А какво става с длъжността на отсъстващия титуляр ?
Всичко това ме стресна просто, Титали ! :laugh:
Остави си го управителя-таксиметров шофьор да си работи като СОЛ , полагащ личен труд и да си кара спокойно таксито, че иначе какви ще станат тарифите на такситата, не ми се мисли......... :give_rose:
След като загубата в ОПР е по-голяма , явно в 123 не са отишли всички суми, които са в разходната част на ОПР-то. Разгледайте добре кореспонденциите от главната книга на 123 сметка и намерете разликите.
Привет, Алфа!  :wave:
Благодаря ти за включването, както и за темата. Така излиза май- в сила от 01.01.2013 за ГДД 2013. :give_rose:
И в двата случая приключва процедурата и от март започва нова.
В настоящата декларация по чл.92 за 2012 г. има опция за попълване на таблицата за коригиране на грешките и намаление или увеличение на данъка в резултат на корекции за минали години - всъщност до 2011 включително.
Излиза, че това с уведомяването на НАП в сила от 01.01.2013 ще бъде вече за ГДД 2013 и може би тогава в декларацията по чл.92 няма да има тази възможност да попълваме суми за корекции на данък в намаление или увеличение от допуснати грешки.
Както по-горе и писала и МарПан - клетки 31, 31А и 34.
При липсата на документи не виждам друг вариант, освен ако не последвате съвета на irenabrilli.............
Дните неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години би трябвало да са в 16.3.

от Указанията за попълване на обр.1
...................
16.3. Дни за отглеждане на малко дете и в неплатен отпуск за бременност и раждане - в две позиции се попълват дните за отглеждане на малко дете съгласно чл. 164, 164а, 165, 167, 167а КТ, както и дните в неплатен отпуск за бременност и раждане. Тази точка се попълва и от самоосигуряващи се лица, които ползват аналогични права.


http://www.novapayroll.bg/index.php?p=consult&pp=show&id=556&PHPSESSID=b807b0c422daddf2c15537d1c08f0820
Без документ няма как да се заведе и при това незавършено производство........Ще осчетоводите продукцията на база документите за 2012 за новата реколта, а за незавършеното през 2012 , което ще се произведе 2013 ще разпределяте разходи вече през 2012 ........
Аз бих........ :yes3:
Ако направим аналогия със СОЛ - майка в болнични за бременност  и раждане до 410 ден - не се изисква прокура или друг управител за този период.
Има ли наети лица ? Ако няма то по време на болничните няма да има и дейност - не е необходимо да има друг управител.
Да, това вече става - ДУК в ЕООД-то и осигуровки върху МОД за управител там. В ЕТ-то си внася осигуровките на ниския процент, но това става дори и когато има болничен в ЕООД-то.
Причина сигурно е някое ООД още в процес на работа........ :laugh: :give_rose:
СОЛ може само веднъж през годината - до 31.01. да промени вида на осигуряването си. В случая независимо, че ще работи като ЕООД от 03.2013 СОЛ не може да подаде и промени процента на осигуряването си за 2013.
Много полезна статия, благодаря за постването и. :give_rose:
Да - ако не са платени или ако са платени, но се регулира слабата капитализация с размера на тази регулация.
11258
Приключването на 611 сметка е съгласно Вашата счетоводна политика, но по-коректно би било да се приключи чрез преминаване през приходна сметка, за да отрази резултата от тази дейност , съответстваща на въпросния приход . Сметка 125 приключвате следващата календарна година , за да може салдото по 125 към 31.12. да дава информация, за резултата от дейността през текущата.
Полето с ЕИК е налично в началото на декларацията и го попълвате, за да отразите в коя фирма и в какво качество - ЕТ или съдружник в ООД - ще упражнява дейност СОЛ. Долу при чекване на вида на осигуряване вече няма ЕИК, чрез който се осигурява лицето - промяната всъщност е там.
Отразената на разход сума и осчетоводена по разходна сметка давате в увеличение на резултата при преобразуването му в ГДД на реда за счетоводни грешки по чл.75 ЗКПО. Изчислявате данъка за 2011 все едно е била отразена тази сума на разход 2011 и с разликата коригирате дължимия данък за 2012. Съгласно новата редакция на чл.75 информирате НАП за това, за да предприемат действия по отразяване на реалното задължение за 2011 г.