Теоретично може. С няколко условности:
1. Няма да  дейност в дружеството, а кой ще управлява?
2. друго лице, което ще извършва цялата дейност - а кой ще контролира това лице?
3. Може да започва и спира самоосигуряване за всеки един ден, през който върши нещо - сключване на ТД, подписване на договор с клиент или доставчик, подписване на платежни за осигуровките на работника, теглене на пари от сметка и т.н., и т.н.
Възможно е и по втория начин - директно на разход по обекти. По-лесно е за осчетоводяване, но по-трудни за следене на вложените матеирали. Особено ако в един момент имате няколко обекта.
Относно разхода на материали - обикновено се взема от разходни норми /по разни книжки, по вътрешни норми и т.н./. Добре е за всеки един обект да имате опис на вложените материали, подписан от техническия ръководител, управителя или отговорника на обекта. Е, в този опис може да фигурират "други под 20 лв", "ръчни инструменти и пособия на стойност..." и т.н. Важното е да не са вложени например 50 торби теракол  и 15 кв.м. плочки за 5 кв.м. настилка с теракот.
Строителството ще бъде чрез възлагане на стр.фирми.
В случая има значение И каква е целта на изграждане на сградата - дали ще е за нуждите на фирмата /разходи за изграждане на ДМА/ или це е с цел продажба /разходи за остовна дейност, незавършено производство.../
Ако предлаганата работа не е според специалността и образованието Ви, можете да откажете.
Ако работата наистина е подходяща - започвате със срок на изпитване, не Ви харесват, прекратяват договора и отново се връщате на борсата за остатъка от обезщетението. При следващия работодател  пак така... Вярно - разправия е, може да не искат да Ви изпускат и т.н. Но в края на краищата борсата е именно за това - да Ви търси работа, а не да Ви издържа.
От друга страна - при 3 до 7  години стаж обезщетението е 6 месеца, три от които ще преминат докато се pегистpиpате в НОИ .

И обърнете повече внимание на правописа!
Здравейте. Работил съм откакто завърших всичко на всичко близо 4 години. На постоянна работа пълен работен ден съм, понеже работодателя ми няма да ми направи услугата да ме съкрати а от много време искам да напусна тази работа и да запиша да ставам програмист някак си ми допада зарибих се тука по СофтУни... Та целта ми е да използвам максимума от това което мога да извлека от борсата преди да започна да горя спесяванията си. [До колкото прочетох начина е следния:
Подавам заявление, че напускам, с предизвестие 1 месец както си е по договор . След 1месец ме назначава друга фирма за срок от 1 седмица и ме съкращава "хубаво" имам право на борса. 6 месеца на 60% от брутното си възнаграждение.] Въпросите ми са следните:
1. Работодателя има ли как да контрира този сценарии ако иска да ми прави мръсно, например може ли да ми забави трудовата книжка за да изтърва срок за започване след предизвестието... може ли да срещна спънка понеже това не е по взаимно съгласие напускане а по мое желание и той примерно иска да ме мъчи малко садист си пада...
2. В какъв срок и до какъв срок трябва след предизвестието да започна работа на друго място (имаше едни 2 месеца има ли ги няма ли ги как стои въпроса)?
3. Трябва ли длъжността да е сходна?
4.1. Под какъв член трябва да ме назначи и в смисъл на постоянна работа ли трябва да ме назначи или може и на граждански договор за 1 седмица няква работа?
4.2. Под какъв член трябва да ме освободи другият работодател за да ида на борсата по-добрия начин.
5. По принцип това голяма услуга ли е, трудно ли ще намеря такъв човек да ми свърши работа и въобще голяма драма ли е за човек с фирма да ми свърши такава услуга, ясно е, че такси по осигуровки и др. ще си ги поема... Просто се страхувам че фирмата която уж ми обещава тази работа или няма да е няаясно какво точно трябва да правят, или ще се окаже прекалено голям "жест" от тяхна страна и понеже не сме рода ще ме отрежат, а аз ще съм напуснал вече и ще увисна с безплатна супа и 7 лв на ден за 3 месеца. Та като цяло трудно ли ще намеря фирма да ми направи тази услуга ако не стане работата с тази дето за сега уж е "насреща"...
6. Последен въпрос понеже и на борса не съм бил до сега, да кажем, че съм на борсата и ми звъннат да ме зарадват, че са ми намерили някаква работа, да де ама аз уча за Програмист, ако откажа "офертата" губя ли си борсовите пари щот не ща да работя каквото ми дадат?
1. Може и да може, но не е законно. Можете да го съдите. Може да не е съгласен на "взаимно съгласие" и да иска да си отработите предизвестието. Само толкоз.
2. Няма никакви 2 месеца
3. Няма никакво значение.
4.1. Има няколко възможности Бъдещият Ви работодател (или ТРЗ-то ми, или счетоводителя му) трябва да знае.
4.2. Основанието за прекратяване най често е свързано с основанието за сключване на договора. Вижте 4.1.
5. Принципно си е бюрокрация, натоварване (и заплата!) на счетоводителя или ТРЗ-то, но не е чак толкова непосилно за работеща фирма.
6. При два или три отказа (не помня точно колко) ще останеш без обезщетение. Макар че и за това има вратички.
Моля да ми отговорите на още един въпрос.

