Изтрито

Дублирах казаното от Пъпешчето

ПП Кодовете от ТРЗ- софтуера не съвпадат с кодовете в справка 73/6. С код 109 се подават "други НЕоблагаеми доходи"
Ако променяте осигурителен доход, не ми се вярва да няма отражение в Д6 (по-малко или повече осигуровки)
Значи мога да добавя и друг вид свободна професия към тази. - може
 За ръчноизработените изделия необходимо ли е нещо друго освен  да си ги включвам в дохода и да си плащам данъците? - нищо по-особено. Третирате си тези доходи както доходите от програмирането - внасяте си данък и осигуровки. Формирате една обща сума от двата източника
Можете да добавите друт вид дейност към свободната професия. В Регистър БУЛСТАТ,  където сте регистрирана, а на в Търговския регистър. Става за 15 минути и малка такса. Добре е да имате документ за квалификация или правоспособност, но май и без него минава.
Проблемът при Вас е, че за доходите от продажба на образователните материали /или каквото продавате/ подлежите на самоосигуряване. Във вашия случай с ОЗМ. От там нататък: значи имате дейност като СОЛ и не може да ползвате пълното майчинство.
Впрочем: този СОЛ, след като се осигурява за ОЗМ, не трябва ли да подава Д1 с код 12 и на двете места? Отделно с код 90 на второто
Нещо съм се объркала. Мислила съм за друга ситуация
Аз подавам Д1 с 12 в първото място, от което се плащат осигуровките и личен труд и Д1 с 90 на второто място с личния труд без СО.
Така е правилно
Първо провери имаш ли сметка със салдо 27 лв
После - цифра по цифра (амортизации, разчети, провизии...)
Тези полуразрушени сгради /които, предполагам, в НА фигурират като "сгради"/ не са ли актив? После -  или бракуване, ликвидация /разрушаване/, заприходяване на остатъчни материали, ако има и т.н.
Или ремонтиране /разходи за материали, за труд, за външни услуги/, увеличаване стойността на съществуващия актив и т.н.

ПП С тази оскъдна информация не мога да разбера какво правите и какво искате да постигнете.
а не трябва ли да са извън опр-то
Не трябва :)
Всичко това, което е набрано по сметката за придобиване на ДМА и е минало през група 60, трябва да има съответстваща /неутрализираща / сума в приходната част

Вижте СС № 1 - ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ, т.18.1, Раздел Б: ПРИХОДИ, Статия 3: Разходи за придобиване на активи по стопански начин.
Извинете, прочела съм "разходна" вместо "приходна"
А защо с минус?
Разходите за придобиване на ДМА не трябва ли да са в приходната част?
1. Имате. Изминали са 3-те години. Освен това прекъсването на обезщетението /от 17.07.2020 насам/ е повече от 12 месеца и нямате право на остатъка от предишното обезщетение.
2. Всеки член, различен от взаимно съгласие /325, ал.1, т.1/, Ваше желание /чл. 326 /, с Ваше съгласие /чл. 331/ или поради Ваше виновно поведение /чл.330/. "Лошо" основание е и чл. 325, ал.1, т.2 и чл.71 по Ваша инициатива.  Чл.71 по инициатива на работодателя - може
Много въпроси :) И трябва много да се обяснява.
ООДто няма ли счетоводител когото да попитате?
трябва ли ми касов апарат за услугите, тъй като за магазина Еконт и Спиди предоставят такива?
Ако получавате плащания с наложен платеж без да е с пощенски паричен превод, да, ще Ви трябва касов апарат
Здравейте, съдружник и управител съм на ООД. Интересува ме, като управител с ТД на ООД имам ли право да упражнявам и свободна професия паралелно с ТД на управител?
Принципно имате право. Освен ако в учредителния акт на дружеството, в което сте съдружник, или в ТД не е записано че не може да упражнявате друга стопанска дейност и/или дейност в определена сфера
Няма за довнасяне, има да възстановяване :) Ако наистина е внесъл осигуровки върху 12*710, а не върху 3*650+9*710
Редовна само с увеличението
 очаквам всеки момент някой чиновник от нап да реши, че съм фирма защото съм продал 6-7 часовника.
Със сигурност няма да решат, че сте фирма. Защото не сте. Могат обаче да решат, че упражнявате търговска дейност без да сте регистриран като ЕТ и да обложат доходите Ви както при ЕТ. На Вас остава да решите дали да се съгласите с НАП или да докажете, че не сте упражнявал търговска дейност.

 Също така кой и как доказва, кой часовник съм продал?
НАП приема, че имате доходи. От какво точно - ще трябва Вие да го доказвате. Как - с документи.

 Как да докажа, че за 500 лв съм продал часовник, който съм купил за 350Евро, а не за 250 лв? -с документи: документ за придобиването на часовника (с описание какъв точно е, колко струва, кой Ви го е продал...), разписка или каквато бележка издава куриера, че сте изпратили часовника, документ за плащането и т.н.
Вариант има. Само дето това си е търговска дейност и данъчното отлагане най-вероятно ще е като на ФЛ, упражняващо търговска дейност без регистрация като ЕТ (с формиране на печалба като приходи минус разходи и 15 процента данък)

Съвет: едно ЕООД вероятно ще е по изгодно. Е, зависи и от приходите...
Нали в приложението към НОИ е вписана рождената дата на детето. Автоматично ще спрат