се чудя изобщо дали ще го включа в дневниците и по-скоро не.

И аз така.
ЕООД, нерегистрирано по ДДС може ли да отчита онлайн продажбите си към физически лица, които не желаят фактура, на основание чл. 119 ал.1 във вр. с ал. 2 ЗДДС - с отчет за извършените продажби на последно число на месеца например. Знам, че това е задължително за регистрираните по ДДС фирми, но се задучих дали ще съм в нарушение, ако го правя по този начин.

Здравейте,
ЗДДС дава определение за това кои са данъчно задължени лица и те не са само регистрираните по този закон. Точно с Протокол за извършените продажби можете и трябва да отчетете продажбите , за които не сте издавали фактури. Няма да бъдете в нарушение , а точно обратното - ще сте в правилна позиция по въпроса съгласно законовите изисквания.

Българска фирма регистрирана по ЗДДС извършва транспортни услуги / лицензирана Пътна помощ с платформа превозва автомобили/

Това пояснение за пътна помощ означава ли, че извършвате всъщност именно пътна помощ или просто с тази "пътна помощ" доставяте автомобили, че нещо не ми стана много ясно , както е зададен въпроса .
Логично е и те,както другите осигуровки да се приспадат

 :good:
1.401/503   -   861,52   /плащане на аванса/
2.402/401   -   861,52   /получена фактура за аванса/
3.204/401   -   861,52   /фактура за монитора преди приспадане на аванса/
4.402/401   - - 861,52  /с минус приспадането на аванса/
Аз лично пиша като дата първия неработен ден. Имам доста активни фирми по отношение ползването на програми от БТ и обикновено сключваме срочни договори в зависимост от изискванията на програмите. Та някак и тази "школа" ми е полезна като практика точно по този въпрос. :smile1:
Кое твърдение е по - правилно / то няма по-правилно де - или е правилно, или не / при последен работен ден 31.03.2021 :
- срокът на договора е до 31.03.2021 г. вкл.
- срокът на договора е 01.04.2021

Не виждам драма в различните записвания на коментираната дата. Като много неща в нашето законодателство и този въпрос е  "уреден" , както казва в една съседна тема колега , в " Закона за пчелите " ...  :smile1:
Първата на която няма да се работи.

Споделям това мнение.
С уговорката, че сега нямам възможност да сверя - чл.30 не беше ли за превоз на стоки, а Вие извършвате услуга ?
Да направим една аналогия със следната хипотеза. Мога ли аз като назначена по трудов договор като продавач - консултант да съставя ГФО при положение, че отговарям на необходимите условия за образование и професионален стаж ? Едва ли ще се намери някой да отговори утвърдително.
Лицето по ДУК е в това правоотношение за целите на управлението. За целите на дейността му като съставител на ГФО ще трябва да избере друга форма - трудов договор, СОЛ с личен труд, граждански договор. Съответно и осигуряването ще трябва да съответства и на това друго качество - с една дума осигуряване по ДУК и СОЛ. Ако не беше ДУК-а, а лицето управляваше в качеството му на СОЛ щеше да може и да управлява и да съставя ГФО само като СОЛ с личен труд.
Никакви приложения не съм чекнала - само отчета в статистика - и не съм имала проблем.
Подавате редовна с разликата и чеквате, че не се изисква подаване на Д1.
Не знам защо ще подавате промяна на обстоятелствата като за лицето настъпва просто прекратяване на ТПО. Дори и да не бъде назначена в другата фирма майката ще продължи да получава обезщетението до 410 - ия ден.
Здравейте !
При изтичане на 6 месечния срок от Поканата до кредиторите се подава и въпросната декларация в установения за това срок. Чисто технически ми е въпроса - в ел.услугите клетката на Декларацията по чл.92  - 3. За последния данъчен период – при прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност или при прекратяване на преобразуващо се дружество - е неактивна.
Да не би да се подава на ръка или някой с опит да има отговор на въпроса защо тази клетка е неактивна ?
Подавате Д1 с код корекция и ако сте подали правилни данни за Д6/13 ще излезе като резултат увеличението. И лихви.
След като направи Булстат и се регистрира по ДДС,  следва  ли да издава фактура за всяка продажба.

Фактурата се издава само при поискване от клиента. Продажбите без фактури ще се обобщават в т.н. отчет за продажби на база реализираните такива за месеца .
Преобразувате с 1000 лв.. Това Ви е счетоводния разход.
ЗЗБУТ
Чл. 15. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 18 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 12 от 2010 г.) Лицата по чл. 14, ал. 1 с изключение на тези, които за своя сметка работят сами подават годишна декларация в териториалната дирекция "Инспекция по труда" по адреса на регистрация на предприятието в срок до 30 април на следващата година.