за този период няма други осигуровки и не работи никъде - ако под "този период" разбирате 01.01.2018 - 28.02.2018, то:
лицето дължи здравни осигуровки като безработен. Внася си ги лицето.
Ако в периода 08.02.2018 - 28.02.2018 има друг осигурителен доход /има доход през месец февруари/, за февруарската част се дължат осигуровки и от лицето и от възложителя.

За данъка не питате, значи си знаете.
С уговорката, че не зная какви права има ТЕЛК по издаване на болнични, но по принцип:
- датата на издаване на болничния може да е след датата на настъпване на нетрудоспособността
- болничния се предава в НОИ до 10-то число на месеца, следващ месеца, през който е представен на работодателя. За този срок няма значение кога е издаден болничния, от кога е настъпила нетрудоспособността и до кога продължава.
- ако датата на издаване или представяне пред работодателя е след 25-ти на месеца, следващ месеца на настъпване на нетрудоспособността, ще имате проблем с попълването на Д1, но и това може да се коригира. Или да се предвиди.
Не само че имат право, но са длъжни да прекратят договора със заместника при връщането на титуляра.
Това за другата фирма - да го мисли след 410-ия ден.
Благодаря за успокоението!
От половин час се чуствам като престъпник  :( 
Преведох си стотинката, че и осигуровките за м.05; оплаках Ви се и още не може да ми олекне :(
Миналия месец нещо се замотах и не внесох осигуровките на СОЛ до 25.04., а на 27.04./неделя/. Проверих си лихвите и внесох и стотинките. Тъй като сумите са постъпили по сметката на НАП в понеделник, явно имам лихва и за още един ден и ми е останало непокрито задължение от 0,01 лв. /една стотинка!/. Реших да не го плащам веднага, а направо със следващата вноска. Да, ама не. Днес виждам, че имам  имейл от НАП от 05.06.: "УВАЖАЕМА/И ГОСПОЖО/ГОСПОДИНЕ,     Уведомяваме Ви, че според данните на НАП имате следните неплатени публични задължения с изтекъл срок за доброволно плащане:...". Реших, че може би имам някакъв пропуск. Проверих с ПИК - всичко си е така. Просрочила съм плащане в размер на една стотинка с цели 10 дни!!!
До сега ми се беше случвало да получавам писма, но за по-големи суми и просрочия. Ама това е върхът! Не зная дали автоматично се генерират съобщенията или има някакъв критерии за същественост, ама това е върхът!


Не мисля, че е забранено, но не е логично.
Какво означава "месечно възнаграждение 1000 лв. за пълен месец"? Нали "пълния месец" по този договор включва само 12 /11, 13 или колкото дойдат/ работни дни?
По-добре определете дневно възнаграждение от 50 лв /според Вашия пример/, като всеки месец ще плащате различно според отработените дни.
Ако определите месечно възнаграждение в размер на 600 лв, това ще означава че за един месец ще му платите толкова, независимо дали е отработил 11, 12 или 13 дни.
При определяне добавката за прослужено време и професионален опит се взема стажа на същата или сходна длъжност  и/или при същия работодател. Много рядко се взема целия трудов стаж. Погледнете Вътрешните си правила.
За доказване на стажа на същата или сходна длъжност се вземат данни от трудовата книжка, от УП, а в някои случаи - от осигурителна книжка. В пенсионното решение няма данни за длъжностите и не мисля, че е подходящ източник за целта.

ПП не Ви ангажирам с моето мнение
не, няма и 2000 лв- това е данъка
Кое е "няма и 2000"? Дивидентът или само данъкът?
И кое е платено по банков път? Данъкът или дивидентът?
Със 178,50 пробвахте ли /ако е за м. 05.2018/
Според мен, щом иска по чл.326 без да спази предизвестието, плаща обезщетението и тогава връчвате заповедта. Или и двете едновременно. Пък после ще му платите последната заплата, ако не е платена.
Избягвайте клаузата "да се удължи от последната заплата". В краен случай - подписва се на ведомостта или фиша, че си е взел последната заплата и разписва ПКО, че си е платил обезщетението. И доплаща разликата, ако има.
Важното за мен е какви вреди могат да настъпят и има ли такива, ако умишлено не се регистрирам на бюрото по труда в този 7 дневен срок? - вредите са, че нява да Ви бъде отпуснато обезщетение или ще бъде отпуснато, но за срок, намален със закъснението.
Ползите - не се обзързвате с минимално обезщетение поне за 3 години напред. А щом очаквате друг договор с "подходящо" прекратяване, не си отрязвате възможността за по-изгодна борса.
Напомням: регистрацията в АЗ не е задължителна. Прави се по желание. Тя е само условие за получаване на обезщенетие, когато искате да получавате такова.
При напускане по взаимно съгласие имате право (ако имате) САМО на минимална борса (4 месеца по около 200 лв). Ако се регистрирате сега и Ви отпуснат обезщетение, следващите три години не можете да се надявате на никакво друго обезщетение, освен минимално.
Ако изчакате новото назначение, вероятно ще е по-добре. Или няма да е по-зле.

Защо мислите, че ще загубите 12 месечното обезщетение (ако имате право на такова) за няколко дни пропуск в стажа?
50 години за всички документи, доказващи стаж (в т.ч. - присъствия, отсъствия, болнични, отпуски...) и доход.
Не, нали продължава да работи. Не подавате Д1 при декларирано осигуряване на ниския процент.
Освен ако не му плащате личния труд ;)

Аз бих записала 10 м и 20 д, както показват калкулаторите. Те са съобразени с правилата на НОИ за изчисляване на трудовия стаж /които не разбирам :(/
Щом ОС=ТС, или не издавате УП3, или в него пишете същия стаж, какъвто е и трудовия. Например: от  01.01.2018 до 01.02.2018 - 1 месец, 0 дни, 0 часа
За стажа: Ако смятате от 11.02. до 10.12. вкл. - 10 месеца, и от 11.12. до 31.12.1998 вкл. - 21 дни , ще получите дори трети резултат  :)
Нали е СОЛ - нека си управлява . Друго не му трябва.
Ако иска да има някакво месечно възнаграждение, ЕСК или ОС на дружеството може да вземе решение да му плаща личния труд.
Според стажа.
Освен ако не сте ползвали обезщетение за безработица през последните три години.
МОЛЯ.
И да добавя още един въпрос - казаха ми че между старата и новата работа в която ще ме съкратят фиктивно, не трябва да има разлика от над 3 работни дни. Това вярно ли е?
По принцип не е вярно.
Вярно е само в случай, че вече имате периоди без осигуровки 5 месеца и 27 дни през последните 18 месеца.
Да, има промени в закона от 01.01.2018.
При напускане по взаимно съгласие ще получавате 4 месеца по около 200 лв месечно. При " подходящо" прекратяване ще вземате минимум 4 месеца по 280-300 лв (а може и повече)  месечно.
Преценете, пресметнете, помислете и решете.
Ако питате за най-добрия вариант - да работите на добра заплата