Не не е осигурено на максимума и няма сключен граждански договор.

И това с какво променя нещата?
Всичко е възможно. Още повече, че е ООД.
Могат да си продължат с ТД, като отделно от това се осигуряват по ДУ или като СОЛ за управлението. Поне този, който ще управлява по документи. Може ДУ за управлението + СОЛ за работата. Може само СОЛ, на който да се плаща за "личния" труд /заради командировъчните, не заради самите пътувания/
Само да подчертая, че когато по ГД има /ще има/ осигуровки, то уведомяването на НОИ за спиране на обезщетението за безработица е в 7-дневен срок от ЗАПОЧВАНЕТО на работа по този договор /т.е. от подписването на ГД/, а не от плащането. Все пак сумата и срока на ГД трябва да са ясни още при сключването.
Може да поиска да ползва отпуск, може да бъде тазрешен, може да ползва болнични, ако е болен, но това не удължава предизвестието и не Ви праща в чл. 333. Отпускът се разрешава най-много до края на предизвестието, а ако има болничен - ТД се прекратява при изтичането на предизвестието, независимо от болничния.
Единственото място, където е регламентирано е КТ - "ТД се прекратява с изтичане на срока на предизвестие". И няма нищо спорно, усукано или завъртяно.
Не виждам и защо да има разлика между изчисляването, декларирането и отчитането на двата болнични, след като между тях има работни дни. И по двата има три дни от работодател.
Колкото до МОДа - осигуровките са върху БРЗ, но не по-малко от МОД. При РЗ=МОД и по-ниската БРЗ при болничните, осигуровките са на МОД за отработените дни + трите дни от работодателя.
Лицето има други доходи от трудово правоотношение в други фирми.

Това няма значение за декларациите по ГД. Освен ако по трудов/и договор/и не е осигурен на максимума.
Пускаш заличаваща. Проверяваш дали е заличена само едната или и двете и действаш според случая.
Работодателят ще дължи една заплата при  уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа, спиране на работата за повече от 15 работни дни, при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което той работи, когато то се премества в друго населено място или местност, или когато заеманата от работника или служителя длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност. Чл. 222, ал. 1 от КТ. Само дето прекратяване на договора по някои от тези основания може да стане само с разрешение от Инспекцията по труда.
За да получавате "пълна борса" може да се ползват и други основания, за които не се изисква разрешение от ИТ, но няма и обезщетение от работодателя за оставане без работа до 1 месец.  На "пълна борса" ще имате право на всяко друго основание за прекратяване на ТД, освен при прекратяване  по Ваше желание или с Ваше съгласие, или поради виновното Ви поведение, на основание чл. 325, т. 1 и 2, чл. 326 и 330 от Кодекса на труда, чл. 103, ал. 1, т. 1, 2 и 5, чл. 105 и 107, ал. 1, т. 1 - 4 от Закона за държавния служител, чл. 162, т. 1 и 6, чл. 163 и чл. 165, т. 2 и 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, чл. 226, ал. 1, т. 4, 6, 8 и 16 от Закона за Министерството на вътрешните работи и чл. 165, ал. 1, т. 2, 3 и 5 и чл. 271, т. 2, 3 и 5 от Закона за съдебната власт. Чл. 54б, ал.3 от КСО/. Могат да се ползват чл. 331, някои комбинации с чл. 70, чл. 68, ал. 1, т. 1 или 2, а може би и още нещо. Всичко зависи от отношенията Ви с работодателя и склонността му за компромиси.
Само не ми е ясно защо ще я уволнявате поради закриване на щата и ще се увътряте с разни обезщетения. Назначете я на срочен ТД за определен срок или за определена работа. Или нещо във връзка с чл.70. Хем сестра Ви ще е доволна, хем общата Ви фирма ще има по-малко разходи.
Пък ако го правите само заради борсата - направете го са няколко дни, за да не вмъквате в 24-месечния период повече време с по-ниска заплата.
Ако напуснете по собствено желание или по взаимно съгласие, то обезщетението ще е 4 месеца по 7,20 за работен ден. Около 145 - 165 лв. месечно. Дали ще ползвате отпуск или не, в случая е без значение.

ПП Нещо не разбрах от това: работодателите ми изчислиха колко платен отпуск ми се полага за периода до 31.12.14 и ми го изплатиха. Реално ползвахте ли отпуска или просто ей така Ви го изплатиха без да има прекратяване на трудовия договор?
По-изготно ще е той да се самоосигурява от това да наема управител на ТД.

Още повече, че ако само за управлението назначите човек на ТД, то ще трябва да назначите и някой, който да върши другата работа. Т. е. -ще трябва да има и "управляван":-) Освен това ще трябва да впишете новия управител в ТР /такса/, трудовите договори са свързани със СТМ /такса/.... От друга страна - управителят ще може еднолилно да се разпорежда с парите, сметките и активите на Вашата лична фирма, с бизнеса Ви и би трябвало да му имате изключително доверие.
Можете да сключите ДУ, но тогава не може на 1 или 2 часа.... плюс всичко казано по-горе.
Наистина самоосигуряването е най-изгодно за малка фирма. Особено когато собственика върши всичко.
Всичко може. Зависи дали фирмата работи, кой работи в нея, кой управлява и кой е вписан като уптавител в ТР.

Наличието на ТД в друга фирма е без голямо значение
Зависи от желанието на лицето. Може да пожелае да му удържите данъка.
За по-сигурно - вижте актуалния текст на ЗДДФЛ
1. Не е нужно. Важното е да се съобразите с пазара.
2. А защо не?
3. За получателя - никакви. Само местния данък при продажбата. За продавача - има облагаем доход, който ще се отрази на облагаемата печалба. Ако не е по пазарни цени - декларира това в ГДД. Евентуално начисляване/внасяне на ДДС
4. А защо купувачът да се регистрира?
5. Фактурата се издава на купувача. Независимо дали е ЕТ или ФЛ.
А ако не назначите, кой ще изпълнява длъжността? Майката?
Сумата за получаване е 1619.18лв.
Ако продължат да Ви го удържат, накрая на годината поискайде служебна бележка чл.45

Сигурна ли си в сумата? Все пак неолбагаеми са само 660 лв, а не изобщо без данък.
V tozi sluchai, kakva e realnata zaplata, koqto trqbva da byde izplashtana i mogat li da vurnat parite ot minali meseci sus zadna data?

p.s. izvinqvam se za latinicata, na rabota nqmam kirilica

По мои сметки 1523,27, но нека и друг го сметне. Ако ма желание.

От кога е ТЕЛКа?  Представен ли е на работодателя? Имате ли някакви други удръжки - заем, запор, доброволни...? Това единствения Ви трудов договор ли е?

Говорете с работодателя. Едва ли още сега ще Ви върнат удържания данък, но поне от сега нататък да  Ви включат 660 необлагаем месечен доход. Удържаният в повече данък ще Ви бъде възстановен при годишното изравняване на данъка през м.01.2016

Вие нали купувате, а не продавате? Каква регистрация?

Ама нека и по-знаещите да кажат...
Във справката на НАП излиза ,че е на срочен тр.дог.до 05.03.2015г.Интересува ме ,ако го подам  с днешна дата ,считано от 01.09,2015г.,дали НАП ще ми наложат глоба някой знае ли?Благодаря предварително.
Е, днес /31.08./ трудно можете да подадете каквото и да е с дата 01.09. :-)
Това не пречи ДС да е от днес, но считано от 01.09. Или от 06.03? В уведомлението се пише датата на подписване на ДС, а не датата "считано от"
Д 55 не се ли подава от фирмата?