Зависи брутното какво съдържа. Изчислението е от осн.заплата + добавките с постоянен характер (клас, вредни, ДМС...) да последния предходен месец, в който има отработени поне 10 дни
705.37/4=176.34
705.37-560=145.37
176.34 > 146,37      -> удържате 146,37
Ами следят редовно какво се вписва в ТР.
След някой ден ще получите и покана от Метро, от телефонни оператори и т. н.
Щом сте работили 12 /пълни/ месеца, единствената възможност за обезщетение е 4 месеца по 9 лв на ден. Няма значение как ще се прекрати договора
Е, това е по-добрия вариант от случая, ако сте работили под 12 месеца и продължите да вземате остатъка от старото обезщетение, което ще е по-малко
Зависи колко точно сте работили. Ако е по-малко от 12 месеца и при зарочване на работа сте уведомили НОИ,  сега ще имате право на остатъка от определеното вече обезщетение. Иска се в 7-дневен срок да се регистрирате в Агенцията по заетостта.
Ако сте работили 12 и повече месеци, сега ще имате право на минимума (4 месеца по 9 лв на работен ден), тъй като от отпускането на предходното обезщетение не са минали 3 години.
Аз подадох ненулево ДДС днес.Прие го без проблем има си входящ номер.
Е, и?
Днес е 03.08. и е съвсем нормално.
Реквизитът "МОЛ" не е задължителен във фактурите.
Може да впишете склададжията или магазинера, ако те са материалноотговорни за сделката
Да. 4 месеца по около 200 лв на месец.
Освен ако не е пенсионер или подлежи на осигуряване на друго основание
Значи ГД е за седем месеца. При това условие и при 25% нормативно признати разходи, ако брутната сума по договора е 5227 лв има осигуровки и нямате право на обезщетение. Ако брутната сума е 5226 лв може да имате право на обезщетение за безработица.
Датата на плащане не е от голямо значение. Важното е кога е положен труда (целия период на на ГД)
Значи има някаква грешка. Говорете с шефа и/или със счетоводителя
Заплата Ви тогава колко е била? Под или над 560 лв?
Имате отработени един месец след майчинството и преди платения отпуск? Този месец отработени  месец е от 1-ви до 30-ти, от 10-ти до 10-ти другия месец или от 20-ти до 20-ти?
Осигурителен доход - доход, върху който са внасяни осигуровките за безработица. Обикновено по-голямото от брутната заплата и минималния осигурителен праг за длъжността.
Събира се осиг. доход от последните 24 месеца и се дели на сумата от всички работни дни в тези 24 месеца. Получава се средно дневния осиг. доход. 60%от него е дневното обезщетение за безработица. В месеците на "платената борса" получавате различни суми според броя работни дни в съответния месец
За целите на ЗС (придобиване на права на съставител на ГФО) - да
Няма начин хем да сте в неплатен над 30 РАБОТНИ дни, хем да Ви тече трудов стаж
Нито осигурителен.
За да си внасяте сама осигуровките трябва да имате основание - да регистрирате фирма, ЕТ, свободна професия и т.н. .
Трети /незаконен!/ вариант е да се разберете с шефа да Ви "води" на работа, а Мие да му покривате разходите.
Ако ТД е прекратен например на 02,08., то за м.08 сте "осигурен на друго основание" и по ГД ще се дължат осигуровки. Независимо от сумата.. След като има осигуровки, не отговаряте на условията за отпускане на обезщетение за безработица.
Ако ТД е прекратен считано от 01,08, /31,07, е последен работен ден/ и сумата по ГД разделена на месеците на действие на този ГД, намалена с 25%, е под 560 лв - по ГД няма осигуровки и имате право на обезщетение за безработица. Ако сумата е над 560 - ще има осигуровки и няма борса .
Уважаема колежка,  имам много болен човек в къщи. Който изисква значителни разходи. Затова се опитвам да потърся средства, за да не тегля кредит. Временно решение е, но все пак е нещо.
Защо тогава работите по ДУ без заплащане? Не виждам логика да работите без пари, а да търсите пари за безработа :(
Като изключим факта, че безвъзмезден ДУ с лице, което не е съдружник, е нарушение на пазарните принципи /санкционируемо по чл. 16 на ЗКПО/, ако не е подавана Д1 за ДУК-а, сигурно ще успее  да се дореди за обезщетение за безработни.

Иначе: споделям мнението на Делфинчето
 :bow:
Страхотна идея!
Благодаря, че я споделите!
Хем изглежда разумна, хем отразява истината, хем "минава".
Благодаря още веднъж
 :bow:
 
 Лицата, регистрирани като земеделски стопани, когато едновременно с тази дейност упражняват и друга дейност в качеството си на самоосигуряващи се лица, се осигуряват върху минималния месечен осигурителен доход, определен за самоосигуряващите се лица - 560 лв.
Това къде го пише?
Освен това ГД не е  "друга дейност в качеството си на самоосигуряващи се лица", а друга  дейност по извънтрудово правоотношение. Сама по себе си не подлежи на самосигуряване.
Тази табличка даже съм си я разпечатала.Точно попълвам както е указано,обаче както е видно от снимката ,Програмата ми дава грешки.От друга страна попълних с трз програмата.Направих проверка в сайта на НОИ,изписа ми,че файлът може да бъде записан.т.е всичко е ОК.Подадох и после проверих с ИКО на фирмата и какво да видя-пак ми пише,че лицето НЯМА 6 м.осиг.стаж.Опитах да се обадя на тел.на НОИ,но къде ти-около час висях на телефова и все операторите били заети.Явно ще го оставям за понеделник.
Ама е много дразнещо-всичко правя точно по указанията и нещо все не става. :blink:
Виж пак т. 2.1 и отговори 11, 12... в тази тема