Първо: минималното обезщетение от няколко години насам не е 7,20, а 9,00 лв на ден
Второ: Защо намесвате чл. 326? На това основание се прекратява ТД, когато има подадено предизвестие от работника /т.е. - по негово желание/. Във Вашия случай ТД се прекратява на основание  чл. 328, ал.1 т.5.
Трето: Какво "виновно поведение" виждате ?

Според мен има право на "пълна борса"

ПП Само се молете някой да не подучи работника да Ви съди за незаконно уволнение. Съберете си достатъчно доказателства, че му липсват качества за ефективно изпълнение на работата. Както и достатъчно аргументиран отговор на въпроса: Защо толкова време е имал качества, а сега изведнъж се оказало че липсват
На първия въпрос сам/а сте си отговорил/а:  дори да е получил доход само в един месец, то следва той да се раздели прпорционално на месеците в които е бил осигурен здравно като безработен.
По втория въпрос: Ако не е подал декларация 7 в НАП, той не попада в обсега на лицата "самоосигуряващи се" по чл. 40, ал. 5 и не попълва таблица 2.

Няма да коментирам защо не е подадена Д7, какви са възможните последици и какво евентуално ще се наложи да се коригира
Ех хора,кажете, да включва се ,или не -не се включва
Благодаря !
Не стига, че си губих времето да прочета вместо Вас указанията към справката, а пак сте недоволна :(
Какво повече искате да кажа от това, което е написано че се декларира с код 101?
Моля!

Все по-често се питам има ли смисъл въобще да отговарям
От указанията към справка 73/6:

Вид на дохода:
код 01 Доходи от: правоотношения с работници и служители по Кодекса на труда; правоотношения с държавни служители и правоотношения между министъра на отбраната и министъра на вътрешните работи или упълномощени от тях длъжностни лица -........... правоотношения по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия, извън случаите по чл. 37, ал. 1, т. 9 от ЗДДФЛ; правоотношения със специализанти, които получават възнаграждение по договор за обучение за придобиване на специалност от номенклатурата на специалностите, определени по реда на чл. 181, ал. 1 от Закона за здравето

След като попълвате Д1 като самоосигуряващо се лице, какво общо имат заплатата и данъка по трудов договор?
В т.31, 31а и 34 се попълва дохода, който имате от личния труд като самоосигуряващо се лице .
Т. 17 се попълва, когато ползвате болничен
т.27 е когато дължите само здравноосигурителни вноски.
Вие би трябвало да попълните т.21 с 0,00
Не съм убедена, че попълвате правилно т.16.

И един въпрос - като СОЛ за какви рискове се избрали да се осигурявате - само за пенсия или и за ОЗМ?
3. ЮЛ има ли право да не удържа ДОД през м. 12? - ако плащането е през четвъртото тримесечие - да. Вижте ЗДДФЛ
Не се подава Д6 с код 8, а Д55. Срокът за Д55е 31.01.2020
Другото е така
Ако напуснете утре няма да имате право на остатъка от предходното обезщетение, защото вече сте работили повече от 12 месеца (прекъсването на обезщетението е над 12 месеца).
Тъй като от 23.11.2017 не са минали 3 години, независимо на какво основание се прекрати трудовия договор, ще имате право само на минимално обезщетение- 4 месеца по 9 лв на работен ден (около 200 лв месечно)
Облекчението е до размера на дохода, т.е. 7098 лв
Промяната на длъжността е станала или с нов трудов дотовор или с допълнително споразумение. И в двата случая служителят е дал съгласието си както с промяната , така и с изпитателния срок. Ако е имал нещо против, трябвало е още тогава да не се подписва. Сега нещата са след дъжд качулка.
Не казвам, че не е възможно да оспорвате по съдебен път, но шансовете са минимални.

Когато сравнявате две длъжностни характеристики, обърнете внимание на първите точки - за извършваните дейности, задълженията и отговорностите. Останалите неща - за трудовата дисциплина, за личните качества, за безопасност на труда и т.н., за повечето длъжности са еднакви
За мен са разлини длъжности. Освен това са от различни квалификационни групи
Щом е на същата длъжност, би трябвало след 1 месец
Предписание от НОИ
Заличаване на Д1 с код 25 и нови Д1 с код 01 в един файл
Д6 само с увеличението
Всичко това на място в НАП
А личния лекар какво казва?
Не виждам какво общо има работата на лицето като ЕТ-лекар и ЗП-животновъд.
Да, щом като има и друго основание за самоосигуряване, трябва да внася осигуровки минимум на 610. Самоосигуряването може да продължи през регистрацията като ЗП /за дейността като ЕТ подава ОКД5 като маркира само начало на дейност/. Аз бих предпочела самоосигуряване през ЕТ, но това няма никакво значение - нали всичко е по ЕГН, а размера на осигуровките и годишното изравняване не зависят дали осигуровките са внасяни по ЕИК на ЕТ или чрез дейността като ЗП. Малко усукано го написах, но дано сте разбрали

Колкото до ДФЗ - нали като ЗП е регистрирано ФЛ, а не ЕТ? Няма нужда от промяна. Е, проверете си договора - може да има някакво ограничение за упражняване на друга стопанска дейност,за съотношение между доходите от земеделие и от друга дейност и т.н.
да

Данъка - може чак до 25-ти на следващия месец :) нали не е променено?
ами заличете го

Интересно, че в "общите" стои като непрекратен, а в актуалните го няма
При прекратяването е посочен единия от регистрираните ТД. Вероятно другият е останал активен. Проверете и го заличете.
Изненадващо обаче в декември СОЛ получава превод по банкова сметка - пенсия. При проверка с ПИК в НОИ се оказва, че е пенсионер от 28.08.2019г.

И са му отпуснали пенсия ей така? Без да подава документи за пенсиониране? Нещо не ми се вярва, ама Вие си знаете....

По въпросите :
1. Щом има пенсия, не може да няма решение. Да си го потърси в НОИ.
2. От момента, от който е пенсионер, може да се самоосигурява само здравно. Започва да подава Д1 само със здравни осигуровки.
3. Два варианта: подава корекция на Д1 и иска връщане на оригуровките или ползва внесените осигуровки за да си увеличи пенсията.

Ако решите да коригирате Д1 и да се откажете от социалните осигуровки със задна дата, ще имате проблем ако междувременно сте ползвали болничен