Не, няма.
[/quote
Тогава може и да не е задължително да попълвате таблиците. Не пише ли нещо в указанията?
На Ваше място все пак бих ги попълнила. Особено ако е осигурен за ОЗМ. Само за месеца/месеците, когато е бил СОЛ, естествено.
Щом доходите му са само от ТД - не е длъжен да подава ГДД по чл. 50.
Облагаемия доход е според месеца на полагане на труда. Т.е. - всеки месец по 460.
Сумата на осиг.доход е различна от сумата на облагаемия доход.
По същия начин се получава и с доходите по ТД, където обикновено искам и справка за осиг.доход по месеци.
Тогава хич не го мислете - разход и толкоз.
На практика този компютър не може да работи без операционна система,за това се двоумя....
Но може да работи и с друга, нали?
Е, ако компютъра издържи повече от операционната система. Моят е около десетина годишен и това е третата му ОС. Ама аз съм си скръндза :)
Всичко зависи каква е сумата :) Ако са малко - алал да са им. Ама ако са повечко .... абе ще си открия сметка :)
 Както ти е изгодно :)
Аз съм за разход
в дясно пише само отговор с цитат !
Защото е минало времето за редактиране.
Иначе до "отговор с цитат" има стрелка с падащо меню и там е "редактиране"
В питането си пише, че 29.03 е първия неработен ден.
Лошо съм прочела :)
Извнете.
Все пак трите години от отпускането на предходното обезщетение вероятно са минали. Не ми се врва да е стояла само един ден на борсата.  Пък като прибавим и няколко дни на нов договор - все към "пълна борса" отива :)
1. Няма изискване за минимум 2 месеца на новото място. Теоритично може и 1 ден. На практика - добре е да е поне 5-6 дни.
2. Трите години се броят от отпускането на предходната борса. При така описаното - минали са. Търсете да Ви назначат! Още повече, че от 29.03. сте изтървали 7-дневния срок за регистрация. И добре че не сте се регистрирали ;)
3. Стажът с първи работен ден 30.03.2015 и последен работен ден 29.03.2018 е три години. В трудовата книжка това трябва да е записано "от 30.03.2015 -до 30.03.2018".
Още два дарианта за грешка:
- не изпращате нужния файл. Той трябва да има такова име: p9ExportВАШЕТОЕИК_2018-12-4--час-минути -секунди.
- програмата, с която работите е стара версия. Ако не сте я ползвали от година и половина - две, изтеглете си новата версия.
Моята програма вписва 255, правилно или не.
Не зная дали е правилно, нито мога да се обоснова защо.
Факт 1: има крайна дата /прекъсване на осигуряване/, значи осигуровките са за част от месеца. Защо да са върху 255? Аналогия - ако има 10 отработени дни и 10 дни с НО със стаж, тогава върху какъв размер ще са ЗО за НО? Какво да впишем в т. 27 - 250, 175,50 или нищо /осигурен през месеца на друго основание/?
Факт 2: целия месец е в неплатен, значи ЗОВ трябва да са върху 255
Факт 3: Програмата на НАП приема и двата варианта. Приема и варианта на Д1 с код 28, без начало и без край на осигуряване /т.е. - пълен месец/ и сума в т. 27 - 100 лв.
Извод: Програмата на НАП не може да бъде критерий в случая.

ПП Аз лично правя Д1 с програмата на НАП и подавам по две Д1 с разпределена сума в т.27, пропорционално на дните. Не зная дали е вярно, но ми се струва най-логично.
Много ми се иска да достигнем до еднозначен,логичен и законоов издържан отговор на въпроса.
Въведи "Е" на латиница
Вероятно и точно така трябва да бъде .
Според указанията за попълване на Д1 :
"- 28 - за лица, които внасят само здравноосигурителни вноски "

Според мен това хич не обяснява нещата. Просто от една дата нататък /посочена в т. 15/ за лицето се внасят САМО здравноосигурителни вноски - значи трябва Д1 с код 28. Ако следваме горното ми питане - би трябвало /поне така мисля/ две Д1  -една с код 1, край на осигуряване и сума в т. 27 - 127,50 и втора с код 28, начало на осигуряване, маркирано "само здравно" и сума в т. 27 - 127,50.
Поне програмата на НАП дава право за такива Д1.

Аз търся логика /евентуално/, че за НО със стаж ВЕЧЕ има ЗОВ и за останалата част от месеца вече е "здравноосигурен на друго основание"  :hmmm:
А когато има например 10 р.д НО със стаж и 10 р.д. без стаж /от 20 р.д. в месеца/, каква сума вписва програмата Ви в т.27 на Д1? 255 или 127,5?
Така е, не сте казала, нито съм вложил в изказването си подобен смисъл. Написах го, за да облекчим питащия  - просто да си пусне един със задна дата...

Само дето един договор със задна дата води и до осигуровки и други задължения със задна дата.
При управител - трето лице трудно може да се приложи правилото "няма дейност - няма осигуряване". По-логичното е "има договор - има осигуряване". А би трябвало да има договор от момента, в който е вписан като управител.

Не смея да давам съвет за безвъзмезден ДУ, първо, защото е с трето лица; второ, защото управителя и управляваната от него фирма са свързани лица и трето, защото според мен  понятието "безвъзмезден ДУ"е пълна безмислица.
За щастие, този договор не се регистрира или вписва, така че просто си го пОснете със задна дата...
Никъде не съм казала, че се вписва или регистрира самия договор, но след като едно трето лице е управител (името на управителя се вписва в ТР!), то това може да е само на базата на някакъв договор.
След като управителят е различен от собственика, то този управител трябва да има ДУ (евентуааално ТД с длъжност управител) още при или непосредствено след вписването в ТР.
Принципно да.
Изключения: ако единия ТД забранява работа по втори или ако някой от ТД н дае позволява упражняване на самостоятелна търговска дейност.