Фирмата има проверка от НАП и в искането се иска да се опише къде  се извършва дейността  .

Ами опишете, а когато поискат и ако поискат представете договора. Като е от 2021 имате време да го осчетоводите за приключването. Оставете го неплатен.
Едновременността на подаване на Д1 и Д6 касае само Д6 с код 5 . За ДДФЛ не се прави такава засечка.
Малко по темата и не съвсем :
Тази "акция" на НАП по отношение на продажби чрез куриер от физически лица е според мене доста компромисно решена - идеята е да се съберат все пак някакви пари. Малко е повече от нищо. Ако се стигне до това някой да доказва , че продава лични вещи / особено дрехи / не ми е твърде ясно как чрез снимки ще докаже, че тези дрехи са негови и стари. Познавам доста хора, които купуват дрехи от магазините втора употреба и ги продават за лични. Тези дни попълних една декларация на такова лице като отразих и осигуровки. Въпросното лице отишло да попита в НАП "така ли трябва" и "една жена" казала, че може без осигуровки / което категорично не е вярно /. Подал без осигуровки. Сигурна съм, че няма и да има проблем.Ей такива работи...
Как мога да анулирам подадения вече болничен, за да подам коректния?

Подавате коректния с код за корекция.
 Според вас по какъв начин тази сума трябва да се отрази в Табл.1 на Образец 2004 в ГДД?

Коректният начин е посочен от t.trifonov66 :
Издава фактура и си иска осигуровките обратно.

Това обаче едва ли ще се случи ми се струва. Най-безболезнен е варианта да не ги посочвате в Т1/2 , а само в приложение 3. Фискът не е ощетен.
Здравейте,
стоката е закупена 2021, но вероятно на КИ фигурира като дата на данъчното събитие такава от 2022. Осчетоводявате си КИ за 2022, защото макар да касае фактура от 2021 обстоятелствата и данъчното събитие са от 2022.
Вие сте му удържали авансов данък, а после е ползвал данъчното облекчение чрез Вас. Възстановили сте му сумата, а след това имате право да я приспадате до изчерпването и в обема на цялата фирма. Напускането на служителя е събитие, станало след тези процедури и не засяга прилагането им.
Опитайте по електронен път чрез меню подаване за минали периоди. Имаше една тема преди дни, че това е възможно . Можете да опитате. Иначе отидете на място в НАП.
Изплатената в повече сума лицето ще си възстанови, а на декларацията по чл.55 направете корекция. Не е невъзможно и не е нещо необичайно - все пак стават грешки.  :smile1:
След мое грешно осчетоводяване съм подала на управителя грешна, по-висока сума за възможен дивидент за разпределяне през 2021 г.

Вие сте в срок да поправите грешката и да коригирате всички последствия от нея.
 Не следва ли издаване на фактура , вместо граждански договор?

Всъщност не следва ли / граждански / договор и впоследствие издаване на фактура  , а не СИС, която не се издава на СОЛ ?
Нулев, а дните са в дни в осигуряване без осигурителни вноски.
Не са лични вещи ,а предмети изработени от физическото лице,авторски!

В думата авторски е разковничето на въпроса. Едно е реализиране доходи от Еконт, както сте озаглавили темата, а съвсем друго продажба на авторски изделия. И вече си изяснете от тази гледна точка какъв точно е характера на доходите, как се осигуряват лицата според това обстоятелство, дали не следва да е регистрирано по Закона за занаятите / в зависимост от вида на изделията / и редица други подобни въпроси.
Значи трябва да се подаде окд 5 и да се започне осигуряване!?

Да, това е изискването на законодателството.

А сега за 2021 година като не е направено как да изчисля и декларирам осигуровките!?И не се ли дължат само в месеците когато има продажби?

Дължат се за периодите на упражняване на дейност. Те от своя страна се администрират чрез подаване на ОКД5 за започване, прекъсване и възобновяване.
От отдел осигуряване ми казват,че се дължат ,като лицето е задължен да плаща авансово и да се регистрира като СОЛ!

Това е правилният отговор даден от правилния отдел, а по-горе съм цитирала и законовите текстове. Не ми е ясно обаче защо от НАП често дават такава информация, а именно, че не се дължат осигуровки и наистина объркват хората. После при проверка дали ще си застанат зад думите тези, които убеждават в противното ?
Само здравни ли?

Защо само здравни ?

"
чл.4
3) (Обявена за противоконституционна по отношение на работещите пенсионери, включени в кръга на задължително осигурените лица по този законов текст с РКС № 5 от 2000 г. - ДВ, бр. 55 от 2000 г.) Задължително осигурени за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт са: "