Периода на извършване на работа по ГД обикновено е от датата на сключване на ГД до датата на протокола за приемане на работата.
Останалото е така. Или понена първо четене не виждам грешка
Не ми се проверяват сметките, но изглеждат логични. С изключение на осигуровките за трите дни от работодателя. Тъй като заплатата е малка, с тези 70% ще падне под МОД. Принципът е: 1.Събирате възнаграждението за отработените дни и трите дни от работодател. Получавате сума А. 2.Тази сума сравняват с МОД за 9 дни (по Вашия случай 6+3). Ако МОД е в повече, начислявате осигуровки върху МОД за сметка на работодателя и на работника. 3. От сума А вадите осигуровките за сметка на работника. Вадите и трите дни от работодателя. Върху остатъка (ако е положителна величина) начислявате данък.
При попълването на Д1, като осиг. доход се посочва по-голямото от сума А и МОД за 9-те дни.

ПП Предполагам, че става въпрос за м. 07.2018г :)
1. Непосочването на конкретната точка е грешка. Не е ясно основанието за предизвестието. Работникът може да го оспори. Подписал се е, че е получил предизвестието, а не че е съгласен с него.
2. Докато е в отпуск - в отпуск. След това, ако не дойде на работа, го водите самоотлъчка. Като изтече предизвестието - прекратявате договора. Добре е няколко дни преди това да извикате човека и да му оформите документите.
3. Нямате право да искате обезщетение за неспазено предизвестие, защото работникът не е заявил, че няма да го спази. Ако прекратите договора преди края на предизвестието, Вие дължите обезщетение.
Ако е СОЛ с ОЗМ - вид осигурен 12. Иначе - 90

Наредба Н8, чл. 3
Скрит текст :

Указания към Д1
Скрит текст :
Както се вижда от посочените данни вноските върху осигурителния доход над 510 лв са недължимо внесени и подлежат на възстановяване или прихващане. Осиг.доход за годината е 12*510. Осигуровките върху тази сума се посочват в Д6-13.
Разликата между 550 и 510 не се посочва никъде. Освен в някакво писмо до НАП, ако искате реално възстановяване.
Това за приложение 1 не мога да коментирам. Пък и не разбрах какво точно питате или се опитвате да направите.
Не зная как стоят нещата в Англия и Германия, но в България се изискват 12 месеца от последните 18 с осигуровки за безработица.
Естествено че може. Д6 за осигуровките и Д6 за данъка са две НЕЗАЗИСИМИ декларации. За това са и с различни кодове.
Здравейте, да попълваме ГДД с КЕП в реално време и да ,всичко си излиза коректно. Въпроса ми беше дали може ЕТ / ФЛ/да ползва частична стойност - примерно 3000   от макс  възможната 7920 лв,
ако ,ДА така ще си покрие авансовия данък и няма да има надвнесен!
Данъчното облекчение е право, а не задължение. Не виждам защо да не може да ползвате по-малко облекчение. Щом искате да спонсорирате държавата, никой няма да Ви откаже.
marpan_64, дано наистина "6 месечния ми договор" е "безсрочен ТД със срок на изпитване 6 месеца", защото ако е "срочен договор за 6 месеца", не ми се мисли :)
Интересно, ако има доход 5500 лв, как ще ползва облекчението в "пълен размер" :)
КСО, чл. 54д, ал. 5
Скрит текст :
Говори се за трудова дейност, удостоверено а не за трудов договор. Мисля, че дейността като ЗП попада в "трудова дейност".
За мен проблемът е в доказването на "нямане на дейност" на един ЗП. Спирането на самоосигуряването е само една декларация, а "упражняването на дейност", "начало и край на дейност" са мноооого разтегливи понятия. Особено ако са свързани с плащания от бюджета.
Нов превод на ДСС по ЕИК, а внесеното по ЕГН ползвате за покриване на бъдещи данъчни задължения по ЕГН.
Първо проверете дали случайно не е покрито задължението.
А какво Ви пречи да прекратите договора по взаимно съгласие преди изтичането на срока?
След като сте получавали обезщетение преди по-малко от 3 години , независимо за колко дни, сега  няма да имате право на "пълна борса ".
Вариантите са:
- да си вземете остатъка от предходното обезщетение, ако сте спазили 7-дневните срокове за отписване и нова регистрация. Имам предвид, че сте работили под 12 месеца.
- да Ви бъде отпуснато ново обезщетение за 4 месеца по 9 лв на работен ден /ако не е спазен срока за отписване/.
Първият вариант е по-вероятен.
Пример: Упражнява дейност като СОЛ от 01.01.2018 до 31.12.2018.
- На 25,1,18 внася осигуровките за м.12,2017 - не ги приспада в ГДД 2018
- на 30.03.2018 внася осигуровки по годишно изравняване за 2017 - не ги приспада в ГДД 2018
- осигуровките за м.01-05.2018 са внесени, а тези за 06,12,2018 не са. - в ГДД се приспадат дължимите осигуровки за 01 - 12,2018
- Начислени са лихви за невнесените осигуровки - лихвите не се приспадат
Заредете си последната версия на програмата. Проблемът е отстранен.
Или "ръчно" поправете датата във файла за НАП

За данъка трябва да попълните нова колона с код 8.
Има право на обезщетение, ако през последните 18 месеца има 12 с осигуровки за безработица. Времето с платена борса е без такива осигуровки.
Ако има право на обезщетение, то ще е минималното (4 месеца по 9 лв на ден), защото от предходната борса не са минали 3 години. Начина на прекратяване на ТД няма значение.
Има право на обезщетение по чл. 222/1, ако не започне работа по ТД. Независимо дали ще се регистрира на борсата или не.
Ако упражнява дейност като ЗП и подлежи на самоосигуряване, няма право на обезщетение за безработица.
Да, трябва да подаде Д7 и да си внася ЗОВ. Освен ако не се осигурява като ЗП.
3 Д1, 3 Д6
В първата Д1 начало на осигуряване, в последната край.
Сумата разпределят пропорционално. Примерно според работните дни.
Проверете дали в Д6 се вписва данъка по ГД.