 се осигурява по ДУК на максимума, ще подава ли декл 1 с код 12 и попълнена клетка 31А за удържания данък при положения личен труд.

Благодаря предварително!

Вижте Наредба Н-8 и указанията към Д1 относно код 90 в т.12.
Да. Трябва да се регистрира като СОЛ. Дали ще подава Д1 с код 12 - зависи от избрания процент на осигуряване. Дали ще подава Д1 с код 90 - зависи дали ще си плаща личния труд.
ТАзи така наречена фактура се издава от ФЛ и съдържа данни на лицето  ,описва се услугата и датата на издаване ,няма специален формуляр предполагам ..
Тази фактура трябва да съдържа всички реквизити по Закона за счетоводството. Формулярът не е задължителен, но можете да ползвате кочан фактури от книжарниците.
1. Все едно. Върху обезщетението за неползван отпуск няма осигуровки за пенсия.
2. Не, не дължите обезщетение за ползвания в повече отпуск. Друг въпрос е дали ще Ви разрешат да ползвате пълния размер на отпуска, след като знаят, че скоро Ви предстои напускане.
По принцип клиентите ми са  от много държави и всяка от тях си има собствен праг за ДДС... За нас нямам намерение да го достигам
Говорите за електронен бизнес (разбирам вид услуга) и клиенти от много държави (разбирам и от ЕС) - в такъв случай регистрацията  Ви по ДДС може да е задължителна независимо от оборота. Възможно е да се изисква регистрация поне 7 дни преди извършване на услугата. Послушайте колегата bobo!
Май така се оказва. Осигуровки на максимума и данък върху целия доход (евентуално след приспадане на осиг.вноски).
Само да напомня, че и "само дивидент" при работещ собственик, няма да мине без никакви осигуровки.
Да е готова имате в предвид, да си носа копие от прекратяването на договора ли ?
При регистрацията в агенцията по заетостта се носят:
- заповед за прекратяване на последния трудов договор
- оформена трудова книжка /книжки/
- последния трудов договор - при нужда
- документ за самоличност
- документи за образование и квалификация
- банкова сметка /това май се изисква от НОИ/

Ако нещо не е представено, дават срок да се представи.
Ъкхъм... аз доколкото съм си приказвал с НОИ, те изобщо не следели за този маркер в електронния регистър... Даже една дама ме пита "Ние чухме, ама къде точно е това нещо?"...
По този повод:
Прекратих един ТД през последните дни на м.май. Чл. 325/1/3. Още не съм подала Д1. Човекът си е подал документите в БТ и НОИ и вече /!?!/ има отпуснато обезщетение.
Та към момента май нещата са както казваш.
Дори не е нужно текста "Осигурителния стаж е равен на зачетения трудов стаж" да е на печат. Може да е написан на ръка. Важното е да има подпис и печат /обикновено кръгъл/ на фирмата.
Когато прекратяването на ТД по чл.71 е по инициатива на работника, борсата е минимална. Когато е по инициатива на работодателя - "пълна". И това е откакто помня.
В уведомлението за прекратяване на ТД никъде не се посочва основанието. В трудовата книжка се пише само члена, а в заповедта се вписва по чия инициативата е. За това от бюрото по труда търсят и заповедта.
От тази година в декларация 1 при прекратяване на ТД се вписва един код, който показва дали се ограничавате до минимума или не. Кодът се вписва на база на заповедта и ако има разлика, трябва да се коригира.
Благодаря много! А става дума за общината по район, нали, не за централната в Пловдив например?
За София е по райони. Предполагам, че и за Пловдив е така.
За настоящ адрес се издава документ от общината по местонахождението на адреса. Представя се договор за наем, документ за собственост (на  място ще Ви кажат какво точно искат) и се попълва декларация по образец. Има и някаква дребна такса. В нашата община става за 10-15 минути.
Смяната на постоянния адрес е свързана със смяна на личната карта. При смяна на постоянния адрес от МВР искат документ от общината, че сте регистриран на този адрес. Иначе останалото е почти същото.
Уведомление за определяне  дл по защина на данните- ВСИЧКИ ли фирми трябва да подават?
Не
Можете, но трябва да платите таксата за обявяването.
А получава ли  лицето пенсия по инвалидност ? Ако има вече пенсия може ли да получавава и обезщетение по безработица
Ако пенсията не е поради прослужено време и възраст, а инвалидна, има право на обезщетение за безработица.