Появява се това, което е декларирано от някого. Може да са пенсии.
Щом попълвате ГДД на ФЛ и имате тези данни, значи имате и ПИКа на това лице. Пловерете в "Предоставяне на данъчноосигуритлна информация" донните за осиг.доход


А какъв е Вашия въпрос?

Този, който цитирате, си има отговор и пояснения в темата.
Намерих един файл. Не е много удобен, но...
Има ли някой приложение 2 към Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж в ексел или друг удобен за попълване формат
Вижте темата, която съм цитирала.  irenados е споделила опита.
Подава ОКД5,  че започва дейност като ЕТ, ЕИК... и ще се осигурява за ... рискове. За ЗП не подава нищо. След декларацията за ЕТто при ЗП ще остане само "упражнявам дейност като ЗП, ЕИК...", а отметките  за осигуряване ще изчезнат. Служебно.
Ако имате ПИК или КЕП, проверете историята на самоосигуряването.
И вече започвате да се осигурявате върху 610 и да подавате Д1 от ЕТ.
Болничният преди 45-дневния се изчислява върху осигурителния доход 18 месеца назад.
Болничният 45 дни преди раждането и след раждането се смятат върху осигурителния доход за последните 24 месеца преди това. Ако в периода влизат дни в болничен,  то се взема дохода, от който е изчислен болничния  (дохода 18 м. преди болничния)
МВР разработи в спешен порядък специална бланка, която да улесни гражданите при придвижване през пропусквателните пунктове, изградени в областните градове
"За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция "Български документи за самоличност" за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, МВР в спешен порядък изготви нова бланка", съобщават от вътрешното министерство.

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mvr-pusna-spetsialna-blanka-za-da-ulesni-preminavaneto-prez-blokadite

А това е линк към бланката:
https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider5/default-document-library/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F.pdf?sfvrsn=f036de85_0
Как би могла да се формулира подобна служебна бележка за ЕСК в ЕООД, СОЛ, който осъществява техническо ръководство на обект в друго населено място, като хем самият той представлява фирмата и сам трябва да си подпише бланката, хем няма ТД, хем трябва да е на обекта.
Ако заплатата Ви през последните годни е относително постоянна, няма да има /голямо/ значение
Нещо не разбрах реалната ситуация. Защо вадите и/или прибаввяте фактури от текущия и/или  бъдещ период.
да и трябва да подава Искане за възстановяване или прихващане?
Ако при изравняването се окаже, че е надвнесъл - да.
Ако междино е ползвал болнични, майчинство и др., определени на по-висок от реалния доход - ще връща пари

Данъкът ще се коригира с ГДД и вероятно ще е довнасяне
ГДД на фирмата е едно, ГДД на ФЛ е друго, предполагам че знаете.

Дано не става въпрос за едно и също ЕООД.  И дано заплатата по ДУ я получава защото е управител, а не защото е съдружник(!) в ЕООД.

Както и да е. Щом е СОЛ, не виждам причина да не попълва Т1 и Т2.
Според мен 22 си е правилния код.
28 е за друго.

Иначе, ако все пак решите да го правите, т.12 се променя само със заличаване. Подавате заличаване. Чакате да мине и да видите какво е заличено и после подавате редовна
Доходите излизат точно в ГДД, но въпроса ми е трябва ли да се попълват таблиците за изравняване.

Щом е СОЛ, предполага се, че трябва да се попълват
Нейният ГД беше пуснат, за да си намали фирмата печалбата

И вместо да изпишете вежди, сте бръкнали в окото :(
Да разбирам, че въобще не сте искали декларация?

След като сами сте се насадили - коригирате, доплащате...
Не зная дали не може да направите някакво увеличаване на брутната стойност на договора, така че поне данъка да не коригирате
Не е ли правилно който е подписал грешна декларация да си носи последствията, а не платецът, който е работил по документи?

Според мен е абсолютно правилно да е така. Нито платецът на дохода, нито неговият счетоводител имат достъп до данни от персоналния регистър на осигурените лица. Нито пък са разследващи органи. Каквото декларирал изпълнителя - това!
Само дето тези недобросъвестни /без кавички!/ госпожици и господа един ден се сещат, че нещо не било така и някой трябвало да им оправи нещата. И че този някой им е длъжен да зареже всичко друго за да ги оправи. При това -  безвъзмездно и веднага.
В този кръг недобросъвестници добавям и СОЛ-овете, които не декларират че са такива пред възложителите по ГД.

Остава под въпрос дали контролен орган би уважил такава ситуация на " не точна" декларация. - ако докажат от къде възложителят може или е могъл да получи официална справка за осиг.доход на лицето, тогава биха имали право да не я уважат. Не смятам, че "уважаването" на декларацията би спестило нещо на платеца на дохода - при проверка винаги ще му дадат предписание за корекции. Най-много да отърве глобите и лихвите.
Все е над минималната работна заплата, значи трябва да внасяме и ние осигуровки?

Да, трябва да внасяте. За м 10-12.
Не е важно дали по ТД е под МРЗ или над нея, важното че за м.10-12 е била осигурена на ТД.

И трябва да ви връща пари за личната част от осигуровките, Вие евентуално да връщате данък, да подавате Д1 и Д6 след срока, ... Пък ако сте удържали данък четвъртото тримесечие....   Само заради една недобросъвестна госпожица :(
Управител по ДУ или управител като СОЛ?
Фирмата има ли дейност?
Ако има дейност - кой управлява и кой работи?