договора. Размерът на обезщетението се изчислява на ден и има малки вариации според работните дни в месеца. Дневното обезщетение не може да е под 18 лв  и над 85,71 лв за работен ден
Погледнах какво пише във въпросния чл.20 от Закона за статистиката и кога е променяно:

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 81 от 2005 г.) Задължението по ал. 1 имат и физическите лица, включително земеделските стопани, за осъществяваната от тях стопанска дейност.
(4) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 81 от 2005 г.) Лицата по ал. 1, 2 и 3 са длъжни да представят на Националния статистически институт годишен отчет за дейността си, съдържащ статистически справки и счетоводни документи.

В ал.3 никъде не се отделят ФЛ - свободна професия, ФЛ ЗП по чл 29, ФЛ по чл. 29а, ФЛ - занаятчии и т.н. И това е още от 2005 г.
Ако четем буквално - трябва да се подава ГОД за всички ФЛ, упражняващи стопанска дейност. В т.ч. и  получаващите възнаграждения по извънтрудови правоотношения /ГД/. Това, че чл.51, ал.1 от ЗДДФЛ не ги задължава да подават ГОД заедно с ГДД, не ги освобождава от задължението изобщо да подават ГОД в НСИ.

ПП Това не е мое мнение, а буквоядско четене на законите. За мен подаване на ГОД от ФЛ, които не водят счетоводство е безумие.
По тези данни - да, ще имате право на обезщетение според стажа и дохода
Освен ако не се пенсионер или сте осигурен/а на друго основание
Подадох молба за напускане по член 325, с посочване на дата , на която да ми тече предизвестието пт три месец
Прекратяването на ТД по чл.325 е без предизвестие. Не сте посочили подробности, но предполагам че става въпрос за напускане по взаимно съгласие ( чл.325, ал.1, т.1).
Правилното е: Заявление за прекратяване на ТД по чл.325/1/1 считано от .....(удобна за Вас дата). След това изчаквате няколко дни (срокът за отговор по КТ е 7 дни) и ако работодателят не се съгласи, подавате Предизвестие за напускане по чл. 326. Не е нужно да уточнявате срока - той е записан в ТД. Важното е да получите писмено потвърждение на датата на връчване.
Комбинираната молба (заявление) "Желая ТД да се прекрати по взаимно съгласие от ... Ако не се приеме, молбата да се счита като предизвестие по чл.326" се прилага често, но не е много издържана. Вярно пести време, но от друга страна подсказва на работодателя, че сте склонни на отстъпка и той най-вероятно ще се възползва от правото си да Ви задържи в срока на предизвестието.
с този номер

макар че и с ЕГН става