Първият вариант на таблицата е верен. Не се притеснявайте от отрицателното число. Така винаги се получава в случаите, когато внасяте осигуровки по задължение без да имате доход (при Вас такъв доход може да е от наем, от граждански договори под МРЗ....) и е нещо съвсем нормално
Всичко е така.

Вие защо подавате ГДД?  Ако имате облагаеми доходи, сигурни ли сте, че не се посочват в таблица 2?
Според мен след приспадане на НПР попълвате:

Закон за семейните помощи за деца
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на този закон:
"Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица …

Аз бих подчертала "брутни"

Признавам, има много несвръзки между ЗСПД и ЗДДФЛ, които пораждат спорни ситуации /напр. дивиденти, доход на СОЛ, който не получава възнаграждение за личния труд/
Би трябвало брутната.
Нищо не Ви пречи да издадете сл.бележка във вид на таблица:
Месец    Брутен доход   НПР    Нетен доход
Благодаря за отговора.
това не би ли увеличило получаваната сума от болнични и след това от майчинство?

Не. Няма да имате отработени дни с такъв доход.
Мерси - и ще го регистирам в НАП с дата 01.02.2019 г
Защо? Нали вече е регистриран? Освен това би трябвало да е регистриран като допълнителен ТД /основание на договора 10/, а не като срочен ТД за определен срок /основание 02/ или за определена работа /основание 03, където въобще няма фиксиран срок/
Посочвате брутния доход. Той се взема при определяне на средния месечен доход на член от семейството. Посочвате го в месеца на плащане, независимо за кой месец се отнася.
По тази точка от чл. 68 няма срок. Има определена работа. Договорът пордължава до завършването ѝ, на която и дата да се случи това.
Не е нужно да правите нищо.
Е, не е било нужно да посочвате и срок за завършването на работата, но не е голям проблем.
 на какво основание е срока?
Не е незаконно. Малко е подозрително и може за проверят фирмата. Ако всичко е оформено добре и ако фирмата е имала някаква работа,  за която да Ви назначи, няма проблем.
За да бъде по-пълноценна врътката, консултирайте се със счетоводител как точно да Ви назначат
Мога ли да започна работа във фирмата на майка ми, за 2-3 месеца, която обаче е замразена - може, но трябва да се "размрази"
Няма изискване за непрекъснат трудов/осигурителен/ стаж. Изискването е да имате общо 12 месеца с осигуровки за безработица /трудов договор/ през последните 18 календарни. Може да има прекъсвания, но по-малко от 6 месеца сумарно.
Защо смятате, че Ви трябват 3 години? Преди тази работа на борсата ли бяхте? Пък и да сте били, едва ли е било по-малко от 2 месеца. Трите години, които ограничават обезщетението до минималното, се броят от отпускането на обезщетението, а не от края му.
и още два неща: 1. Ако продължавате с този чл. 325, ал.1, т.1, няма да имате право на "пълна" борса.; 2. Предупреждавам, че са зачестили проверките от страна на НОИ  при очевидно нагласени ТД с цел по-високо обезщетение.
Не зная номера на приложението, но така става. Чл. 26, ал. 7 от ЗДДФЛ.
Имайте предвид, че от 01.01.2019 трябва да внасяте и осигуровки заради дейността си. Така че.... по-добре си регистрирате фирма.
За можене - може. Нито е забранено, нито е недопустимо.  За смисъл... - едва ли има смисъл да го прави, докато не се върнете на работа.

ПП "Допълнително споразумение" означава споразумяваве на странните.  И двете страви трябва да са съгласни и да се подпишат. Т.е. не може да Ви "връчи" ДС, а да Ви предложи, за сключи с Вас и т.н . Ако не сте съгласни - не подписвате. Няма значение дали сте били на работа или ДС Ви е донесено в къщи, по пощата, с куриерр...
Щом сте възобновили дейност и самоосигуряване преди настъпването на нетрудоспособността /денят преди болничния сте била осигурена за ОЗМ/ и имате 6 месеца с осигуровки за ОЗМ /явно вече сте ги имали преди майчинството/, имате право на обезщетение.  Друг въпрос е в какъв размер :) Явно голяма част от базовите месеции ще са с МРЗ
Минимум 560 за 2019 г.
Направете две решения за 5000 и 5300 в рамките на тримесечието /заради Д55/
има две фактури който не излизат в дневните отчети.
Проверете тези фактури дали въобще са платени.

Тоест излизат по-малко 133.25 в месечния...да маркират ли тази сума сега във февруари?
Ще маркирате когато има плащане.

 на 31 има маркирана по голяма сума от тази на фактурите.
Може тази сума да няма нищо общо с фактурите. Уточнете всички факти с касиерите.


ПП Отдавна нямам касов апарат и не съм съвсем наясно как се отразяват плащанията с дебитни карти. Да не би там да има проблем?